Πρόταση των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ. της ΔΟΕ Όχι στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα – Συντονισμός δράσης στο δημόσιο τομέα για κινητοποιήσεις

9/11/2012

Πρόταση των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων

στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

Θέμα: Όχι στις απολύσεις στο δημόσιο τομέα – Συντονισμός δράσης στο δημόσιο τομέα για κινητοποιήσεις

Συνάδελφοι,

Σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο που ψηφίστηκε στη Βουλή και αφορά στις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση 2013-2016 προβλέπεται η απόλυση όσων υπαλλήλων προσελήφθησαν χωρίς ΑΣΕΠ – 2000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2012 και 15000 μέχρι το τέλος του 2013 σε όλο το δημόσιο τομέα. Ήδη δρομολογείται εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών που ζητά σε διάστημα τριών ημερών να συγκεντρωθούν τα στοιχεία των υπαλλήλων και σε διάστημα δέκα ημερών προσδιορίζεται η απόλυση (αρχικά με κατηγορίες Δ.Ε. και Υ.Ε.).

Εκτιμώντας ότι η διαδικασία που έχει ξεκινήσει για υπαλλήλους των ΟΤΑ αποτελεί την αρχή επέκτασης του μέτρου για όλο το δημόσιο τομέα και την εκπαίδευση προτείνουμε:

α. τη συμμετοχή της ΔΟΕ στην κινητοποίηση των ΟΤΑ σήμερα στις 11 μ.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη και το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο.

β. κάλεσμα στην ΑΔΕΔΥ και στις Ομοσπονδίες του Δημοσίου για άμεση κινητοποίηση και κοινή δράση προκειμένου να αποτρέψουμε το σάρωμα των εργασιακών σχέσεων και τις απολύσεις που υπαγορεύουν οι πολιτικές των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου, της δημοσιονομικής προσαρμογής ΔΝΤ και ΕΕ.

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους  - Καμία απόλυση – Κάλυψη όλων των κενών με οργανικές θέσεις

Για τις Παρεμβάσεις – Κινήσεις- Συσπειρώσεις

Γιάννης Αναγνωσταράς, Λάμπρος Νικολάρας

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News