Thumbnail
Μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων και στα δύο νησιά καλωσόρισαν τα προσφυγόπουλα με δώρα και ζωγραφιές

Με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό καλωσόρισμα το 3ο Δημοτικό Σχολείο στο Βαθύ της Σάμου υποδέχθηκε χθες τα προσφυγόπουλα από το τοπικό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στην απογευματινή τάξη ΔΥΕΠ. Οι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν τα πρώτα παιδιά με συγκίνηση και ενθουσιασμό ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλα Δημοτικά και Γυμνάσια του νησιού.

Την προηγούμενη βδομάδα λειτούργησαν οι πρώτες απογευματινές τάξεις στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Ζηπαρίου για τα παιδιά του ΚΥΤ της Κω. Και στα δύο νησιά τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε διαμερίσματα παρακολουθούν το πρωϊνό δημόσιο σχολείο με Τάξεις Υποδοχής. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς λειτουργούν επίσης νηπιαγωγεία εντός των δύο ΚΥΤ των νησιών.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων και στα δύο νησιά καλωσόρισαν τα προσφυγόπουλα με δώρα και ζωγραφιές.

Η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων έχει κατακτηθεί σαν αντίληψη, και γίνεται πράξη κάθε μέρα, σε όλη την Ελλάδα, με απόφαση της πολιτείας, τη στήριξη και έμπνευση των εκπαιδευτικών, τη συμπαράσταση των γονέων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Στο εδώλιο 4 γονείς και 2 νηπιαγωγοί για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 5χρονου στο Αλεξανδρούπολη

Τσίπρας: Καθηγητής στην Κρήτη έκανε το πρωί μάθημα και το βράδυ ντελίβερι

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

psifiako_frontistirio
Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Πόσα μόρια δίνουν Ψηφιακό Φροντιστήριο και integrated master
Όλα τα μόρια για Ψηφιακό Φροντιστήριο και Integrated Master στις προκηρύξεις εκπαιδευτικών 1ΓΕ/2026 και 2ΓΕ/2026
Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Πόσα μόρια δίνουν Ψηφιακό Φροντιστήριο και integrated master
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
ΚΥΣΔΕ: Πότε «τρέχει» το σύστημα για αμοιβαίες μεταθέσεις και ενστάσεις εκπαιδευτικών
«Κλειδώνουν» οι αμοιβαίες μεταθέσεις και οι ενστάσεις εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 4 Μαΐου
ΚΥΣΔΕ: Πότε «τρέχει» το σύστημα για αμοιβαίες μεταθέσεις και ενστάσεις εκπαιδευτικών