Thumbnail
Τι ανέφερε ο υπουργός Παιδείας κατά την επίσκεψή του σε Φλώρινα και Κοζάνη

Στην ενίσχυση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία με τις συνέργειες του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ αναφέρθηκε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή.

«Το νέο ίδρυμα που προκύπτει, μετατρέπει τη Δυτική Μακεδονία σε πόλο της ανώτατης εκπαίδευσης», σημείωσε ο Υπουργός, επισημαίνοντας  ότι ο νέος ακαδημαϊκός χάρτης περιλαμβάνει ισχυρά τμήματα και ότι με τη δημιουργία, ανάπτυξη και λειτουργία του κινηματογραφικού στούντιο στις παλιές εγκαταστάσεις του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας θα ιδρυθούν δύο ακόμη συναφή τμήματα του Πανεπιστημίου, ένα στην Πτολεμαΐδα και ένα στην Κοζάνη.

Ο Κ. Γαβρόγλου επισκέφθηκε το εργοτάξιο της πανεπιστημιούπολης στην Κοζάνη συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρίας και ξεναγήθηκε στις υπό κατασκευή νέες κτιριακές εγκαταστάσεις όπου χωροθετούνται το κτίριο διοίκησης, η βιβλιοθήκη και το μεγάλο αμφιθέατρο συνεδριακού τύπου, καθώς και 32 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστηρίων και δύο αμφιθέατρων εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Το έργο της Πανεπιστημιούπολης υλοποιείται με κονδύλια και επίβλεψη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που συμβάλει σημαντικά στις υποδομές της Ανώτατης Εκπαίδευσης.  «Ελπίζω ο χώρος αυτός να γίνει μια εστία δραστηριοτήτων και ακαδημαϊσμού» ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «με τις νέες πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει με τις συνέργειες των Ιδρυμάτων, ελπίζουμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας να γίνει ένα από τα σημαντικά πανεπιστήμια του τόπου μας».

Το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Παιδείας παρακολούθησε τη συνεδρίαση προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου όπου 28 αγόρια και κορίτσια από 16 έως 20 ετών από την Φλώρινα και το Αμύνταιο, στο πλαίσιο Ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας που υλοποιεί ο όμιλος Ενεργών νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ), συζήτησαν θέματα της καθημερινότητας και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Απευθυνόμενους στους νέους, ο Κ. Γαβρόγλου τους ζήτησε «να παραμείνουν οπαδοί και λάτρεις του διαλόγου που αποτελεί συστατικό στοιχείο της εμβάθυνσης της δημοκρατίας μας».

Ολοκληρώνοντας την τριήμερη περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία, ο Υπουργός μίλησε το απόγευμα σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κοζάνης στο ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Βιβλιοθήκης με θέμα «Το μέλλον της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην χώρα μας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας». Πριν από την εκδήλωση ο Υπουργός συνάντησε αντιπροσωπεία φοιτητών του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ και συζήτησε μαζί τους κυρίως για το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bank_21.jpg
Έκθεση–καταπέλτης για τον τραπεζικό τομέα: «Σφαγή» με τα επιτόκια των καταθέσεων
Σύμφωνα με τα ευρήματα, η συγκέντρωση της αγοράς σε τέσσερις συστημικές τράπεζες έχει οδηγήσει σε πρακτικές που επιβαρύνουν τους καταθέτες και...
Έκθεση–καταπέλτης για τον τραπεζικό τομέα: «Σφαγή» με τα επιτόκια των καταθέσεων
Επίδομα παιδιού
Επανεκκίνηση αιτήσεων για το επίδομα παιδιού: Ανοίγει το Α21
Από τις 22 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις και τροποποιήσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για προθεσμίες και προϋποθέσεις.
Επανεκκίνηση αιτήσεων για το επίδομα παιδιού: Ανοίγει το Α21
Μαθητές εξετάσεις
Κρούσμα ψώρας σε σχολικό συγκρότημα της Νέας Ιωνίας – Εκτός μαθημάτων σήμερα οι μαθητές
Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές – Σε εξέλιξη απολυμάνσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις αντί μαθημάτων
Κρούσμα ψώρας σε σχολικό συγκρότημα της Νέας Ιωνίας – Εκτός μαθημάτων σήμερα οι μαθητές