Ποιοι συνταξιούχοι μένουν εκτός του επιδόματος των 400 ευρώ;

Υπουργείο Παιδείας 0

ΥΠΠΕΘ: Τα προσφυγόπουλα από τα ΚΥΤ Κω και Σάμου πάνε σχολείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων και στα δύο νησιά καλωσόρισαν τα προσφυγόπουλα με δώρα και ζωγραφιές

Με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό καλωσόρισμα το 3ο Δημοτικό Σχολείο στο Βαθύ της Σάμου υποδέχθηκε χθες τα προσφυγόπουλα από το τοπικό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στην απογευματινή τάξη ΔΥΕΠ. Οι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν τα πρώτα παιδιά με συγκίνηση και ενθουσιασμό ενώ τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλα Δημοτικά και Γυμνάσια του νησιού.

Την προηγούμενη βδομάδα λειτούργησαν οι πρώτες απογευματινές τάξεις στο Δημοτικό και Γυμνάσιο Ζηπαρίου για τα παιδιά του ΚΥΤ της Κω. Και στα δύο νησιά τα προσφυγόπουλα που διαμένουν σε διαμερίσματα παρακολουθούν το πρωϊνό δημόσιο σχολείο με Τάξεις Υποδοχής. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς λειτουργούν επίσης νηπιαγωγεία εντός των δύο ΚΥΤ των νησιών.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί των σχολείων και στα δύο νησιά καλωσόρισαν τα προσφυγόπουλα με δώρα και ζωγραφιές.

Η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων έχει κατακτηθεί σαν αντίληψη, και γίνεται πράξη κάθε μέρα, σε όλη την Ελλάδα, με απόφαση της πολιτείας, τη στήριξη και έμπνευση των εκπαιδευτικών, τη συμπαράσταση των γονέων.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Γνωρίζετε τι σημαίνει η σπάνια λέξη «φλήναφος»;

Δεκάδες καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα – Η λίστα με τα κλειστά σχολεία

Τα ιδανικά χωριά για φθινοπωρινές εξορμήσεις και περιπέτεια

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

υπουργείο παιδείας