Thumbnail
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Ερώτηση για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών


Να ενταχθεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών εντός του εργασιακού ωραρίου ζητάνε οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Σάκης Βαρδαλής, Γιάννης Γκιόκας, Νίκος Καραθανασόπουλος και Σταύρος Τάσσος με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«Θέμα: Να ενταχθεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών εντός εργασιακού ωραρίου.

Στις 27-28/2 και 1/3 (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) και στις 6-7-8/3 (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) πραγματοποιήθηκαν, με απόφαση του ΠΕΚ Ηρακλείου, "υποχρεωτι­κά" σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης.

Στις 7-8/3 (Σάββατο-Κυριακή) πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα σεμινάρια στην Αρκαδία και θα συνεχιστούν και πάλι Σαββατοκύριακο, ήδη έγιναν σε Καβάλα και Κοζάνη και απ' ότι φαίνεται γενικεύονται σε όλη την Ελλάδα.

Τα σεμινάρια αυτά, πραγματοποιούνται μετά από τις καθυστερημένες και ελλιπείς προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, με τη λογική «άρπα-κόλλα». Ταυτόχρονα όμως, διενεργούνται απογεύματα και Σαββατοκύριακα, εκτός του ωραρίου των εκπαιδευτικών και χαρακτηρίζονται «υποχρεωτικά» καταστρατηγώντας τα εργασιακά δικαιώματά τους.

Σε παρεμβάσεις-καταγγελίες εκπαιδευτικών για τα παραπάνω, τις πρώτες μέρες διεξαγωγής των σεμιναρίων, οι υπεύθυνοι επιμορφωτές απάντησαν ότι «έχετε δίκιο» και ότι «αυτό συμβαίνει για πρώτη χρονιά», παραπέμποντάς τους σε αποφάσεις των κατά τόπους ΠΕΚ.

Το ζήτημα όμως, εφόσον τα σεμινάρια είναι γενικευμένα σε όλη τη χώρα και πραγματοποιούνται κατά τον ίδιο τρόπο παντού, αφορά το Υπουργείο Παιδείας του οποίου τις κατευθύνσεις εφαρμόζουν τα ΠΕΚ. Το ίδιο λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι έχουν παραμείνει συμβασιούχοι ως και 14 χρόνια (!) και η οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση υποβαθμίζεται συνεχώς από την περιπλάνηση κάθε χρόνο ανά την χώρα, να διαθέτουν ακόμα και τα απογεύματά τους αλλά και τα Σαββατοκύριακά τους τσακίζοντας παραπέρα τα δικαιώματά τους και αφαιρώντας από πολλούς ακόμα και την ανάγκη τους να ταξιδέψουν στον τόπο διαμονής τους και να δουν την οικογένεια που έχουν αφήσει πίσω τους.

Η δίκαιη απαίτηση των εκπαιδευτικών είναι να αλλάξουν οι μέρες και οι ώρες, να ενταχθούν στο εργασιακό τους ωράριο, διεκδικώντας ουσιαστική εκπαίδευση και επιμόρφωση – πλήρη επιστημονική – παιδαγωγική και οικονομική αναβάθμιση όλων

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει προκειμένου:

    Να ενταχθεί, έστω και τώρα, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών εντός του εργασιακού ωραρίου τους με απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα.

    Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με πλήρη επιστημονική – παιδαγωγική και οικονομική αναβάθμιση όλων».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλοι 1.jpg
Αθέμιτες και επικίνδυνες ενέργειες από τη Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής
Με ευθύνη της Δ/νσης Π.Ε. Αν. Αττικής και Συμβούλων Εκπαίδευσης, αθέμιτη, και επικίνδυνη παρότρυνση προς εκπαιδευτικούς που καταστρατηγεί το δικαίωμα...
Αθέμιτες και επικίνδυνες ενέργειες από τη Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής