απερ
«Η ευθύνη για την κάλυψη τους όμως δεν είναι των γονιών, ούτε των εκπαιδευτικών αλλά του κράτους και των δήμων»

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής καλεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών για την υποχρηματοδότηση στα σχολεία.

«Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέσα και υποδομές για μία ουσιαστική και ολοκληρωμένη παιδαγωγική διαδικασία», αναφέρουν οι γονείς.

Αναλυτικά:

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής καλεί Ενώσεις και συλλόγους γονέων σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών για τα προβλήματα στα σχολεία μας εξαιτίας της χρόνιας υποχρηματοδότησης.

Οι γονείς, πολλές φορές στη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, κληθήκαμε να καλύψουμε ανάγκες των σχολείων με μοναδικό γνώμονα την προστασία των παιδιών (καθαριστικά, αναλώσιμα, χαρτιά υγείας, αθλητικό και καλλιτεχνικό εξοπλισμό, κ.α).

Η ευθύνη για την κάλυψη τους όμως δεν είναι των γονιών, ούτε των εκπαιδευτικών αλλά του κράτους και των δήμων στους οποίους έχουν μεταφερθεί αρμοδιότητες.

Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση το τι σχολεία θα έχουμε θα εξαρτάται αποκλειστικά από το τι τσέπη έχουν οι γονείς που πάνε τα παιδιά τους εκεί. Θα εξαρτάται από "φιλεύσπλαχνους χορηγούς" που με βάση τις δικές τους ανάγκες  θα παρεμβαίνουν στα σχολεία. Και αυτή η προοπτική μας βρίσκει κάθετα απέναντι.

Ζητάμε τα αυτονόητα. Σύγχρονα και ασφαλή σχολεία με όλα τα απαραίτητα μέσα και υποδομές για μία ουσιαστική και ολοκληρωμένη παιδαγωγική διαδικασία, με παροχές που θα παρέχονται ισότιμα σε ΟΛΑ τα παιδιά.

Σχολεία που θα ελέγχονται σταθερά (αντισεισμικός, ηλεκτρολογικός έλεγχος, κ.α.), θα βάφονται και θα συντηρούνται, που δεν θα αποτελεί καθημερινή πιθανότητα να πέφτουν σοβάδες, να πλημμυρίζουν αίθουσες όταν βρέχει ή να "υπερθερμαίνονται" σε συνθήκες καύσωνα. Με το απαραίτητο προσωπικό καθαριότητας, σίτισης, γενικών καθηκόντων.

Οι γονείς έχουμε ήδη πληρώσει και φορολογηθεί για να έχουμε τέτοια σχολεία. Σχολεία που  αντιστοιχούν στις δυνατότητες που υπάρχουν το 2025.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους συλλόγους γονέων της Αττικής να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση την Τετάρτη 12 Φλεβάρη στις 2.30 στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς να καταλάβετε αν ο γείτονάς σας «κλέβει» το Wi-Fi σας

Παν.Αιγαίου: Νέα Μοριοδοτούμενα σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς με Υποτροφίες έως 5/2

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γροθιές συγκρούονται με χρώματα στις σημαίες της Κίνας και των ΗΠΑ
Κίνα: Ηχηρή απάντηση στις ΗΠΑ - «Παγκόσμιος δικαστής δεν είναι κανείς»
Η Κίνα ζητά την απελευθέρωση του Νικολάς Μαδούρο και διαμηνύει ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να αυτοαναγορεύεται σε παγκόσμια αστυνομία»
Κίνα: Ηχηρή απάντηση στις ΗΠΑ - «Παγκόσμιος δικαστής δεν είναι κανείς»
Κυρανάκης
Παραδοχή Κυρανάκη για αεροδρόμια: «Τα συστήματα είναι απαρχαιωμένα, το γνωρίζουμε»
«Αυτά παραλάβαμε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών σχετικά με τα συστήματα ασφαλείας των αεροδρομίων
Παραδοχή Κυρανάκη για αεροδρόμια: «Τα συστήματα είναι απαρχαιωμένα, το γνωρίζουμε»
ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με θέσεις στην ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής
Οι υποψήφιοι θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους ή προκειμένου για μουσικούς αναγνωρισμένου ταλέντου, το 15ο...
Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με θέσεις στην ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής