Εκπαίδευση στον Τύπο

Διαδηλώνουν ενάντια στις διαθεσιμότητες σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Διαδηλώνουν ενάντια στις διαθεσιμότητες σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

Η κατάσταση στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση και η πολιτική που στέλνει στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις εργαζόμενους βρέθηκαν στο επίκεντρο της κινητοποίησης που πραγματοποίησε, χτες το μεσημέρι, η ΕΛΜΕ Πειραιά με τη συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα. Στη συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε έδωσαν το «παρών» αντιπροσωπείες της Επιτροπής Αγώνα Σχολικών Φυλάκων που αγωνίζονται ενάντια στη διαθεσιμότητα, του Σωματείου Καθαριστριών σχολείων και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

Ξεκίνησαν με συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και ακολούθησε πορεία με ένα συμβολικό σταθμό στο ιδιωτικό ΙΕΚ που ο υπουργός Παιδείας εγκαινίασε τις μέρες που ανακοινώνονταν οι διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ. Οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν συνολικά την πολιτική που στέλνει στην κατάρτιση τα παιδιά από 15 χρόνων. Στη συνέχεια, η πορεία πέρασε από το πολιτικό γραφείο του υπουργού και κατέληξε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι να επανέλθουν οι εκπαιδευτικοί και οι ειδικότητες στα σχολεία αλλά και για να αποτρέψουν κατάργηση κι άλλων ειδικοτήτων και σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά δηλώνουν ότι θα επανέλθουν με νέες κινητοποιήσεις και ειδικά για την τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση.

Επίσης, με αίτημα να καλυφθούν τα κενά ώστε οι μαθητές των ΕΠΑΛ να κάνουν μάθημα και να ολοκληρώσουν τις σπουδές στις καταργημένες ειδικότητες, η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και η ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής διοργανώνουν σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής.

Ριζοσπάστης, 21/11/2013

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση στον τύπο