Το 3ο Δ.Σ. Θεσ/νίκης ανακοινώνει με επιτυχία την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης από 22/03-27/03 στη Σαμψούντα της Τουρκίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.
Η κινητικότητα εστίασε στην ανταλλαγή καλών πρακτικών για την ένταξη μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και την αξιοποίηση βιωματικών μεθόδων διδασκαλίας.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η εκπαιδευτική ομάδα που αποτελούνταν από τον Διευθυντή κοΚουίδη Βασίλειο, την δασκάλα Αγγλικών κα Αξαμίδου Σταυρούλα και την Γυμνάστρια κα Κώττη Φωτεινή, είχε την ευκαιρία:
- Να πραγματοποιήσει jobshadowing (παρακολούθηση εργασίας) στο Δ.Σ. IstiklalIlkokulu δίπλα σε ειδικούς παιδαγωγούς, εστιάζοντας σε τεχνικές ένταξης μαθητών στο φάσμα του αυτισμού.
- Να συμμετάσχει σε εργαστήρια STEM στο SamsunDiscoveryCampus, αναλύοντας το μοντέλο «μάθηση μέσω της πράξης» (learningbydoing).
- Να διερευνήσει τη σύνδεση περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και συμπερίληψης στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Yavuzlar.
- Να γνωρίσει τη χρήση της Μουσικοθεραπείας ως εργαλείο ειδικής αγωγής, μέσα από την ιστορική αναδρομή στο Bimarhane της Αμάσειας.
Η κινητικότητα επιβεβαίωσε την αξία των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην ενδυνάμωση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η θερμή υποδοχή από το σχολείο υποδοχής και η ενεργός συμμετοχή γονέων και τοπικών φορέων ανέδειξαν τη σημασία της εξωστρέφειας και του διαπολιτισμικού διαλόγου. Τα συμπεράσματα και οι τεχνικές που αποκομίστηκαν θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα σπουδών του σχολείου μας, προάγοντας ένα πιο συμπεριληπτικό και δημιουργικό περιβάλλον μάθησης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Κακοκαιρία Erminio: Ποια σχολεία κλείνουν
ΚΑΙ ΟΜΩΣ! Το Voucher της ΔΥΠΑ έχει ακόμα λίγες θέσεις ανοικτές για άμεση έναρξη εδώ
Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών
Alfavita Newsroom