Thumbnail
Το υπουργείο Παιδείας χορήγησε 2,4 εκατ. ευρώ στο «Πρώτο Θέμα», «Έθνος» και «Real» για την προμήθεια… 3 «διδακτικών» βιβλίων

Την ώρα που το υπουργείο Παιδείας αποφάσιζε, στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής,  να κλείσει σχολεία και να απολύσει εκπαιδευτικούς, χορηγούσε σε εκδότες ποσό 2,4 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια… 3 «διδακτικών» βιβλίων! Έτσι, συνολικά, για την προμήθεια των τριών βιβλίων από τις εκδοτικές εταιρείες του «Πρώτου Θέματος», του «Έθνους» και της «Real», το υπουργείο Παιδείας χορήγησε 2.392.461,5 ευρώ!

 
Πιο συγκεκριμένα:
 
- Στις εκδόσεις «Πρώτο Θέμα ΑΕ» χορηγούσε ποσό 807.105,75 ευρώ για προμήθεια του βιβλίου «Πάπισσα Ιωάννα».
 
-Στην εταιρεία «Πήγασος Εκδοτική ΑΕ», που έχει το «Έθνος», συνολικό ποσό 650.355,75 ευρώ, για την προμήθεια του βιβλίου «Υπέροχη Ελλάδα».
 
-Στην εταιρεία «REAL MEDIA A.Ε.»  για την προμήθεια του βιβλίου 60 μορφές στο φως», 925.000 ευρώ.
 
 
Οι αποφάσεις για την χορήγηση των ποσών υπογράφηκαν από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο στις 19 Ιουνίου 2013, με τη μορφή εκκαθάρισης ανειλημμένων υποχρεώσεων του Οργανισμού Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, που καταργήθηκε το 2012.
 
Η ΑΥΓΗ, 19/10/2013

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Π.Ε.ΔΙ.Π.Δ.Ε.
1ο συνέδριο ΠΕΔΙΠΔΕ: Η «καρδιά» της εκπαίδευσης χτύπησε στη Θεσσαλονίκη
Στο επίκεντρο η εκπαιδευτική ηγεσία: Μεγάλη συμμετοχή στο πρώτο συνέδριο διευθυντών εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη
1ο συνέδριο ΠΕΔΙΠΔΕ: Η «καρδιά» της εκπαίδευσης χτύπησε στη Θεσσαλονίκη
αμφιθεατρο
Πανεπιστημιακοί: «Το Πανεπιστήμιο ως εργαστήριο ειρήνης - Καταδίκη της ρητορικής και της ρακτικής του πολέμου»
Κάλεσμα για ενεργό ρόλο της ακαδημαϊκής κοινότητας, διεθνείς συνεργασίες και δράσεις υπέρ της ειρήνης απέναντι στην κλιμάκωση των συγκρούσεων
Πανεπιστημιακοί: «Το Πανεπιστήμιο ως εργαστήριο ειρήνης - Καταδίκη της ρητορικής και της ρακτικής του πολέμου»