Κορονοϊός: Προτεραιότητα στον εμβολιασμό εκπαιδευτικών ζητούν ΠΟΥ-UNICEF
Οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των σχολικών ιδρυμάτων θα πρέπει να είναι μεταξύ των ομάδων που εμβολιάζονται κατά προτεραιότητα κατά της Covid-19, ανακοίνωσαν σήμερα Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και UNICEF

Θα πρέπει «να προταθούν εμβόλια κατά της Covid-19 στους εκπαιδευτικούς και στα άλλα μέλη του σχολικού προσωπικού ως ομάδα στόχο των εθνικών σχεδίων εμβολιασμού», αναφέρουν οι εν λόγω θεσμοί του ΟΗΕ σε ανακοίνωσή τους, καλώντας τα κράτη μέλη να εφαρμόσουν μια εμβολιαστική στρατηγική που να είναι προσανατολισμένη στην εκπαίδευση με παρουσία των μαθητών στα σχολεία.

Η προτεραιότητα αυτή, η οποία είχε ήδη αναφερθεί το Νοέμβριο 2020 από μια ομάδα ειδικών (την SAGE) του ΠΟΥ, πρέπει να εφαρμοστεί παράλληλα με τον εμβολιασμό των πιο ευάλωτων, διευκρίνισαν.

Την ώρα που οι ευρωπαίοι μαθητές επιστρέφουν από τις θερινές διακοπές, είναι «ζωτικής σημασίας» τα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά παρά την επικράτηση της περισσότερο μεταδοτικής παραλλαγής Δέλτα.

«Αυτο έχει κεφαλαιώδη σημασία για την εκπαίδευση, την ψυχικη υγεία και τις σχολικές ικανότητες των παιδιών, ώστε τα σχολεία να συμβάλουν στο να δώσουν στα παιδιά μας τα μέσα για να είναι ευτυχισμένα και παραγωγικά μέλη της κοινωνίας», αναφέρει στην ανακοίνωση ο αρμόδιος για την Ευρώπη διευθυντής του ΠΟΥ Χανς Κλούγκε.

«Η πανδημία έχει προκαλέσει την πιο καταστροφική διαταραχή στην ιστορία της εκπαίδευσης», υπογράμμισε.

Για να επιτραπεί στα σχολεία να παραμείνουν ανοικτά, ο ΠΟΥ Ευρώπης και το γραφείο της UNICEF για την Ευρώπη και την κεντρική Ασία καλούν να διασφαλιστεί ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 ετών με συννοσηρότητες και να βελτιωθεί το σχολικό περιβάλλον (εξαερισμός, φυσική απόσταση, τακτικά διαγνωστικά τεστ των μαθητών και του προσωπικού που τους πλαισιώνει).

Σύμφωνα με τις συστάσεις που δημοσιοποιήθηκαν στις αρχές Ιουλίου, τα τεστ «θα πρέπει κατά προτεραιότητα να γίνονται σε παιδιά με συμπτώματα» όταν αυτά ανήκουν σε ομάδα κινδύνου.


 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
Κλάδοι με περισσότερες πόρτες απ’ όσες νομίζετε
Πανελλήνιες 2026: Τα «κρυφά» επαγγελματικά δικαιώματα που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον των υποψηφίων
φοιτητής μουσική
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
Η ευκολία που προσφέρουν είναι αδιαμφισβήτητη, ωστόσο δεν λείπουν οι προβληματισμοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στον οργανισμό.
Ασύρματα ακουστικά: Πόσο ασφαλή είναι τελικά για την υγεία;
δασκαλα
Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο

Υπάρχουν κάποιες αλήθειες που δεν χωρούν εύκολα σε αριθμούς, αλλά γίνονται εμφανείς στην καθημερινότητα. Μία από αυτές αφορά τους

Ελληνες εκπαιδευτικοί: Οι πιο μορφωμένοι και οι πιο κακοπληρωμένοι - μια αντίφαση που δεν αντέχει άλλο