Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
15μελές 1ου ΓΕΛ Ιεράπετρας: Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο

 

Η παρακάτω επιστολή απεστάλη από τους μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ. Ιεράπετρας στον Υπουργό Παιδείας κο Αρβανιτόπούλο ώστε να καλυφθούν τα σημαντικά κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας.

Αξιότιμε κε Αρβανιτόπουλε,

         Η παρούσα επιστολή σάς αποστέλλεται εκ μέρους του 15μελούς Συμβουλίου του 1ου Γενικού Λυκείου Ιεράπετρας με σκοπό να σας γνωστοποιήσει τις σοβαρές ελλείψεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας, για τις οποίες ζητούμε την άμεση επίλυση.

         Όπως ίσως και να ξέρετε, το σχολείο μας αντιμετωπίζει σημαντικότατες ελλείψεις καθηγητών και μάλιστα σε βασικά μαθήματα, τα οποία εξετάζονται πανελληνίως. Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2012 ο καθηγητής που δίδασκε Φυσική σε τμήματα της Α΄ , της Β΄ και Γ΄ Λυκείου μετετέθη σε σχολείο των Δωδεκανήσων. Ως εκ τούτου, τμήματα της Α΄, της Β΄ και μάλιστα η Θετική Κατεύθυνση της Β΄ δεν έχουν διδαχθεί πολύ μεγάλο μέρος της ύλης που για τις επόμενες τάξεις θα τους είναι απαραίτητη. Πολύ περισσότερο, πολλά παιδιά της Γ΄ που θα εξεταστούν στο μάθημα της Φυσικής Γενικής Παιδείας πανελλαδικώς, δεν έχουν κάνει παρά λίγες μονάχα ώρες Φυσικής! Όπως καταλαβαίνετε, τα παιδιά του σχολείου μας που θα εξεταστούν πανελλαδικώς στο μάθημα της Φυσικής θα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση έναντι των υποψηφίων άλλων σχολείων. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή από το Β΄ Τετράμηνο γίνονται όλα τα μαθήματα με περικοπές ωρών σε όλα τα τμήματα δε μας καθησυχάζει γιατί νιώθουμε ότι δε θα μπορέσει να καλυφθεί επαρκώς η ύλη που χρειάζεται και για τις άλλες τάξεις.

          Δε χρειάζεται, νομίζουμε, να επισημανθεί πως πρόκειται για μία κατάφωρη αδικία εις βάρος των υποψηφίων του σχολείου μας. Και ακόμη χειρότερα, το πρόβλημα δε σταματά εκεί, καθώς η Γʼ δε διδάσκεται επίσης ούτε Κοινωνιολογία ούτε Θρησκευτικά. Τα μαθήματα αυτά βέβαια δεν έχουν τη βαρύνουσα σημασία που έχει το προαναφερθέν, εντούτοις, συνιστούν μαθήματα των οποίων το περιεχόμενο είναι ιδιαίτερα σημαντικό.

         Το σχολείο μας και ο Σύλλογος Γονέων και Μαθητών έχουν ήδη απευθυνθεί επανειλημμένα στο Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λασιθίου, ο οποίος μεταφέρει τα κενά στην Περιφέρεια, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Απευθυνόμαστε, συνεπώς, σε εσάς αιτούμενοι την άμεση διευθέτηση του ζητήματος προκειμένου τουλάχιστον το δεύτερο τετράμηνο να έχουν συμπληρωθεί τα κενά.

         Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία όχι μόνο γονιών και μαθητών αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, καθώς το περιστατικό δεν είναι δυστυχώς μεμονωμένο. Παράλληλα, έτσι, ενισχύεται με το χειρότερο τρόπο η ήδη υφιστάμενη απαξίωση του ελληνικού σχολείου και παραβιάζεται το δικαίωμά μας για δωρεάν δημόσια παιδεία.

         Ζητούμε την χωρίς άλλη χρονοτριβή ικανοποίηση των αιτημάτων μας για τη συμπλήρωση των κενών στο εκπαιδευτικό προσωπικό και εκφράζουμε την προσδοκία μας να αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς τις υποχρεώσεις που οι θέσεις τους συνεπάγονται.

    Ζητούμε αυτό που δικαιούμαστε, αυτό που μας ανήκει: το Δικαίωμα στη Γνώση.

                                                                               Ο Πρόεδρος

                                                                               Ο Αντιπρόεδρος   

                                                                               Ο Γραμματέας

Και τα μέλη του 15μελούς Συμβουλίου του 1ου Γ.Ε.Λ. Ιεράπετρας

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού: Όλη η λίστα όσων δικαιούνται Voucher

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

paidon-agia-sofia.jpg
Συνελήφθησαν γονείς στους Αγίους Αναργύρους που κρατούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους σε άθλιες συνθήκες
Εικόνες ντροπής στους Αγίους Αναργύρους: Χειροπέδες σε δύο γονείς που μεγάλωναν τα τρία ανήλικα παιδιά τους μέσα σε εστία μολύνσεως
Συνελήφθησαν γονείς στους Αγίους Αναργύρους που κρατούσαν τα τρία ανήλικα παιδιά τους σε άθλιες συνθήκες
μηχανή delivery
Μπαράζ ελέγχων από την τροχαία: Πάνω από 2.000 κλήσεις για κράνος σε δίκυκλα και πατίνια μέσα σε μία εβδομάδα
Στο στόχαστρο διανομείς και χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων
Μπαράζ ελέγχων από την τροχαία: Πάνω από 2.000 κλήσεις για κράνος σε δίκυκλα και πατίνια μέσα σε μία εβδομάδα
Ανοίγει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τις φορολογικές δηλώσεις 2026
Οικονομική ασφυξία: «Έκρηξη» 30% στους οφειλέτες της εφορίας μέσα σε ένα μήνα υπό το βάρος της ακρίβειας
Σχεδόν 4,8 εκατομμύρια πολίτες με ληξιπρόθεσμα χρέη – Βουλιάζει η καταναλωτική εμπιστοσύνη
Οικονομική ασφυξία: «Έκρηξη» 30% στους οφειλέτες της εφορίας μέσα σε ένα μήνα υπό το βάρος της ακρίβειας