Thumbnail
Ανάλογη προσφυγή έκανε και το εργοδοτικό σωματείο, με στόχο το τελευταίο να κερδίσει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται συμβάσεις στα μέτρα των εργοδοτών, παρότι η συμμετοχή στις εκλογές του «Βύρωνα» είναι μεγαλύτερη.  

«Νέα» Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αμοιβές - χαρτζιλίκι 3,52 ευρώ την ώρα μεικτά υπόγραψαν οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών με το εργοδοτικό σωματείο Αττικής. Ανάλογο ωρομίσθιο προέβλεπε και η προηγούμενη σύμβαση που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές σε βάρος των εργαζόμενων, αυτή τη φορά μάλιστα φρόντισαν να την κάνουν και διετή. Τα παραπάνω έγιναν σε μια εποχή που οι ταξικές δυνάμεις στους εργαζόμενους στην ιδιωτική εκπαίδευση, το Σωματείο «Βύρωνας», διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εργαζόμενων.

Είναι δε χαρακτηριστική η μεθόδευση που προηγήθηκε. Βλέποντας ότι το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Αττικής «ο Βύρων» δεν είναι του χεριού τους, οι ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων προσέφυγαν το 2012 εναντίον του. Ανάλογη προσφυγή έκανε και το εργοδοτικό σωματείο, με στόχο το τελευταίο να κερδίσει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται συμβάσεις στα μέτρα των εργοδοτών, παρότι η συμμετοχή στις εκλογές του «Βύρωνα» είναι μεγαλύτερη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αφισα
Το 10ο Επετειακό Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου έρχεται στην Κέρκυρα από 22 έως 25 Απριλίου 2026
Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο εκπροσωπεί η Ρενάτα Δαλιανούδη, Αν. Καθηγήτρια «Μουσικής και Οπτικοακουστικού Πολιτισμού» του Τμήματος Τεχνών Ήχου & Εικόνας...
Το 10ο Επετειακό Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου έρχεται στην Κέρκυρα από 22 έως 25 Απριλίου 2026
ekpaideysi
ΠΑΙΔΕΙΑ, η συνεχής υποβάθμισή της και το όραμά μας γι΄ αυτή: Εκδήλωση για την Παιδεία στην Αθήνα την Κυριακή 26 Απριλίου
Εκδήλωση για την παιδεία την Κυριακή 26 Απριλίου (11.30πμ – 4.30μμ) στο πολιτιστικό κέντρο υπαλλήλων ΟΤΕ (πλατεία Βικτωρίας)
ΠΑΙΔΕΙΑ, η συνεχής υποβάθμισή της και το όραμά μας γι΄ αυτή: Εκδήλωση για την Παιδεία στην Αθήνα την Κυριακή 26 Απριλίου