Thumbnail
Το υπουργείο Παιδείας θα υποβάλλει γραπτό ερώτημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

Πιθανόν να μην ισχύσουν τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά για τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών της Ειδικής Αγωγής.

Με άρθρο του το news.gr είχε ενημερώσει ότι τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά παύουν να αναγνωρίζονται για τους αναπληρωτές εκτός εάν αποτελούν κύριο προσόν πρόσληψης. 

Οι μόνοι που φαινόταν ότι δεν θίγονταν από την πιο πάνω ρύθμιση ήταν οι αναπληρωτές ειδικής αγωγής όπου γι αυτούς το μεταπτυχιακό ή διδακτορικό αποτελούσε βασικό προσόν. Ωστόσο σημειώθηκαν αλλαγές  ως προς τη διαδικασία πρόσληψης και πλέον τα μεταπτυχιακά και διδακτορικά μοριοδοτούνται και δεν προτάσσουν τους κατόχους τους στους πίνακες των αναπληρωτών.

Η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής των Εκπαιδευτικών Δράσεων με επιστολή της κάνει γνωστό ότι πολλές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έχουν προχωρήσει στη μισθολογική και βαθμολογική προαγωγή των αναπληρωτών χωρίς όμως από τα νέα κριτήρια ένταξης  να προκύπτει ότι το μεταπτυχιακό και διδακτορικό αποτελούν το κύριο και μόνο απαραίτητο προσόν για την πρόσληψη και ότι εξ αυτού αποκλειστικά του προσόντος προσελήφθησαν οι εκπαιδευτικοί.

Το υπουργείο Παιδείας θα υποβάλλει γραπτό ερώτημα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να δοθεί μια σαφής και οριστική απάντηση. Μέχρι τότε δεν θα πρέπει να υπολογίζεται στη μισθοδοσία των αναπληρωτών το μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που κατέχουν.

Πηγή: Καλόγηρος Βασίλειος - news.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αμφιθεατρο
ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Όχι στην ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας»
Τα μέλη ΔΕΠ ζητούν την άμεση ανάκληση της δίωξης κατά του Γιάνη Μαΐστρου και υπερασπίζεται το πανεπιστήμιο ως χώρο ελεύθερου λόγου
ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Όχι στην ποινικοποίηση της ακαδημαϊκής ελευθερίας»