Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων στο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο: «Φύλακας του Αδερφού μου»
Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Βριλησσίων στο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο: «Φύλακας του Αδερφού μου» και απονομή του 3ου επαίνου στη μαθήτρια Μελίνα Παπαθεοδώρου

Στις 2 και 3 Απριλίου 2025 το 1ο Γυμνάσιο Βριλησσίων έλαβε μέρος στο Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο: «Φύλακας του Αδερφού μου: Η κοινότητα προστατεύει και διαφυλάσσει τον Άνθρωπο» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Jacqueline de Romilly στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από την «Πρωτοβουλία για την πρόληψη της ενδοοικογενειακής βίας» του Ιδρύματος Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων.

  Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου ο Δημήτρης Δανηλάτος, μαθητής του Β΄2, ανέγνωσε το δοκίμιο του με τίτλο: «Πώς να αντιμετωπίσουμε τον σχολικό εκφοβισμό» όπου αναφέρθηκε στο φαινόμενο αυτό αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισής του. Λίγο αργότερα η Μαρία Δανηλάτου, μαθήτρια του Β΄3, στο δοκίμιό της με τίτλο: «Το φαινόμενο της βίας και οι τρόποι αντιμετώπισής του» αφού κατέγραψετους λόγους που οδηγούν στη βία, κατέληξε στους τρόπους περιορισμού του.

Στη συνέχεια, η Μελίνα Παπαθεοδώρου, μαθήτρια του Β΄2,  τιμήθηκε με τον 3ο έπαινο για τη δημιουργία αφίσας με τίτλο: «Φύλακας Άγγελος» και είχε τη χαρά και την τιμή το έργο της να κοσμεί τις τσάντες- ενθύμια του συνεδρίου που μοιράστηκαν στους συνέδρους. Στην ομιλία της αναφέρθηκε σε όσα την ενέπνευσαν και την οδήγησαν στη δημιουργία αυτή καθώς και στα συναισθήματα και τις εμπειρίες που αποκόμισε με τη συμμετοχή της.

Αφίσα με έπαινο

Αξίζει να σημειωθεί πως στο συνέδριο έλαβαν μέρος και οι μαθήτριες Έλλη Παπαθεοδώρου του Β΄3 και Φιλομήλα Ασημακοπούλου του Β΄2 με το ζωγραφικό έργο τους με τίτλο: «Μη φοβάσαι να μιλήσεις».

Το συνέδριο παρακολούθησαν με ενδιαφέρον ως σύνεδροι οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Β΄2 και Β΄4 που καταχειροκρότησαν τους συμμαθητές τους αλλά και όλους τους συμμετέχοντες, έκαναν ερωτήσεις και συζήτησαν τα ενδιαφέροντα θέματα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουλη
«Στην κόψη της Βουλής» η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Κρίσιμη ψηφοφορία για τις ασυλίες 13 βουλευτών της ΝΔ
Στις 22 Απριλίου η ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας – Ονομαστική ψηφοφορία θα κρίνει την άρση ασυλίας και την πορεία της δικαστικής διερεύνησης
«Στην κόψη της Βουλής» η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Κρίσιμη ψηφοφορία για τις ασυλίες 13 βουλευτών της ΝΔ
Γιώργος Μυλωνάκης
Γιώργος Μυλωνάκης: Νέο έκτακτο ιατρικό ανακοινωθέν - Η κατάσταση της υγείας του
Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιώργος Μυλωνάκης
Γιώργος Μυλωνάκης: Νέο έκτακτο ιατρικό ανακοινωθέν - Η κατάσταση της υγείας του
LIVE: Παρακολουθήστε ζωντανά στο alfavita.gr τη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου
LIVE: Παρακολουθήστε ζωντανά στο alfavita.gr τη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου
Σε εξέλιξη η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των πολιτικών αρχηγών – Το alfavita.gr σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις
LIVE: Παρακολουθήστε ζωντανά στο alfavita.gr τη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου
Υπουργείο Παιδείας
Εκπαιδευτικοί: Πρόσκληση απόσπασης στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας
Κενές θέσεις για απόσπαση εκπαιδευτικών στον Πρωτοβάθμιο και Δευτεροβάθμιο κύκλο του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας
Εκπαιδευτικοί: Πρόσκληση απόσπασης στο Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας