Thumbnail
Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας καταγγέλλει τη σύγκρουση μεταξύ φοιτητικών και αναρχικών ομάδων και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πορεία της 17ης Νοέμβρη

Η Οργάνωση Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ καταδικάζει τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον χώρο του Πολυτεχνείου ανάμεσα σε μέλη της ΑΡΑΣ και αναρχικές ομάδες, τα οποία οδήγησαν στον τραυματισμό φοιτητών. Τονίζει ότι τέτοιες ενέργειες δεν μπορούν να αμαυρώσουν το αντιιμπεριαλιστικό νόημα του εορτασμού και σημειώνει πως η μαζική παρουσία πολιτών που τίμησαν τον χώρο αποτελεί απάντηση στην κυβερνητική πολιτική και στα απαράδεκτα περιστατικά.

Παράλληλα, απορρίπτει ως «προβοκατόρικα» τα δημοσιεύματα που επιχειρούν να εμπλέξουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στα επεισόδια.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε τα επεισόδια στον ιστορικό χώρο του Πολυτεχνείου μεταξύ της ομάδας της ΑΡΑΣ, παράταξη της ΛΑΕ στα Πανεπιστήμια και αναρχικών ομάδων, που οδήγησαν στον τραυματισμό φοιτητών.

Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση και δεν μπορούν να αμαυρώσουν το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα του εορτασμού του Πολυτεχνείου. 

Οι χιλιάδες λαού και νεολαίας που κατέθεσαν λουλούδια στο χώρο του Πολυτεχνείου τιμώντας την αντιδικτατορική πάλη, είναι η καλύτερη απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης που εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο βαθιά στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και επιτίθεται στα  δικαιώματα της νεολαίας. Αυτή είναι και η καλύτερη απαντηση σε τέτοια απαράδεκτα περιστατικά.

Η προσπάθεια διαφόρων  «μέσων μαζικής παραπληροφόρησης» μέσω προβοκατόρικων δημοσιευμάτων να εμπλέξουν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ σε αυτά τα περιστατικά θα πέσει στο κενό. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ υπερασπιζόμαστε το πραγματικό μήνυμα και τα επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου. Καλούμε τη νεολαία να συμμετέχει ακόμα πιο μαζικά στις εκδηλώσεις του εορτασμού και στη μεγάλη αντιιμπεριαλιστική πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία την Δευτέρα 17 Νοέμβρη, με προσυγκέντρωση στα Προπύλαια στις 4.30 το απόγευμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οδυσσέας Σουν
Ο «Οδυσσέας» της Σαγκάης: Ο Κινέζος που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα
Η απίστευτη ιστορία του Οδυσσέα Σουν που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα – Γιατί θεωρεί τα Κινεζικά ευκολότερα από τη γραμματική μας
Ο «Οδυσσέας» της Σαγκάης: Ο Κινέζος που ερωτεύτηκε την ελληνική γλώσσα
Διδασκαλία εκπαιδευτικοί
Οδηγός για τις υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Τι ισχύει σε περίπτωση υποβιβασμού ή συγχώνευσης σχολείων
Υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Όλο το νομικό πλαίσιο και η διαδικασία βήμα-βήμα
Οδηγός για τις υπεραριθμίες εκπαιδευτικών: Τι ισχύει σε περίπτωση υποβιβασμού ή συγχώνευσης σχολείων