Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Ερώτηση για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών


Να ενταχθεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών εντός του εργασιακού ωραρίου ζητάνε οι βουλευτές του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης, Σάκης Βαρδαλής, Γιάννης Γκιόκας, Νίκος Καραθανασόπουλος και Σταύρος Τάσσος με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

«Θέμα: Να ενταχθεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών εντός εργασιακού ωραρίου.

Στις 27-28/2 και 1/3 (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) και στις 6-7-8/3 (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή) πραγματοποιήθηκαν, με απόφαση του ΠΕΚ Ηρακλείου, "υποχρεωτι­κά" σεμινάρια επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης.

Στις 7-8/3 (Σάββατο-Κυριακή) πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχα σεμινάρια στην Αρκαδία και θα συνεχιστούν και πάλι Σαββατοκύριακο, ήδη έγιναν σε Καβάλα και Κοζάνη και απ' ότι φαίνεται γενικεύονται σε όλη την Ελλάδα.

Τα σεμινάρια αυτά, πραγματοποιούνται μετά από τις καθυστερημένες και ελλιπείς προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, με τη λογική «άρπα-κόλλα». Ταυτόχρονα όμως, διενεργούνται απογεύματα και Σαββατοκύριακα, εκτός του ωραρίου των εκπαιδευτικών και χαρακτηρίζονται «υποχρεωτικά» καταστρατηγώντας τα εργασιακά δικαιώματά τους.

Σε παρεμβάσεις-καταγγελίες εκπαιδευτικών για τα παραπάνω, τις πρώτες μέρες διεξαγωγής των σεμιναρίων, οι υπεύθυνοι επιμορφωτές απάντησαν ότι «έχετε δίκιο» και ότι «αυτό συμβαίνει για πρώτη χρονιά», παραπέμποντάς τους σε αποφάσεις των κατά τόπους ΠΕΚ.

Το ζήτημα όμως, εφόσον τα σεμινάρια είναι γενικευμένα σε όλη τη χώρα και πραγματοποιούνται κατά τον ίδιο τρόπο παντού, αφορά το Υπουργείο Παιδείας του οποίου τις κατευθύνσεις εφαρμόζουν τα ΠΕΚ. Το ίδιο λοιπόν το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι έχουν παραμείνει συμβασιούχοι ως και 14 χρόνια (!) και η οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση υποβαθμίζεται συνεχώς από την περιπλάνηση κάθε χρόνο ανά την χώρα, να διαθέτουν ακόμα και τα απογεύματά τους αλλά και τα Σαββατοκύριακά τους τσακίζοντας παραπέρα τα δικαιώματά τους και αφαιρώντας από πολλούς ακόμα και την ανάγκη τους να ταξιδέψουν στον τόπο διαμονής τους και να δουν την οικογένεια που έχουν αφήσει πίσω τους.

Η δίκαιη απαίτηση των εκπαιδευτικών είναι να αλλάξουν οι μέρες και οι ώρες, να ενταχθούν στο εργασιακό τους ωράριο, διεκδικώντας ουσιαστική εκπαίδευση και επιμόρφωση – πλήρη επιστημονική – παιδαγωγική και οικονομική αναβάθμιση όλων

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι προτίθεται να κάνει προκειμένου:

    Να ενταχθεί, έστω και τώρα, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών εντός του εργασιακού ωραρίου τους με απαλλαγή από τα διδακτικά τους καθήκοντα.

    Να παρθούν μέτρα ουσιαστικής εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών με πλήρη επιστημονική – παιδαγωγική και οικονομική αναβάθμιση όλων».

 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σάλο προκάλεσε η τηλεοπτική τοποθέτηση του δημοσιογράφου Μάνου Βουλαρίνου το βράδυ της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την τραγωδία στην Ηλιούπολη για να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα
Προκλητικός Βουλαρίνος: «Ο Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε τη διπλή αυτοκτονία στην Ηλιούπολη» (Βίντεο)
Επιτέθηκε με πρωτοφανή σκαιότητα στον Αλέξη Τσίπρα, χρησιμοποιώντας τη διπλή αυτοκτονία στην Ηλιούπολη για να κάνει αποτυχημένο χιούμορ
Προκλητικός Βουλαρίνος: «Ο Τσίπρας εκμεταλλεύτηκε τη διπλή αυτοκτονία στην Ηλιούπολη» (Βίντεο)
ανακυκλωση
Το Β1 του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας φορά τα «πράσινα» και κάνει πρωταθλητισμό στην ανακύκλωση
Η περσινή συμμετοχή του σχολείου στον 1ο Μεγάλο εκπαιδευτικό  διαγωνισμό  ανακύκλωσης σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων  άφησε ισχυρό αποτύπωμα, καθώς...
Το Β1 του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας φορά τα «πράσινα» και κάνει πρωταθλητισμό στην ανακύκλωση