ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ «αδειάζουν» ΔΑΚΕ που δε θέλει να συμμετέχουν αναπληρωτές σε ΔΣ ΕΛΜΕ
ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ καλούν τη ΔΑΚΕ Λασιθίου να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια κατά της ΕΛΜΕ Λασιθίου και να αποδεχτεί τη βούληση των συναδέλφων και το εκλογικό αποτέλεσμα

Ομαδικά πυρά κατά της ΔΑΚΕ Λασιθίου για την απόφασή της να θέσει ζήτημα νομιμότητας συγκρότησης του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ, με την αιτιολογία ότι σε αυτό συμμετέχει... αναπληρωτής εκπαιδευτικός, εξαπέλυσαν η ΟΛΜΕ και Η ΑΔΕΔΥ.

Οπως αναφέρει η ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή της, οι ανυπόστατες κατηγορίες, η διαστρέβλωση της αλήθειας, οι εκβιασμοί και η αμφισβήτηση των δημοκρατικών διαδικασιών έχουν καταρριφθεί. Καταδικάστηκαν πανελλαδικά μετά τις επικαιροποιημένες αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και του ΔΣ της ΟΛΜΕ κατά της στάσης και της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ Λασιθίου που ζητά να αποκλειστεί από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου συνάδελφος αναπληρωτής και απειλεί να σύρει στα δικαστήρια το σωματείο, αφού αμφισβητεί και προσβάλλει την νομιμότητα του νέου ΔΣ.

ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ καλούν τη ΔΑΚΕ Λασιθίου να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια κατά της ΕΛΜΕ Λασιθίου και να αποδεχτεί τη βούληση των συναδέλφων και το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι αποφάσεις αυτές δίνουν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι αναπληρωτές, αποτελούν αδιαμφισβήτητα ισότιμα μέλη των σωματείων μας, και έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου στεκόμαστε απέναντι σε κάθε απόπειρα που εμποδίζει το σωματείο μας να λειτουργήσει, να συμπορευτεί με τα σωματεία των ΕΛΜΕ ανά την Ελλάδα και επιτέλους να ασχοληθεί με τα φλέγοντα εκπαιδευτικά ζητήματα του κλάδου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συσπειρωθούν στο σωματείο και μαζί να υπερασπιστούμε τα συνδικαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα, αταλάντευτα και ανυποχώρητα.

Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ, όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της χώρας να καταδικάσουν τη ΔΑΚΕ Λασιθίου που επιδιώκει να πετάξει έξω από το σωματείο τους συμβασιούχους αναπληρωτές.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Το παζλ των βάσεων: Ποιες σχολές «εκτοξεύτηκαν» και ποιες βούτηξαν
Σε 232 τμήματα καταγράφεται ανοδική τάση, ενώ 200 βλέπουν τις βάσεις τους να υποχωρούν, διαμορφώνοντας ένα εκρηκτικό τοπίο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
Το παζλ των βάσεων: Ποιες σχολές «εκτοξεύτηκαν» και ποιες βούτηξαν
ΑΤΜ
Συντάξεις Ιανουαρίου και επιδόματα: Ανατροπή με τις πληρωμές λόγω εορτών
Οι καταβολές των συντάξεων μεταφέρονται έως και 10 ημέρες νωρίτερα, ενώ και τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ θα δοθούν νωρίτερα ενόψει Χριστουγέννων
Συντάξεις Ιανουαρίου και επιδόματα: Ανατροπή με τις πληρωμές λόγω εορτών
foto_education_pencils_2.jpg
Εκπαιδευτικοί: Οι μαθητές της ψηφιακής εποχής χάνουν τη συγκέντρωση και τη φαντασία τους
Σχολεία - Εκπαιδευτικοί: Μειώνεται δραματικά η ικανότητα συγκέντρωσης των παιδιών
Εκπαιδευτικοί: Οι μαθητές της ψηφιακής εποχής χάνουν τη συγκέντρωση και τη φαντασία τους