Thumbnail
Αναγκαίο εφόδιο εύρεσης εργασίας

Αναγκαίο εφόδιο εξεύρεσης εργασίας θεωρείται πια ο μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών, με το ενδιαφέρον των Ελλήνων να έχει εκτιναχθεί.

Τα τελευταία πέντε έτη, περίπου 50.000 νέοι, μετά την αποφοίτησή τους από ΑΕΙ, ολοκλήρωσαν ή παρακολουθούν ακόμη μεταπτυχιακά προγράμματα, με την πλειονότητα να ακολουθεί αντικείμενο θετικών επιστημών και οικονομικών.

Εξίσου εντυπωσιακός για τα πληθυσμιακά δεδομένα της χώρας είναι ο αριθμός των κατόχων διδακτορικού τίτλου, καθώς 31.000 Έλληνες είναι διδάκτορες, με τους περισσότερους (12.000) στο πεδίο της Υγείας.

Πάντως, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι μιλούν για σωρηδόν ίδρυση μεταπτυχιακών προγραμμάτων είτε για να υπάρξουν έσοδα είτε ως όπλο στους συσχετισμούς ισχύος εντός των ΑΕΙ.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Όχι στην ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας»
Τα μέλη ΔΕΠ ζητούν την άμεση ανάκληση της δίωξης κατά του Γιάνη Μαΐστρου και υπερασπίζεται το πανεπιστήμιο ως χώρο ελεύθερου λόγου
ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Όχι στην ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας»