διωξεις
«Όλοι στην κινητοποίηση την Τρίτη 10/12 στις 18:30 στην πλατεία Αγίου Μάρκου»

Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου με σχετική της ανακοίνωση καταγγέλλει την δίωξη ενάντια σε εκπαιδευτικούς και τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ.

«Αντί η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της να ασχοληθούν με τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία με τις υποδομές, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών διώκουν αυτούς που παλεύουν για τη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα:

Μετά τις διώξεις που ασκήθηκαν στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή κατά της αντιεκπαιδευτικής – αντιεπιστημονικής «αξιολόγησης»  και την στήριξη από την ΕΛΜΕ, το ΕΚΖ και  τα σωματεία του νησιού μας στην κινητοποίηση που καλούσε ο Σύλλογος Α’ βάθμιας εκπαίδευσης,  στήνεται ένα σκηνικό αυταρχικής κλιμάκωσης με δικαιολογίες για να καμφθεί η αγωνιστική διάθεση των εκπαιδευτικών .

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η κλήση για «εξηγήσεις» από την ΔΔΕ Ζακύνθου,  στον Πρόεδρο του σωματείου μας. Πρόκειται για συνδικαλιστική δίωξη, προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των εκπαιδευτικών και τρομοκράτηση τους για  να μην αντιδρούν στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση  - κατηγοριοποίηση των σχολείων, στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί , στο περιεχόμενο της εκπαίδευσης,  στις σχολικές εγκαταστάσεις κ.λ.π.

Φυσικά, η στάση αυτή δεν είναι τυχαία. Η διεύθυνση β’ βάθμιας επιλέγει να είναι το μακρύ χέρι της κυβέρνησης σέρνοντας σε πειθαρχικά και για εξηγήσεις τον πρόεδρο της ΕΛΜΕΖ όπως και τους εκπαιδευτικούς επειδή αναδεικνύουν τα σοβαρότατα προβλήματα στα σχολεία, αγωνίζονται για δημόσια, δωρεάν παιδεία.

Καλούμε την εργατική τάξη του νησιού τα σωματεία να σταθούν στο πλευρό των εκπαιδευτικών και του πρόεδρου της ΕΛΜΕ και των εκπαιδευτικών που διώκονται,  γιατί το ζήτημα της μόρφωσης των παιδιών μας, μας αφορά άμεσα.

Αντί η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της να ασχοληθούν με τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία με τις υποδομές, τις ελλείψεις εκπαιδευτικών διώκουν αυτούς που παλεύουν για τη μόρφωση των παιδιών της εργατικής τάξης.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Καλούμε τους εργαζόμενους του νησιού να συμμετέχουν στην κινητοποίηση την Τρίτη στις 6:30 το απόγευμα στην Πλατεία Αγίου Μάρκου.

Όλοι στον Αγώνα!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Νοσοκομείο
ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 510 θέσεις σε νοσοκομεία
Σε ΦΕΚ η προκήρυξη για μόνιμες και τριετείς προσλήψεις σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία σε όλη τη χώρα – Πότε ανοίγει η διαδικασία αιτήσεων
ΑΣΕΠ 1Κ/2026: Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για 510 θέσεις σε νοσοκομεία
sxoleio
Ειδική Αγωγή υπό κατάρρευση στη Σάμο – Καταγγελίες για υγιεινή, ασφάλεια και υποστελέχωση
Κλείσιμο σχολείου, σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και ακάλυπτα κενά ειδικής αγωγής
Ειδική Αγωγή υπό κατάρρευση στη Σάμο – Καταγγελίες για υγιεινή, ασφάλεια και υποστελέχωση