ΟΛΜΕ και ΑΔΕΔΥ «αδειάζουν» ΔΑΚΕ που δε θέλει να συμμετέχουν αναπληρωτές σε ΔΣ ΕΛΜΕ
ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ καλούν τη ΔΑΚΕ Λασιθίου να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια κατά της ΕΛΜΕ Λασιθίου και να αποδεχτεί τη βούληση των συναδέλφων και το εκλογικό αποτέλεσμα

Ομαδικά πυρά κατά της ΔΑΚΕ Λασιθίου για την απόφασή της να θέσει ζήτημα νομιμότητας συγκρότησης του ΔΣ της τοπικής ΕΛΜΕ, με την αιτιολογία ότι σε αυτό συμμετέχει... αναπληρωτής εκπαιδευτικός, εξαπέλυσαν η ΟΛΜΕ και Η ΑΔΕΔΥ.

Οπως αναφέρει η ΕΛΜΕ σε ανακοίνωσή της, οι ανυπόστατες κατηγορίες, η διαστρέβλωση της αλήθειας, οι εκβιασμοί και η αμφισβήτηση των δημοκρατικών διαδικασιών έχουν καταρριφθεί. Καταδικάστηκαν πανελλαδικά μετά τις επικαιροποιημένες αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και του ΔΣ της ΟΛΜΕ κατά της στάσης και της ανακοίνωσης της ΔΑΚΕ Λασιθίου που ζητά να αποκλειστεί από το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου συνάδελφος αναπληρωτής και απειλεί να σύρει στα δικαστήρια το σωματείο, αφού αμφισβητεί και προσβάλλει την νομιμότητα του νέου ΔΣ.

ΑΔΕΔΥ και ΟΛΜΕ καλούν τη ΔΑΚΕ Λασιθίου να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια κατά της ΕΛΜΕ Λασιθίου και να αποδεχτεί τη βούληση των συναδέλφων και το εκλογικό αποτέλεσμα. Οι αποφάσεις αυτές δίνουν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι αναπληρωτές, αποτελούν αδιαμφισβήτητα ισότιμα μέλη των σωματείων μας, και έχουν πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ως ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου στεκόμαστε απέναντι σε κάθε απόπειρα που εμποδίζει το σωματείο μας να λειτουργήσει, να συμπορευτεί με τα σωματεία των ΕΛΜΕ ανά την Ελλάδα και επιτέλους να ασχοληθεί με τα φλέγοντα εκπαιδευτικά ζητήματα του κλάδου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να συσπειρωθούν στο σωματείο και μαζί να υπερασπιστούμε τα συνδικαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα, αταλάντευτα και ανυποχώρητα.

Καλούμε όλες τις ΕΛΜΕ και τους ΣΕΠΕ, όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα της χώρας να καταδικάσουν τη ΔΑΚΕ Λασιθίου που επιδιώκει να πετάξει έξω από το σωματείο τους συμβασιούχους αναπληρωτές.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πώς λέγεται ο κουλ στα ελληνικά;

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 26/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα