Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Οι αναπτυξιακές προοπτικές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών αποτέλεσαν το αντικείμενο συζήτησης που είχε χθες στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Ανθρώπινου Δυναμικού Σπύρος Γεωργάτος και ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΕΘ Γιώργος Αγγελόπουλος με μέλη Δ.Ε.Π. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, εκπροσώπους τοπικών φορέων και βουλευτές της Θράκης.

Συμμετείχαν οι βουλευτές Δημήτρης Ρίζος, Γιώργος Καϊσάς, Νατάσα Γκαρά, Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Γρηγόρης Στογιαννίδης και Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Πρυτανεύων του Δ.Π.Θ. Σταύρος Τουλουπίδης, ο Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. Χρήστος Μαστροκώστας, ο Αντιπρύτανης του Δ.Π.Θ. Παντελής Μπότσαρης, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας Άννα Μεμετζή, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής Ιωάννα Χατζηαντωνίου και του μέλος του Προεδρείου του ίδιου Συλλόγου Ελένη Λάφτση.

Η συζήτηση για το μέλλον της Νομικής Σχολής Θράκης πλαισιώθηκε από ευρύτερους προβληματισμούς σχετικά με το ακαδημαϊκό και αναπτυξιακό αποτύπωμα του Δ.Π.Θ. στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αλλά και πανελλαδικά. Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου πρότεινε την πραγματοποίηση μιας επιπλέον διευρυμένης συνάντησης στις αρχές Μαρτίου όπου το Δ.Π.Θ. θα παρουσιάσει τη συγκεκριμένη αναπτυξιακή πρόταση που έχει καταθέσει. 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 7/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές
Πανελλήνιες 2026: Νέες αλλαγές στην κατάταξη Σχολών και τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία
Σε ΦΕΚ νέα τροποποίηση της κατάταξης των Σχολών για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2026
Πανελλήνιες 2026: Νέες αλλαγές στην κατάταξη Σχολών και τμημάτων στα Επιστημονικά Πεδία
ΔΥΠΑ
ΔΥΠΑ: Πάνω από 2.000 νέες θέσεις εργασίας στη Θεσσαλία με επιχορήγηση έως 22.500 ευρώ
Πάνω από 2.000 νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν ήδη στη Θεσσαλία μέσω της νέας δράσης της ΔΥΠΑ
ΔΥΠΑ: Πάνω από 2.000 νέες θέσεις εργασίας στη Θεσσαλία με επιχορήγηση έως 22.500 ευρώ