Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Για πρώτη φορά το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναλαμβάνει να προωθήσει την  εκστρατεία «No Hate Speech Movement» («Όχι στη ρητορική του μίσους») στην Ελλάδα.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στόχος του «No Hate Speech Movement» («Όχι στη ρητορική του μίσους») είναι να περιοριστούν τα κρούσματα ρητορικής μίσους, το bullying στο διαδίκτυο, ο ρατσισμός και οι διακρίσεις, κυρίως στη διαδικτυακή έκφρασή τους, προωθώντας την ισότητα, την αξιοπρέπεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διαφορετικότητα.

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχει αναλάβει να δημιουργήσει μια διαδικτυακή πλατφόρμα και να διαθέσει στην ελληνική γλώσσα τα απαραίτητα εργαλεία και το αναγκαίο υλικό, σε όσους δραστηριοποιούνται ήδη ή επιθυμούν να αναλάβουν δράση ενάντια στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Για το σκοπό αυτό είναι σε επαφή με κρατικούς φορείς, κοινότητες, οργανώσεις και ΜΚΟ με ενεργό δράση στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό την Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων διοργανώνει εκδήλωση σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους φορείς, για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την εκστρατεία του «No Hate Speech» στην Ελλάδα.

Αύριο, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδατου Υπουργείου Παιδείας, Ανακοίνωση-Πρόσκληση για τον τόπο και χρόνο διεξαγωγής της εκδήλωσης, το αναλυτικό πρόγραμμα και τα ονόματα των ομιλητών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τραμπ
Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς σε 8 ευρωπαϊκές χώρες που αντιδρούν στην κατάκτηση της Γροιλανδίας
Κλιμακώνει την πίεση προς την Ευρώπη ο Ντόναλντ Τραμπ, συνδέοντας ευθέως τους δασμούς με την πλήρη και ολική αγορά της Γροιλανδίας από τις ΗΠΑ.
Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς σε 8 ευρωπαϊκές χώρες που αντιδρούν στην κατάκτηση της Γροιλανδίας
Σκάλες
Γιατί λαχανιάζετε όταν ανεβαίνετε σκάλες: Τι σημαίνει για την υγεία σας;
Η δυσκολία στην αναπνοή κατά την άνοδο σκαλοπατιών είναι ένα συχνό φαινόμενο, αλλά δεν είναι πάντα κάτι φυσιολογικό.
Γιατί λαχανιάζετε όταν ανεβαίνετε σκάλες: Τι σημαίνει για την υγεία σας;
ύπνος
Γαλακτοκομικά και ύπνος: Πώς η διατροφή επηρεάζει τους εφιάλτες σας
Νέα έρευνα δείχνει ότι υπάρχει μια ενδιαφέρουσα σχέση ανάμεσα στη διατροφή, τον ύπνο και τα όνειρά μας, με ιδιαίτερη έμφαση στα γαλακτοκομικά...
Γαλακτοκομικά και ύπνος: Πώς η διατροφή επηρεάζει τους εφιάλτες σας