Thumbnail
Εθνικός Διάλογος

Χρύσα Βαϊνανίδη - stokokkino.gr

«Ο Διάλογος για την Παιδεία συνεχίζεται απρόσκοπτα» διευκρινίζει μιλώντας στο Κόκκινο, ο Πανεπιστημιακός Δάσκαλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαλόγου για την Παιδεία, Αντώνης Λιάκος, επισημαίνοντας πως ήδη έχουν συσταθεί υπο-επιτροπές και ομάδες εργασίας: κάθε μία έχει επιφορτιστεί με το καθήκον της μελέτης και της έρευνας ενός συγκεκριμένου αντικειμένου ώστε να καταγραφούν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα που διέπουν το σύνολο της εκπαίδευσης και να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, θα μπορούν να διατυπωθούν προτάσεις και ενδεχόμενες λύσεις.

Όπως διευκρινίζει ο κ. Λιάκος «ο Διάλογος δεν επικεντρώνονταν μόνο στις εκδηλώσεις στην Αθήνα που τελικά ακυρώθηκαν. Οι εκδηλώσεις – ανοιχτές συζητήσεις, άλλωστε, συνεχίζονται και θα συνεχιστούν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας με τη συμμετοχή όλων όσοι εμπλέκονται στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Στο πλαίσιο του Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, το Σάββατο το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου της Δράμας, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση για την Παιδεία με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών, γονέων και του Δημάρχου της περιοχής. «Ο κόσμος που συμμετείχε στην εκδήλωση ήρθε με μια προσδοκία, με μια εμπιστοσύνη, θα έλεγα, για αυτό που θέλουμε να κάνουμε» σημειώνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής σκεπτόμενος τα λόγια ενός εκπαιδευτικού: «σας συμπαραστεκόμαστε, αλλά σας συμπονούμε για το δύσκολο εγχείρημα που αναλάβατε» δεδομένων και των σύνθετων πολιτικών συνθηκών.

Σήμερα Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ακόμη μία εκδήλωση στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης με θέμα «Ανοιχτά Σχολεία: Η σχέση της εκπαίδευσης με την τοπική αυτοδιοίκηση, το σχολείο ως κέντρο της γειτονιάς» με τη συμμετοχή του Προέδρου της Επιτροπής Διαλόγου και του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Γιάννη Παντή.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζαχαρακη παπαδομαρκακης
Υπουργείο Παιδείας: Πρόσληψη 304 αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα
Αίτηση-Δήλωση προτιμήσεων στο ΟΠΣΥΔ για τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες από τους υποψηφίους την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026.
Υπουργείο Παιδείας: Πρόσληψη 304 αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Άδωνις Γεωργιάδης
Κωνσταντοπούλου: «Η ΝΔ να μετονομαστεί σε Νέα Δικογραφία – Υπόλειμμα φασισμού ο Γεωργιάδης»
«Έχουμε έναν Πρωθυπουργό που κρύβεται, η χώρα είναι ακυβέρνητη» - Νέα επίθεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά του Μαξίμου
Κωνσταντοπούλου: «Η ΝΔ να μετονομαστεί σε Νέα Δικογραφία – Υπόλειμμα φασισμού ο Γεωργιάδης»
Γιώργος Κακούσης
Υπόθεση Παναγόπουλου: Τέθηκε εκτός εκπομπών ΕΡΤ ο Γιώργος Κακούσης - «Νόμιμες οι συναλλαγές μου» –
Γιώργος Κακούσης: «Όλες οι συνναλαγές μου είναι νόμιμες – Από συναδέλφους πληροφορήθηκα ότι εμφανίζομαι ως ύποπτος»
Υπόθεση Παναγόπουλου: Τέθηκε εκτός εκπομπών ΕΡΤ ο Γιώργος Κακούσης - «Νόμιμες οι συναλλαγές μου» –