Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας

Γράφει η Αννα Ανδριτσάκη

Για ένα σύστημα πρόσληψης μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού που «θα σπάσει το φαύλο κύκλο της αδιοριστίας» από το επόμενο σχολικό έτος, μίλησε ο υπουργός Παιδείας σήμερα στα διοικητικά συμβούλια των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, κατά τη δεύτερη (και τυχερή) συνάντησή τους, μετά την αποτυχημένη υπουργική επίσκεψη γνωριμίας, χθες, στα γραφεία των Ομοσπονδιών εξαιτίας της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που του επιφυλάχθηκε.

«Σε ένα θετικό κλίμα που επικράτησε ο σεβασμός απέναντι στον συνομιλητή, δηλαδή οι κανόνες ενός πολιτισμένου διαλόγου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη με τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ.

Μία εικόνα που απέχει παρασάγγας από τις χθεσινές συναντήσεις, στα γραφεία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών». Είναι η... ενδεικτική εισαγωγή της ανακοίνωσης που εκδόθηκε για τη συνάντηση, στην οποία, κατά τ' άλλα, συζητήθηκαν, όλα τα γνωστά και σοβαρά προβλήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
«Κληρονομήσαμε αδιοριστία και κενά»

«Κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αδιοριστία στα σχολεία και δεκάδες χιλιάδες κενά», δήλωσε αναφερόμενος στο μείζον πρόβλημα των ελλείψεων, για να επισημάνει, όμως, ότι «σήμερα οι συνθήκες, παρά τον δημοσιονομικό καταναγκασμό, δεν είναι χειρότερες από τη περσινή χρονιά. Φέτος θα βρεθούν στις σχολικές αίθουσες 2.000 περισσότεροι αναπληρωτές σε σχέση με πέρυσι».

Όπως τόνισε, «ήδη έχουν καλυφθεί οι θέσεις 12.000 αναπληρωτών και έως την Παρασκευή ο αριθμός θα φτάσει τους 14.000. Η πλήρωση των θέσεων έχει ως προτεραιότητα την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ειδικότερα στην ειδική αγωγή έχουν πραγματοποιηθεί 1.000 προσλήψεις. Οι πιστώσεις αφορούν συνολικά τη πρόσληψη 19.500 αναπληρωτών».

Όσο για τους μόνιμους διορισμούς, εκτός από την αναγγελία του νέου συστήματος πρόσθεσε πως «σύντομα θ' αρχίσει η επεξεργασία του προγράμματος των διορισμών, με ορίζοντα τετραετίας», ενώ επανέλαβε πως «για τα προβλήματα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να βρεθούν λύσεις οι οποίες θα προκύψουν από τις διαδικασίες ενός εθνικού κοινωνικού διαλόγου για τη παιδεία».

Ο οποίος –συμπλήρωσε- «θα καταλήξει σε δεσμεύσεις ως προς τις εργασιακές σχέσεις και τους διορισμούς των εκπαιδευτικών».

Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιστορική νίκη στο Τζόκερ: 19,89 εκατομμύρια ευρώ σε έναν παίκτη με μόνο 5 ευρώ

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

zele
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου: 6 δροσερές συνταγές που ξυπνούν καλοκαιρινές αναμνήσεις
Αυτές οι συνταγές δεν είναι απλώς γλυκά. Είναι κομμάτια από τα καλοκαίρια της παιδικής μας ηλικίας, με γεύσεις που μας συντροφεύουν ακόμα και σήμερα.
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου: 6 δροσερές συνταγές που ξυπνούν καλοκαιρινές αναμνήσεις