tempi
«Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης επιβεβαιώνει ότι τίποτα δεν μπορεί να περιμένει κανείς από την κυβέρνηση της δολοφονίας και της συγκάλυψης»

O ΣΕΠΕ Εκπαιδευτικών «Κ. Σωτηρίου» με σχετική του ανακοίνωση καλεί σε νέα συγκέντρωση στις 20 Μαρτίου στις 19:00 έξω από τα γραφεία της Hellenic Train για το έγκλημα στα Τέμπη.

«Καμία συγκάλυψη, να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα και τη συγκάλυψη, όσο ψηλά και αν βρίσκονται».

Αναλυτικά:

Οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις στις 26/1, η ιστορική απεργία και διαδηλώσεις στις 28/2 με τα περισσότερα από 2 εκατομμύρια που βγήκαν στο δρόμο και το κύμα οργής και η μαζικότητα που εκφράστηκε και στα επόμενα συλλαλητήρια και τις εκδηλώσεις απαιτούν συνέχεια μέχρι τη δικαίωση και την Νίκη.

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης επιβεβαιώνει ότι τίποτα δεν μπορεί να περιμένει κανείς από την κυβέρνηση της δολοφονίας και της συγκάλυψης. Αντίθετα γίνεται πιο προκλητική, πιο επιθετική και πιο επικίνδυνη για το λαό. Η εξαγγελία Συνταγματικής αναθεώρησης με τη αναθεώρηση του άρθρου 16, την αξιολόγηση και την κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο, οι επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων, η ακόμα μεγαλύτερη αύξηση των εξοπλιστικών δαπανών και εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι μόνο ορισμένα δείγματα πέρα από την καταστολή των αγώνων.

Η κυβέρνηση αυτή και η καταστροφική εγκληματική πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου πρέπει να ανατραπούν από τους αγώνες μας.

Η δικαίωση βρίσκεται :

  • στην τιμωρία των ενόχων για τη δολοφονία και τη συγκάλυψη.
  • στην ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων σε όλα τα κοινωνικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Συγκοινωνίες, Νερό, Ρεύμα, Πολιτισμός) και πριν από όλα στο ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ.
  • στην ανατροπή των αιτιών που προκάλεσε το έγκλημα και συνεχίζει να προκαλεί νέα Τέμπη και με τα Προγράμματα Σταθερότητας της ΕΕ που αποτελούν μόνιμα μνημόνια, να φέρνει ασφυξία στη ζωή μας μέσα από την ακρίβεια και τη φτώχεια, την στέρηση δικαιωμάτων και κοινωνικών αγαθών και των δημοκρατικών ελευθεριών και της υπονόμευσης της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης.

Ένοχοι είναι η κυβέρνηση, η HELLENIC TRAIN που έβαλε τα κέρδη της πάνω από τις ζωές μας, η πολιτική της απελευθέρωσης των αγορών και του ανταγωνισμού της ΕΕ, οι κυβερνήσεις που την υπηρέτησαν, κατακερμάτισαν και ξεπούλησαν τον σιδηρόδρομο καθώς και το δικαστικό σύστημα που συμβάλλει στη συγκάλυψη με τη μέχρι τώρα στάση του.

Χρέος μας η συνέχιση και κλιμάκωση του κινήματος για νίκες τώρα, για το ξήλωμα της πολιτικής αυτής και του πολιτικού προσωπικού που την υλοποιεί και τη στηρίζει.

Την πτώση της κυβέρνησης θα επιβάλει το εργατικό κίνημα με απεργίες και διαδηλώσεις. Το κίνημα πρέπει να μπορεί να ρίχνει όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και τη σημερινή και κάθε επόμενη που θα εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου. 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Έξω ΤΩΡΑ η  HELLENIC TRAIN. Τα κέρδη σκοτώνουν.   Να επιστρέψει ο σιδηρόδρομος χωρίς αποζημίωση στο δημόσιο, ενάντια στην απελευθέρωση των αγορών της ΕΕ και το κέρδος. Για ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο σιδηρόδρομο, με τον έλεγχο των εργαζόμενων. Κόντρα στα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια κριτήρια, για να είναι ασφαλής, σύγχρονος, φτηνός για το λαό.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ. Η παιδεία, η υγεία, το ρεύμα, το νερό, οι συγκοινωνίες, η ενέργεια κι ο πολιτισμός. Ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων, της επιχειρηματικής λειτουργίας και της ανταποδοτικότητας. Έξω, τώρα, οι ιδιώτες και οι εργολάβοι. Διπλασιασμός των κοινωνικών δαπανών και όχι για εξοπλισμούς και την αστυνομία.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ, ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα και τη συγκάλυψη, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

αφισα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

bank_21.jpg
Έκθεση–καταπέλτης για τον τραπεζικό τομέα: «Σφαγή» με τα επιτόκια των καταθέσεων
Σύμφωνα με τα ευρήματα, η συγκέντρωση της αγοράς σε τέσσερις συστημικές τράπεζες έχει οδηγήσει σε πρακτικές που επιβαρύνουν τους καταθέτες και...
Έκθεση–καταπέλτης για τον τραπεζικό τομέα: «Σφαγή» με τα επιτόκια των καταθέσεων
Επίδομα παιδιού
Επανεκκίνηση αιτήσεων για το επίδομα παιδιού: Ανοίγει το Α21
Από τις 22 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις και τροποποιήσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για προθεσμίες και προϋποθέσεις.
Επανεκκίνηση αιτήσεων για το επίδομα παιδιού: Ανοίγει το Α21
Μαθητές εξετάσεις
Κρούσμα ψώρας σε σχολικό συγκρότημα της Νέας Ιωνίας – Εκτός μαθημάτων σήμερα οι μαθητές
Σε επιφυλακή οι υγειονομικές αρχές – Σε εξέλιξη απολυμάνσεις και εκπαιδευτικές επισκέψεις αντί μαθημάτων
Κρούσμα ψώρας σε σχολικό συγκρότημα της Νέας Ιωνίας – Εκτός μαθημάτων σήμερα οι μαθητές