Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
O συνάδελφος Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, παραπέμπεται από το διευθυντή Π.Ε. Λάρισας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης.

Αθήνα 24/4/2013

Προς 
Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.
Κοιν.
Μ.Μ.Ε.
 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

για την παραπομπή του συναδέλφου Στέφανου Γκουλιώνη στο πειθαρχικό.

 

O συνάδελφος Γκουλιώνης Στέφανος, δάσκαλος του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, παραπέμπεται από το διευθυντή Π.Ε. Λάρισας στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης για δημόσιο υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» και κινδυνεύει με την ποινή της απόλυσης. Το «έγκλημα» του συναδέλφου  είναι η συμμετοχή του στη διαδήλωση της 25ης Μαρτίου 2012 στη Λάρισα, μια κινητοποίηση που είχαν εξαγγείλει και πραγματοποίησαν σωματεία και συλλογικότητες ενάντια στη λαίλαπα των μέτρων που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, Ε.Ε και Δ.Ν.Τ. εις βάρος των εργαζομένων. Η υπόθεσή του εκκρεμεί στο Εφετείο, όπου θα κριθεί στις 24/10/2013 μετά την αρχική πρωτόδικη καταδίκη του, με αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Η καταδίκη αυτή παίρνει άλλες διαστάσεις μετά την παραπομπή του συναδέλφου στο πειθαρχικό συμβούλιο με την κατηγορία «της ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας». Την ίδια στιγμή ο νόμος 4093/2012, οδηγεί σε αργία τον συνάδελφο που έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό ακόμα κι αν η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει.

Δε χωράει καμία αμφιβολία, ότι ο νέος Πειθαρχικός Κώδικας επιδιώκει την επιβολή κλίματος φόβου προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις στο δημόσιο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας. Είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να αποδεχτούν σιωπηλά και υποταγμένα τις κυβερνητικές αποφάσεις. Θέλει να σπείρει το φόβο, να κρατήσει όμηρους τους εργαζομένους και να ποινικοποιήσει κάθε προσπάθεια  ανατροπής αυτής της πολιτικής. Με την πιο βάρβαρη πολιτική που έχει γνωρίσει ο τόπος και ο λαός μας από τη μεταπολίτευση και μετά, το σύστημα έχει απόλυτη ανάγκη να καθυποτάξει τον αγώνα των εργαζόμενων ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια και την εξαθλίωση.

Το Δ.Σ της Δ.Ο.Ε. δηλώνει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εκπαιδευτικοί ειδικότερα, δε θα χάσουν τη φωνή τους, συλλογικά θα παλέψουν ενάντια στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.

Η Δ.Ο.Ε. θα υπερασπιστεί τους συναδέλφους που άδικα διώκονται και δεν θα επιτρέψει να απολυθεί κανείς για τη συνδικαλιστική, κοινωνική και πολιτική του δράση και μάλιστα με την «ρετσινιά» του επίορκου.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει κάθε δίωξη του συναδέλφου Στέφανου Γκουλιώνη.

Άμεση κατάργηση των νόμων  4057/2012 και του 4093/2012

 

Από τη Δ.Ο.Ε.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ο υφυπουργός Παιδείας, Νίκος Παπαϊωάννου
Νίκος Παπαϊωάννου: Στόχος κουκουλοφόρων το σπίτι του υφυπουργού Παιδείας
Άγνωστοι πέταξαν τρικάκια και φώναξαν συνθήματα έξω από την κατοικία του Νίκου Παπαϊωάννου: «Δεν έκανα ποτέ πίσω», δηλώνει ο υφυπουργός Παιδείας
Νίκος Παπαϊωάννου: Στόχος κουκουλοφόρων το σπίτι του υφυπουργού Παιδείας
Εγκαίνια νέου κτιριακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη και απονομή Χρυσού Μεταλλίου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διπλή τελετή με εγκαίνια στη Μυτιλήνη και χρυσό μετάλλιο στον πρώην Πρύτανη, Ανδρέα Τρούμπη
Παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών, στρατιωτικών και τοπικών αρχών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στον Λόφο Πανεπιστημίου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Διπλή τελετή με εγκαίνια στη Μυτιλήνη και χρυσό μετάλλιο στον πρώην Πρύτανη, Ανδρέα Τρούμπη
Δομή και όργανα αποκτά η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη του Αλέξη Τσίπρα- Πάνω από 30.000 τα μέλη του νέου κόμματος
Οργανώνεται πανελλαδικά η ΕΛ.ΑΣ. του Αλέξη Τσίπρα – Ξεπέρασαν τις 30.000 οι εγγραφές
Πώς στήνεται η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη με «ψηφιακά γραφεία παντού» και περιοδείες
Οργανώνεται πανελλαδικά η ΕΛ.ΑΣ. του Αλέξη Τσίπρα – Ξεπέρασαν τις 30.000 οι εγγραφές
Συναγερμός στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Αστροναύτες ετοιμάζονται για πιθανή εκκένωση
Συναγερμός στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Αστροναύτες ετοιμάζονται για εκκένωση
Η NASA έδωσε εντολή στο πλήρωμα του ISS να φορέσει τις διαστημικές στολές μετά από ραγδαία αύξηση διαρροής αέρα
Συναγερμός στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό: Αστροναύτες ετοιμάζονται για εκκένωση