Η ΕΛΜΕ Κιλκίς θα πραγματοποιήσει αιμοδοσία στις 14 και 15 Δεκεμβρίου
«Είναι τουλάχιστον υποκριτική και στην πραγματικότητα αποκαλύπτει την πλήρη αδιαφορία του»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ο Περικλής» με σχετική του ανακοίνωση καταγγέλλει την στάση του Δήμαρχου Παπάγου – Χολαργού να απαγορεύσει την διεξαγωγή της εθελοντική αιμοδοσίας του Συλλόγου σε σχολείο του Χολαργού.

«Επισημαίνουμε ότι το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» σε συνεργασία με το οποίο πραγματοποιείται η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου μας, ως καθ’ ύλην αρμόδιο,  ουδέποτε εξέφρασε αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις για τη διεξαγωγή της σε αίθουσες σχολικών μονάδων», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα:

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη 15/10 εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου μας  αναβλήθηκε με υπαιτιότητα του Δημάρχου Παπάγου Χολαργού Ηλία  Αποστολόπουλου και μάλιστα με ενημέρωση της τελευταίας στιγμής αργά το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα  στο αίτημα του Συλλόγου μας  για παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού προκειμένου να πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία των μελών του  Συλλόγου  Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ » ο Δήμαρχος Παπάγου Χολαργού με έγγραφό του (το οποίο επισυνάπτουμε) αρνήθηκε την παραχώρηση του χώρου προφασιζόμενος ότι «πρόκειται για διαδικασία η οποία απαιτεί αυστηρή τήρηση υγειονομικών μέτρων και δεν συμφωνούμε να γίνει σε χώρους οι οποίοι χρησιμοποιούνται από παιδιά»!

Επισημαίνουμε ότι το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» σε συνεργασία με το οποίο πραγματοποιείται η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου μας, ως καθ’ ύλην αρμόδιο,  ουδέποτε εξέφρασε αντιρρήσεις ή επιφυλάξεις για τη διεξαγωγή της σε αίθουσες σχολικών μονάδων , όπου άλλωστε πραγματοποιείται  κάθε χρόνο από τον Σύλλογο μας, αντίθετα εξέφρασε έκπληξη και δυσαρέσκεια!

Καταγγέλλουμε την απόφαση αυτή του Δημάρχου, με την οποία, παρότι πλήρως αναρμόδιος αναφορικά με τους λόγους τους οποίους επικαλείται,  θέτει εμπόδια στη διεξαγωγή μιας δράσης κοινωνικής προσφοράς των μελών του Συλλόγου μας καθώς η προσφορά αίματος αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης  και μάλιστα τη στιγμή  που τα Νοσοκομεία αντιμετωπίζουν  μεγάλες  ανάγκες σε αίμα. Ντροπή!

Είναι τουλάχιστον υποκριτική και στην πραγματικότητα αποκαλύπτει την πλήρη αδιαφορία του. Ο Δήμαρχος δεν έχει επιδείξει ανάλογη «ευαισθησία» για διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια στα σχολικά κτήρια του Δήμου Παπάγου Χολαργού.

Είναι  σίγουρο ότι η απόφαση αυτή όχι μόνο δεν εκφράζει τους δημότες της περιοχής αλλά τέτοιες πρακτικές είναι κατακριτέες από το σύνολο της κοινωνίας.

Καλούμε τον Δήμαρχο να ανακαλέσει την απόφασή του και να δώσει εξηγήσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κκε
Καυγάς μεταξύ Καιρίδη και Κατσώτη: «Θα σας στείλουμε να δουλέψετε» - «Εδώ δεν είναι Σοβιετική Ένωση, αυτά στα γκουλάγκ»
Αφορμή αποτέλεσε η τοποθέτηση του κυβερνητικού βουλευτή ότι η ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία στην Ελλάδα καταστράφηκε από τα συνδικάτα
Καυγάς μεταξύ Καιρίδη και Κατσώτη: «Θα σας στείλουμε να δουλέψετε» - «Εδώ δεν είναι Σοβιετική Ένωση, αυτά στα γκουλάγκ»
Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού
Δημοσκόπηση Alco: Το 58% προσανατολίζεται σε ψήφο διαμαρτυρίας – Από που θα αντλήσουν ψήφους Τσίπρας και Καρυστιανού
Τα υψηλά ποσοστά αδιαφορίας και αναποφάσιστων, καθώς και η έντονη διάθεση για ψήφο διαμαρτυρίας, δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα παραμένει ανοικτό σε...
Δημοσκόπηση Alco: Το 58% προσανατολίζεται σε ψήφο διαμαρτυρίας – Από που θα αντλήσουν ψήφους Τσίπρας και Καρυστιανού
τεμπη
Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυραντοχής τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας
Τι αποκαλύπτει η τεχνική έκθεση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
Το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για τα Τέμπη: Δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές πυραντοχής τα καθίσματα της επιβατικής αμαξοστοιχίας
βιολαντα
Ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει το λάθος και αποζημιώνει εταιρεία που χτύπησε κατά λάθος αντί της «Βιολάντα»
Η συλλογικότητα παραδέχεται ότι μέλη της προκάλεσαν ζημιές σε λάθος επιχείρηση στο Μενίδι και δηλώνει ότι θα καλύψει πλήρως το κόστος των φθορών.
Ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει το λάθος και αποζημιώνει εταιρεία που χτύπησε κατά λάθος αντί της «Βιολάντα»