Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Η κυβέρνηση έχει δώσει στη δημοσιότητα το σχέδιο προεδρικού διατάγματος με τίτλο «Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

 

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,

τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155

e-mail: [email protected], http://www.kke.gr

Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169, fax: 2103707410

Προς τον

Πρόεδρο της Επιτροπής

Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

κ. Καλαντζή Γεώργιο

Αθήνα 6/2/2013 

Κύριε Πρόεδρε,

Η κυβέρνηση έχει δώσει στη δημοσιότητα το σχέδιο προεδρικού διατάγματος με τίτλο «Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Το ΚΚΕ εκτιμά ότι το Προεδρικό Διάταγμα για την Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών εντάσσεται στο πλαίσιο που έχει ήδη διαμορφωθεί και αποτελείται από νόμους, εγκυκλίους, Υπουργικές αποφάσεις, προγράμματα κ.α.

Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι αποτελεί εργαλείο για να εφαρμοστεί η γενική αντιδραστική κατεύθυνση στην παιδεία που:

·         Σπάει τον ενιαίο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και διαφοροποιεί ταξικά το περιεχόμενο της.

·         Οργανώνει και στελεχώνει το σχολείο ως διοικητική μονάδα που διαμορφώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αναζητάει πόρους και αξιολογείται από την αγορά. Μεταφέρει το κόστος και την ευθύνη της μόρφωσης στις πλάτες της οικογένειας.

·         Ξεδιαλέγει και διαχωρίζει τα παιδιά των εργατικών λαϊκών οικογενειών από νωρίς , τα στέλνει μέσω της ψευτοκατάρτισης στην εκμετάλλευση. Αυξάνει των αριθμό εκείνων που θα οδηγούνται στην εγκατάλειψη του σχολείου.

·         Ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις και των εκπαιδευτικών, τσακίζει συθέμελα πτυχίο και σπουδές.

Επειδή το Προεδρικό Διάταγμα αφορά μια εκτεταμένη κατηγορία εργαζομένων με κρίσιμες λειτουργίες στη μετάδοση γνώσεων και στην καλλιέργεια γενικότερης συνείδησης στους μαθητές κάθε βαθμίδας.

Επειδή από τη μελέτη του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος προκύπτουν σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με το μορφωτικό ρόλο του σχολείου, τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών και των λαϊκών οικογενειών, τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών.

Ζητούμε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής με την παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού προκειμένου να συζητήσει το εν λόγω Προεδρικό Διάταγμα.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ

Μέλη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

Γιάννης Γκίοκας

Ελένη Γερασιμίδου

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΜΑΚ
ΠΑΜΑΚ: Πραγματοποιήθηκε το ενημερωτικό εργαστήριο για φοιτητές με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση και τα προσωπικά όρια
Η δράση αποτέλεσε την πρώτη επίσημη εκδήλωση του Γραφείου Ισότητας, το οποίο λειτουργεί ως υποστηρικτικός μηχανισμός της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων...
ΠΑΜΑΚ: Πραγματοποιήθηκε το ενημερωτικό εργαστήριο για φοιτητές με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση και τα προσωπικά όρια
Επιβίβαση τουριστών με βαλίτσες σε καράβι στον Πειραιά για διακοπές
Ακρίβεια και διακοπές το 2026: Γιατί οι μισοί Έλληνες μένουν σπίτι και πώς κάνουν οικονομία όσοι ταξιδέψουν
Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Διακοπές με «κόφτη» στις δαπάνες, στροφή στην ηπειρωτική Ελλάδα και σούπερ μάρκετ
Ακρίβεια και διακοπές το 2026: Γιατί οι μισοί Έλληνες μένουν σπίτι και πώς κάνουν οικονομία όσοι ταξιδέψουν