Πρόσκληση σε Δημοτικά Σχολεία για συμμετοχή στο πρόγραμμα διανομής φρούτων, λαχανικών και γάλακτος
Αναλυτικά η πρόσκληση όπως δημοσιεύτηκε από το Υπ. Παιδείας

Ενόψει του ετήσιου προγραμματισμού του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων, για το σχολικό έτος 2019-2020, η Διεύθυνση Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του υπουργείου Παιδείας, καλεί τα δημόσια Δημοτικά Σχολεία Α ́ Αθήνας, Β ́ Αθήνας, Γ ́ Αθήνας, Δ ́ Αθήνας, Πειραιά, Δυτικής Αττικής, Αχαΐας, Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου και Ρεθύμνου που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Σχολικό Πρόγραμμα Διανομής Φρούτων, Λαχανικών και Γάλακτος κατά το σχολικό έτος 2019-2020 να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

1. Να επισκεφθούν τον παρακάτω σύνδεσμο: http://dspope.ypepth.sch.gr/dhlfrouta/ypobaithshs.php

2. Να συνδεθούν στην ηλεκτρονική φόρμα υποβολής αίτησης συμμετοχής, συμπληρώνοντας στο πεδίο «ΑΜ χρήστη» τον αριθμό μητρώου του Διευθυντή της σχολικής μονάδας και στο πεδίο «Κωδικός ΥΠΠΕΘ σχολείου» τον κωδικό της σχολικής μονάδας ΥΠΠΕΘ.

3. Καθώς τα στοιχεία που αφορούν τη σχολική μονάδα είναι προσυμπληρωμένα, συμπληρώνεται από το χρήστη μόνο ο συνολικός αριθμός των μαθητών του σχολείου.

4. Πατώντας «Υποβολή», η διαδικασία υποβολής αίτησης έχει ολοκληρωθεί.

5. Πατώντας «Εκτύπωση», δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης ή αποθήκευσης της αίτησης.

Διευκρινίζεται ότι:

Η πρόσκληση αφορά μόνο σχολικές μονάδες που δε συμμετέχουν ήδη στο εν λόγω Πρόγραμμα.

Η υλοποίηση του Προγράμματος στις σχολικές μονάδες που συμμετέχουν σε αυτό κατά το τρέχον σχολικό έτος (2018 – 2019) θα συνεχιστεί και για το σχολικό έτος 2019-2020, χωρίς να απαιτούνται από αυτές επιπλέον ενέργειες.

Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτημάτων συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι μεγαλύτερος από τον επιτρεπτό, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας βάσει της ημερομηνίας και ώρας υποβολής της αίτησης.

Κατά το σχολικό έτος 2018-2019 θα υλοποιηθούν στις νέες σχολικές μονάδες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα οι παρακάτω δράσεις:

α. θα διανεμηθούν Τρισδιάστατες Πυραμίδες Υγιεινού Τρόπου Ζωής, οι οποίες δύναται να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο υλοποίησης ενημερώσεων και βιωματικών δράσεων σχετικά με την υγιεινή διατροφή και ειδικότερα την αναγκαιότητα ένταξης των φρούτων, των λαχανικών και του γάλακτος στο καθημερινό διαιτολόγιο των παιδιών,

β. θα πραγματοποιηθούν ζωντανές επιδείξεις μαγειρικής στα σχολεία, όπου θα παρουσιαστούν συνταγές παρασκευής γευμάτων για παιδιά βασισμένες στα φρούτα, λαχανικά, γάλα, μέλι και ελαιόλαδο,

γ. θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις τόσο για γονείς, όσο και για εκπαιδευτικούς από ειδικούς διαιτολόγους - διατροφολόγους.

Η διανομή των προϊόντων (φρούτα, γάλα και λαχανικά) θα ξεκινήσει με το νέο σχολικό έτος (2019-2020).

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στο Πρόγραμμα ορίζεται η Παρασκευή 19 Απριλίου 2019.

Δείτε τη πρόσκληση αναλυτικά ΕΔΩ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Μόρια αναπληρωτών: Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως ECDL - Πιστοποίηση γνώσεων χειρισμού Η/Υ

Νέα τμήματα στο 400 ωρών εξ αποστάσεως σεμινάριο "Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης"

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός: Κλείσιμο σχολείων, συστηματικοί έλεγχοι, επίταξη χώρων [ΦΕΚ]
Κορονοϊός: Κλείσιμο σχολείων, συστηματικοί έλεγχοι, επίταξη χώρων [ΦΕΚ]
Αναλυτικά όσα προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τα κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού
Κορονοϊός: Κλείσιμο σχολείων, συστηματικοί έλεγχοι, επίταξη χώρων [ΦΕΚ]
Βίκτωρ Ουγκώ: Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή
Βίκτωρ Ουγκώ: Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή
Σαν σήμερα γεννιέται ο σπουδαίος συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ - Έργα όπως «Οι Άθλιοι», «Η Παναγία των Παρισίων», «Μαρία Τυδώρ» έμειναν στην ιστορία της...
Βίκτωρ Ουγκώ: Εκεί που ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή