Thumbnail
ΤΑ ΝΕΑ

Νίκος Μάστορας

Νέα αναδιάρθρωση του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, με αναβάθμιση όσων ΤΕΙ κριθούν κατάλληλα σε Πανεπιστήμια αλλά και υποβάθμιση όσων δεν έχουν τα προσόντα σε σχολές τύπου ΙΕΚ, προανήγγειλε η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Ο ανασχεδιασμός του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή ένα είδος νέου σχεδίου "Αθηνά" - όπως είχε ονομαστεί το αντίστοιχο σχέδιο τα προηγούμενα χρόνια - ανακοινώθηκε στους προέδρους των ΤΕΙ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κ.κ.Αρ. Μπαλτά και Τ. Κουράκη, στη διάρκεια συνόδου που είχαν οι πρόεδροι των ΤΕΙ την Παρασκευή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τονίστηκε ότι ο ανασχεδιασμός θα γίνει σε βάθος χρόνου και κατόπιν εξαντλητικού διαλόγου των ιδίων των ΤΕΙ, της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας (ΑΔΙΠ) και του υπουργείου και όχι άμεσα. Ο γενικός στόχος θα είναι αυτή τη φορά όχι τόσο η γεωγραφική ανακατανομή των ιδρυμάτων, όσο η επίσημη αναβάθμιση όσων τμημάτων ΤΕΙ κριθούν κατάλληλα σε κανονικά πανεπιστημιακά τμήματα. Αντιθέτως, όσα Τμήματα, ιδίως της περιφέρειας, δεν συγκεντρώνουν προτιμήσεις υποψηφίων, δεν διαθέτουν επαρκείς υποδομές, εκπαιδευτικό προσωπικό και σχέδιο για το μέλλον, θα υποβιβαστούν σε ΙΕΚ.
Στο αίτημα των προέδρων των ΤΕΙ να δοθούν περισσότερα χρήματα στα ιδρύματα τα οποία αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα λειτουργίας - όπως και τα περισσότερα πανεπιστήμια - δεν δόθηκε σαφής απάντηση καθώς το θέμα της χρηματοδότησης συναρτάται με τη δημοσιονομική κατάσταση και τις εξελίξεις των επόμενων μηνών.

 

tanea.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Εθνικό Απολυτήριο: Τέλος στις Πανελλαδικές όπως τις ξέραμε – Τι προβλέπει το σχέδιο για την εκπαίδευση το 2025

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

xartis231.jpg
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Το mySafetyPlan προσφέρει σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα να εντοπίσει άμεσα πού πρέπει να κατευθυνθεί σε σεισμό ή άλλη φυσική καταστροφή
O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης
Παραλία στην Ελλάδα
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη
Ιδανικός προορισμός για όσους αναζητούν απόλυτη ηρεμία, φυσική ομορφιά και απομόνωση – μόλις λίγη ώρα από το κέντρο της πόλης
Η άγνωστη παραλία με τα απίθανα νερά για ήσυχες αποδράσεις κοντά στη Θεσσαλονίκη