Υπ. Παιδείας: 2οι παγκόσμιοι αγώνες "Αθλητικής Παιδείας"
Υπ. Παιδείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

2ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 7 Μαΐου οι 2οι Παγκόσμιοι Αγώνες Αθλητικής Παιδείας. Την παγκόσμια πρωτότυπη  διοργάνωση Αθλητικής και Πολιτιστικής Παιδείας που συνδιοργανώνεται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού, (International School Sport Federation – ISF) και το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων παρακολούθησαν 72 μαθητές και μαθήτριες από 9 χώρες, μαζί με τους 25 εκπαιδευτικούς – συνοδούς τους.

Είναι η μοναδική διοργάνωση του παγκόσμιου σχολικού αθλητισμού που διεξάγεται στην ίδια χώρα κάθε χρόνο, απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου από όλο τον κόσμο και έχει στόχο την ανάδειξη των Αρχών και Αξιών του Αθλητισμού μέσα από τη συμμετοχή σε ειδικά σχεδιασμένα Αθλητικά – Εκπαιδευτικά προγράμματα. Επιπλέον, στοχεύει στην ανάδειξη της ενταξιακής δυναμικής του αθλητισμού, καθώς είναι η μοναδική παγκόσμια διοργάνωση που συμμετέχουν ισότιμα μαθητές και μαθήτριες με αναπηρίες.

Στους φετινούς Αγώνες συμμετείχαν 10 αποστολές από 9 χώρες  (Αγγλία, Βέλγιο, Βουλγαρία,  Γαλλία, Κίνα, Κύπρο, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ελλάδα και Special Olympics Hellas).

 

Συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στο Carrefour και κέρδισε 2.000 ευρώ

σχετικά άρθρα

Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου
Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου
Το τσιπουράκι, το ταπεινό ποτό των κάποτε φτωχών Βολιωτών και όχι μόνο, θα συνεχίσει να προσφέρεται, αλλά σύμφωνα με τις σύγχρονες μεθόδους που...
Τέλος το χύμα τσίπουρο στα φημισμένα τσιπουράδικα του Βόλου