pistopoihsh agglikwn LTE golearn AEP
Thumbnail
Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και η επίθεση στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, του αιρετού Ανδρέα Μπαγιώργου

 

Μπαγιώργος Ανδρέας

 Πάτρα, 7 Απρίλη 2013

 Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Ν. Αχαΐας

Θέμα:  Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και η επίθεση στη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

 

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι  

 

Η στασιμότητα σε όλες τις διαδικασίες που αφορούν τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν ήταν τυχαία.

 Κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει για το πότε θα γίνουν οι μεταθέσεις, οι αποσπάσεις, η πλήρωση των κενών θέσεων Δ/ντών Εκπαίδευσης και Σχολ. Συμβούλων, η αναγνώριση της προϋπηρεσίας, κλπ.

Η σιγή ιχθύος που τηρούσε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει στόχο τη διάλυση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να προωθήσει τις περικοπές που έχουν αποφασίσει, για την εκπαίδευση, η Τρόικα και η κυβέρνηση.

Είναι τραγικό για την Κυβέρνηση να αντιμετωπίζει με το χειρότερο τρόπο τον Έλληνα εκπαιδευτικό. Τον στοχοποιεί  – σκόπιμα – ως το μοναδικό υπεύθυνο των δεινών στην Εκπαίδευση βάζοντας το   σχέδιο σε εφαρμογή αφού πριν έκαναν τις απαραίτητες κινήσεις:

1) Οικονομική εξαθλίωση σε συνδυασμό με τον  «μπαμπούλα» της αξιολόγησης – χειραγώγησης – απόλυσης με στόχο να κάμψει κάθε φωνή αντίστασης. Αυτό γίνεται με την παραπομπή του υπαλλήλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ή σε ποινική δίκη για παράβαση καθήκοντος, που συνεπάγεται αυτοδίκαιη αργία. Κανένα ρόλο δεν παίζει το πρωτόγνωρο γεγονός της κατάργησης του τεκμηρίου της αθωότητας γιατί, έχουμε  τη δημιουργία περιβάλλοντος εκφοβισμού, ανασφάλειας και τρομοκρατίας στις σχολικές μονάδες και στην εκπαίδευση γενικότερα.

2)  Με καταιγιστικούς ρυθμούς και με άλλοθι την μνημονιακή πολιτική, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας  καθημερινά  βομβαρδίζει την Εκπαιδευτική  Κοινότητα με νομοσχέδια, τροπολογίες, πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων, εγκυκλίους αμφιβόλου συνταγματικότητας.

Όλα αυτά για να μην ανοίξει ο ασκό του Αιόλου  στην προσπάθεια μείωσης των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών – τουλάχιστον της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης – η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τις «σιωπηλές» συγχωνεύσεις σχολείων  όπως προκύπτει από σχετικό έγγραφο (44506 /Δ4/02-04-2013) που απέστειλε στους Περιφερειακούς Διευθυντές Π.Ε. & Δ.Ε. Εκπαίδευσης, στο οποίο αναφέρει και τα εξής:«… μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα , η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό...»

Βασικός -και σχεδόν κυνικά ομολογημένος πια- ο στρατηγικός στόχος για τη χρονιά που έρχεται και κυρίως τον τρόπο με τον οποίον αυτό θα γίνει αφού  προβλέπονται στο προϋπολογισμό 2000 μόνο προσλήψεις αναπληρωτών, τη στιγμή που φέτος προσλήφθηκαν 12000 και πέρυσι 16000 περίπου.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το πιο γρήγορο τεστ ευφυΐας στον κόσμο: Δείτε με τρεις ερωτήσεις αν έχετε IQ πάνω απ’ το μέσο όρο

ΑΣΕΠ: Ποια σεμινάρια Πανεπιστημίων μοριοδοτούν στους Πίνακες ΕΙΔΙΚΗΣ αλλά και ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Πίνακες αναπληρωτών ΕΑΕ: Προλαβαίνετε να πάρετε 11 μόρια έως τις 23 Μαϊου

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

ECDL | Πιστοποίηση Υπολογιστών για ΑΣΕΠ μόνο 95 ευρώ μέσα σε 2 ημέρες

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

Από την Ανατολή στη Δύση

Συζητήσεις επί συζητήσεων με πολιτικό και ιδεολογικό περιεχόμενο γίνονται ως προς τα που είναι προσανατολισμένη η χώρα μας. Θεωρώ...

Από την Ανατολή στη Δύση
mitsotakis erntogan
Ερντογάν: Δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης - Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ μαζί του
«Από σήμερα, για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του», διεμήνυσε ο Ερντογάν - «Η Ελλάδα έχει κτίσει 10...
Ερντογάν: Δεν υπάρχει για μένα Μητσοτάκης - Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ μαζί του
Κυριάκος Μητσοτάκης
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
ΣΔΙΤ για τις φοιτητικές εστίες των πανεπιστημίων της χώρας προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Κάνει λόγο για «φτηνή και ανταγωνιστική φοιτητική...
Φοιτητική στέγη όχι... «κατ' ανάγκη δωρεάν» προανήγγειλε ο Μητσοτάκης
zetta makri
Άδειες ανατροφής νεοδιόριστων: Δίνονται αναδρομικά όταν το επιτρέπει ο νόμος
Οι άδειες ανατροφής νεοδιόριστων εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ δίνονται αναδρομικά όταν το επιτρέπει ο νόμος και όταν πληρούνται οι...
Άδειες ανατροφής νεοδιόριστων: Δίνονται αναδρομικά όταν το επιτρέπει ο νόμος