Thumbnail
Διαδηλώνουν ενάντια στις διαθεσιμότητες σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

Η κατάσταση στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση και η πολιτική που στέλνει στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις εργαζόμενους βρέθηκαν στο επίκεντρο της κινητοποίησης που πραγματοποίησε, χτες το μεσημέρι, η ΕΛΜΕ Πειραιά με τη συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα. Στη συγκέντρωση και στην πορεία που ακολούθησε έδωσαν το «παρών» αντιπροσωπείες της Επιτροπής Αγώνα Σχολικών Φυλάκων που αγωνίζονται ενάντια στη διαθεσιμότητα, του Σωματείου Καθαριστριών σχολείων και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

 

Ξεκίνησαν με συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή και ακολούθησε πορεία με ένα συμβολικό σταθμό στο ιδιωτικό ΙΕΚ που ο υπουργός Παιδείας εγκαινίασε τις μέρες που ανακοινώνονταν οι διαθεσιμότητες εκπαιδευτικών στα ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ. Οι συγκεντρωμένοι καταδίκασαν συνολικά την πολιτική που στέλνει στην κατάρτιση τα παιδιά από 15 χρόνων. Στη συνέχεια, η πορεία πέρασε από το πολιτικό γραφείο του υπουργού και κατέληξε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι να επανέλθουν οι εκπαιδευτικοί και οι ειδικότητες στα σχολεία αλλά και για να αποτρέψουν κατάργηση κι άλλων ειδικοτήτων και σχολείων. Οι εκπαιδευτικοί του Πειραιά δηλώνουν ότι θα επανέλθουν με νέες κινητοποιήσεις και ειδικά για την τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση.

Επίσης, με αίτημα να καλυφθούν τα κενά ώστε οι μαθητές των ΕΠΑΛ να κάνουν μάθημα και να ολοκληρώσουν τις σπουδές στις καταργημένες ειδικότητες, η Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής και η ΕΛΜΕ Α. Λιοσίων - Ζεφυρίου - Φυλής διοργανώνουν σήμερα, στις 12.30 το μεσημέρι, παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής.

Ριζοσπάστης, 21/11/2013

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Market Pass 2026: Πώς θα πάρετε το επίδομα για σούπερ μάρκετ

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην διαδήλωση κατά του πολέμου στο Ιράν στο κέντρο της Αθήνας / EUROKINISSI
«Δεν είναι ΑΙ»: Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαδήλωσε με εικόνα του Αγιατολάχ Χαμενεΐ
Από την Αθήνα στην Τεχεράνη: Η εικόνα που έκανε τον γύρο του διαδικτύου και οι «αιχμηρές» απαντήσεις Ακρίτα και Κονταρίνη
«Δεν είναι ΑΙ»: Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης διαδήλωσε με εικόνα του Αγιατολάχ Χαμενεΐ