Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου: Καταγγελία

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΥΨΙΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ -ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ- ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ «ΠΑΙΓΝΙΟ» ΤΩΝ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ).

ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΟΡΙΖΕΙ ΡΗΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ Γ.Σ. ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΟΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΑ: ΆΡΘΡΟ 30: «α) Στην τακτική Γ.Σ λογοδοτούν οι αιρετοί…στο συνέδριο της ΟΛΜΕ….στ) Γίνεται κριτική από τα μέλη της Γ.Σ… ζ) Με φανερή ψηφοφορία εγκρίνονται ή όχι τα πεπραγμένα του Δ.Σ της ΕΛΜΕ…θ) ΚΑΤΟΠΙΝ Η Γ.Σ. ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΙΚΟ».

ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΕΙ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ Δ.Σ. (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ), επιδιώκοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο του σωματείου, σε περίοδο επίτασης της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (26/11) ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (ΕΚΠΑΙΔ. ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ-ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ) ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΞΑΝΑ ΝΑ ΑΝΑΙΡΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΗΛΑ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ.

ü Η Δημοκρατική Δεοντολογία και η Σύμφωνη με το Καταστατικό λειτουργία του Σωματείου μας είναι Υπόθεση όλων!

ü  Η Καιροσκοπική Δράση των Γραφειοκρατικών Παρατάξεων πρέπει να αναχαιτιστεί με τη Συλλογική Καταγγελία και Απόρριψη του Αντιδημοκρατικού Κατήφορου.

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ -ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ-

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΤΗΦΟΡΟ.

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΕΔΕΙΞΕ ΞΑΝΑ ΠΩΣ ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΝΗ: ΔΕΝ ΑΝΑΙΡΕΙ -ΟΥΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΝΩΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ- ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ -ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΦΑΝΗ ΤΕΤΡΙΠΙΑ- ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗ Γ.Σ. (!!) ΤΗΣ ΕΛΜΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ -ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ- ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΩΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ.

ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ Γ.Σ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ. ΤΕΤΟΙΑ Γ.Σ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ -ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ Γ.Σ.- ΑΠΛΩΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΞΑΝΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΣΤΗ ΒΑΣΗ. ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΈΧΕΙ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ. ΕΧΕΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΠΟΦΑΣΗΣ. Την καλούμε -ακόμη και την ύστατη στιγμή- να σεβαστεί τη δημοκρατική και καταστατική λειτουργία του σωματείου, προκηρύσσοντας τις εκλογές στις 19/12 και διεκδικώντας την άδεια, για την πραγματοποίηση της έκλογο-απολογιστικής Γ.Σ. και των Εκλογών.

Στην περίπτωση της διαιώνισης αυτής της αντιδημοκρατικής εκτροπής, δηλώνουμε στους συνάδελφους ότι η Αγωνιστική Παρέμβαση δε θα νομιμοποιήσει, ούτε θα αποδεκτή καμιά καταστρατήγηση των δημοκρατικών και καταστατικών αρχών.

Θα προασπιστούμε -με όλα τα συλλογικά μέσα- τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.

Να ενδυναμώσουμε τη μαζική πάλη -να μετατρέψουμε τα σωματεία σε συλλογικά μέσα πάλης -να αναδομήσουμε ταξικά το συνδικαλισμό και να συγκροτήσουμε το ενωτικό παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης στη βάρβαρη πολίτικη.

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency χωρίς προφορικά, χωρίς έκθεση