διωξεις
«Απαίτηση για ανάκληση παραπεμπτικών και τερματισμό κάθε δίωξης ενάντια σε εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στην ατομική αξιολόγηση»

Η Α’ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας καταγγέλλει την απαράδεκτη απόπειρα πειθαρχικής δίωξης δύο εκπαιδευτικών, μελών των Ε.Λ.Μ.Ε. Λευκάδας και Ζακύνθου, λόγω της άρνησής τους να συμμετάσχουν στην ατομική αξιολόγηση.

«Πρόκειται για μια ξεκάθαρη απόπειρα τρομοκράτησης και ποινικοποίησης του δίκαιου αγώνα των εκπαιδευτικών, που αντιστέκονται στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση και κατηγοριοποίηση των σχολείων. Η αλληλεγγύη και η υπεράσπιση των δικαιωμάτων είναι πιο αναγκαίες από ποτέ».

Αναλυτικά:

Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. Κορινθίας καταγγέλλει την παραπομπή σε πειθαρχικό του Προέδρου  της Ε.Λ.Μ.Ε. Λευκάδας, από τη Δ.Δ.Ε. Λευκάδας, λόγω της «άρνησής» του, όπως αναφέρει το παραπεμπτικό, να συμμετάσχει στην ατομική αξιολόγηση και συγκεκριμένα στο πεδίο Α2. Καταγγέλλει, επίσης, την κλήση για  ''εξηγήσεις'' του Προέδρου της Ε.Λ.Μ.Ε. Ζακύνθου,  από τη Δ.Δ.Ε. Ζακύνθου, λόγω της στήριξής του σε συναδέλφους που κάνουν απεργία ενάντια στην ατομική αξιολόγηση.

Πρόκειται για απόπειρα ποινικοποίησης του αγώνα των εκπαιδευτικών και τρομοκράτησής τους για  να μην αντιδρούν στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Αυτά τα φαινόμενα αυταρχισμού προστίθενται σε πολλά άλλα σε όλη την χώρα, όπου Διευθυντές Εκπαίδευσης επιλέγουν, αντί να σεβαστούν το νόμιμο δικαίωμα των συναδέλφων στην απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση, να τους παραπέμπουν σε πειθαρχικά. Την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες ακόμη κενά στα σχολεία όλης της χώρας, κάποιοι από αυτούς εναρμονίζονται με τον κυβερνητικό αυταρχισμό, διώκοντας συναδέλφους και καλώντας τους σε έγγραφες εξηγήσεις.

Απαιτούμε από τον Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Λευκάδας να ανακαλέσει άμεσα το παραπεμπτικό για τον Πρόεδρο  της Ε.Λ.Μ.Ε. Λευκάδας και  από τον Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Ζακύνθου  να σταματήσει κάθε διαδικασία εναντίον του Προέδρου της Ε.Λ.Μ.Ε. Ζακύνθου .

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην απεργία!                                                              

Απαιτούμε να σταματήσει  άμεσα κάθε δίωξη εναντίον τους!

Ορθώνουμε τείχος αλληλεγγύης στους διωκόμενους συναδέλφους μας!                      

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: «Η ίδρυση της ΑΣΠΤ εκπληρώνει το όραμα χρόνων του καλλιτεχνικού και δημιουργικού κόσμου της χώρας»
Ζαχαράκη: «Η Ελλάδα αποκτά Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών – Ιστορική μέρα για τον πολιτισμό»
Ζαχαράκη: «Η ίδρυση της ΑΣΠΤ εκπληρώνει το όραμα χρόνων του καλλιτεχνικού και δημιουργικού κόσμου της χώρας»
ypaith
Μαγνησία: Εκπαιδευτική εμπειρία μνήμης για τους διακριθέντες μαθητές του διαγωνισμού «Μικρά Ασία – Πόντος»
Βραβεύσεις, επισκέψεις και ιστορικές αφηγήσεις για μαθητές από όλη την Ελλάδα που ξεχώρισαν για τα έργα τους
Μαγνησία: Εκπαιδευτική εμπειρία μνήμης για τους διακριθέντες μαθητές του διαγωνισμού «Μικρά Ασία – Πόντος»
foto_education_pencils.jpg
Μεταθέσεις και συνταξιοδοτήσεις: Οι εκπαιδευτικοί που αλλάζουν… και τα κενά που δημιουργούνται
Όταν τα κενά πολλαπλασιάζονται: Το παράδοξο των μεταθέσεων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Μεταθέσεις και συνταξιοδοτήσεις: Οι εκπαιδευτικοί που αλλάζουν… και τα κενά που δημιουργούνται