Αξιολόγηση - Πειραιάς: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη για τις διώξεις εκπαιδευτικών
Alexandros Michailidis / SOOC
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στις 13:00 στη ΔΔΕ Πειραιά

Σε κινητοποίηση στη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Πειραιά καλεί η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 13:00 το μεσημέρι, ενάντια στις πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών.

Η Ενότητα Αντίστασης Ανατροπής καταγγέλλει την παραπομπή σε Πειθαρχικό (στο οποίο κατέληγε το πόρισμα της ΕΔΕ) των συναγωνιστών μας Χαρτζουλάκη Δημήτρη - αναπληρωτή και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά - και Χρύσας Χοτζόγλου -μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά γιατί συμμετείχαν σε κινητοποίηση ενάντια στην αξιολόγηση.

Η ανακοίνωση της Ενότητας Αντίστασης Ανατροπής

ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ ΣΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ

ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 35), ΠΕΜΠΤΗ 20/6, 1 μ.μ.

Καταγγέλλουμε την παραπομπή σε Πειθαρχικό (στο οποίο κατέληγε το πόρισμα της ΕΔΕ) των συναγωνιστών μας Χαρτζουλάκη Δημήτρη -αναπληρωτή και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πειραιά- και Χρύσας Χοτζόγλου -μέλος της ΕΛΜΕ Πειραιά-. Οι κατηγορίες; «Χαρακτηριστικώς(!) αναξιοπρεπής για υπάλληλο συμπεριφορά εντός υπηρεσίας», «παράβαση υπαλληλικού καθήκοντος», «παράβαση καθήκοντος κατά τον Ποινικό Κώδικα».

Όλα αυτά για την πετυχημένη κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί μαζί με μαθητές το προηγούμενο διάστημα ενάντια σε αξιολόγηση σε σχολείο του Πειραιά.

Είναι χαρακτηριστικό με ποιον τρόπο στήνονται οι κατηγορίες από το πόρισμα του πειθαρχικού, άρα και τί στοχοποιείται: «φωνασκίες» και «συνθήματα», μαθητών και εκπαιδευτικών «διατάραξαν την ομαλή λειτουργία του δημόσιου σχολείου» , «διατάραξαν την ψυχική ηρεμία στο σχολείο», «η αξιολόγηση ακυρώθηκε». Στηρίζονται πάνω στο αντιδραστικό νομικό πλαίσιο (νόμοι Χατζηδάκη, Γεωργιάδη) που έχει ψηφιστεί το τελευταίο διάστημα. Φυσικά μέσα στο πόρισμα της ΕΔΕ αναφέρεται και το «ιερό δικαίωμα» στην αξιολόγηση, που «προφανώς» πρέπει να διασφαλίζεται πάνω από όλα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Οι δύο νέες παραπομπές σε πειθαρχικό είναι κομμάτι της βιομηχανίας διώξεων που ξετυλίγεται όλο αυτό το διάστημα. Η αξιοποίηση και η στοίχιση των κατηγοριών με βάση τους νέους αντισυνδικαλιστικούς νόμους δείχνει πώς επιδιώκεται να αξιοποιηθούν για να χτυπηθεί η αντίσταση, η συνδικαλιστική δράση.

Προφανώς αυτές οι δύο νέες διώξεις είναι συνέχεια των διώξεων εκπαιδευτικών που υπάρχουν με τη σφραγίδα του ΔΔΕ, εδώ στον Πειραιά, όπως και με τη στοχοποίηση του συναδέλφου στο Αγκίστρι. Συνδέονται με όλη τη βιομηχανία διώξεων και τρομοκρατίας που έχει στηθεί ενάντια σε οποιονδήποτε επιχειρεί να αγωνιστεί πραγματικά.

Μόνο με μαζικό κίνημα και αγώνες μπορούμε να τους σταματήσουμε. Δεν θα κάνουμε βήμα πίσω. Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας, τις κατακτήσεις μας. Υπερασπιζόμαστε τις ανάγκες, τα συμφέροντα του λαού και των παιδιών του στο δημόσιο σχολείο. Άλλωστε ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτά ακριβώς επιχειρούν να χτυπήσουν με το μπαράζ διώξεων, αλλά και με την αξιολόγηση.            ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ!

Να παρθούν πίσω όλες οι διώξεις.

Κάτω τα χέρια από σωματεία - απεργία - αγωνιστές.

Υπερασπιζόμαστε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση.

Μαθητές - εκπαιδευτικοί παλεύουμε από κοινού για δωρεάν δημόσια εκπαίδευση.

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ: ΔΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΠΕΜΠΤΗ 20/6, 1 μ.μ.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

IDF, ο στρατός του Ισραήλ
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο Ιράν τουλάχιστον μέχρι το εβραϊκό Πάσχα
Σε τροχιά παρατεταμένης σύγκρουσης: Το Ισραήλ προαναγγέλλει εβδομάδες νέων επιχειρήσεων στο Ιράν
Το Ισραήλ θα συνεχίσει τις επιθέσεις στο Ιράν τουλάχιστον μέχρι το εβραϊκό Πάσχα
εγγραφές μαθητών
Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τα Ωνάσεια Σχολεία – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο έως τις 26 Μαρτίου 2026 για να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του gov.gr, διεκδικώντας...
Σε εξέλιξη οι αιτήσεις για τα Ωνάσεια Σχολεία – Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και μαθητές
tanker-1021x574.jpg
Ηχηρή παρέμβαση γονέων του Πειραιά για τους εγκλωβισμένους ναυτικούς στον Περσικό Κόλπο
Κραυγή αγωνίας από τους γονείς του Πειραιά: «Επαναπατρίστε τώρα τους ναυτεργάτες από τις ζώνες του θανάτου»
Ηχηρή παρέμβαση γονέων του Πειραιά για τους εγκλωβισμένους ναυτικούς στον Περσικό Κόλπο
δασκ
Η δασκάλα που πήγε στην Ηρακλειά για «λίγα μόρια», έκανε οικογένεια εκεί και σήμερα έχει μία μόνο μαθήτρια
Η δασκάλα που «ρίζωσε» στο μικρότερο σχολείο των Κυκλάδων
Η δασκάλα που πήγε στην Ηρακλειά για «λίγα μόρια», έκανε οικογένεια εκεί και σήμερα έχει μία μόνο μαθήτρια