kausonas.
«Δε θα επιτρέψουμε για μια ακόμη φορά στο ΥΠΑΙΘΑ να παίξει με την υγεία όλων μας»

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις ΔΕ με σχετική τους ανακοίνωση καταγγέλλουν την κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για τα μέτρα που έβγαλε για τις σχολικές μονάδες ενόψει καύσωνα.

«Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση τα αποδίδει όλα στα φυσικά φαινόμενα κάθε φορά που εκ των υστέρων προσπαθεί  να δικαιολογήσει την ανυπαρξία μέτρων και απαραίτητων υποδομών (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ) και να αποσείσει τις ευθύνες της», συμπληρώνουν οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά:

Την επαύριον των ευρωεκλογών επίκειται καταιγίδα αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων με την συμφωνία κυβέρνησης και Ε.Ε., αλλά και όλου του συστήματος που συναινεί στην συνέχιση της ακρίβειας, της φτώχειας και των συνθηκών που διαμορφώνουν οι πόλεμοι στην περιοχή.

Πόσο μάλλον με τις αστήρικτες σε υποδομές σχολικές μονάδες που βρίσκονται σε εξέλιξη προαγωγικές, απολυτήριες και πανελλαδικές εξετάσεις, λίγες μέρες πριν από έναν δυνατό καύσωνα. Οι συνάδελφοι και οι μαθητές, που ήδη καλούνται μέσα σε πρωτόγονες εξετάσεις να λειτουργήσουν, όπως στην περίπτωση των βαθμολογικών κι εξεταστικών κέντρων, θα βρεθούν αντιμέτωποι με δύσκολες συνθήκες ικανές να προκαλέσουν θερμοπληξία και άλλα προβλήματα υγείας.

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση τα αποδίδει όλα στα φυσικά φαινόμενα κάθε φορά που εκ των υστέρων προσπαθεί  να δικαιολογήσει την ανυπαρξία μέτρων και απαραίτητων υποδομών (πυρκαγιές, πλημμύρες κλπ) και να αποσείσει τις ευθύνες της. Και τις επόμενες μέρες θα έχει την αποκλειστική ευθύνη, αφού:

•             συνάδελφοι και παιδιά στοιβαγμένοι σε μικρούς χώρους χωρίς κλιματισμό και τα στοιχειώδη συμμετέχουν σε εξετάσεις.

•             βαθμολογικά κι εξεταστικά κέντρα λειτουργούν ομοίως με ελλιπέστατα μέσα.

•             έχει παγιωθεί καθεστώς γαλέρας για τους συναδέλφους και πενιχρές αποζημιώσεις.

•             θα επέλθει επίταση του άγχους και αδυναμία ανταπόκρισης από τους μαθητές.

Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα είναι απαραίτητο:

•             να τοποθετηθούν κλιματιστικά σε όλες τις αίθουσες που χρησιμοποιούνται.

•             να αραιώσει ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα.

•             να απαλλαγούν οι συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

•             να αναβληθούν κάθε είδους εξεταστικές διαδικασίες μόλις οι θερμοκρασίες ξεπεράσουν τους 40ο  και μέχρι το τέλος του φαινομένου.

Καλούμε την  ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ:

  • να οργανώσουν κινητοποιήσεις σε ΔΙΔΕ και δήμους  και να απαιτήσουν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.
  • να καλέσουν τα μέλη τους να μην συμμετέχουν σε αυτές τις διαδικασίες αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα!

Δε θα επιτρέψουμε για μια ακόμη φορά στο ΥΠΑΙΘΑ να παίξει με την υγεία όλων μας!

Όλοι για έναν και ένας για όλους.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Bread and roses (Για την Πρωτομαγιά 2026)
Bread and roses (Για την Πρωτομαγιά 2026)
Το κεντρικό σύνθημα της απεργίας στα κλωστήρια του Lawrence, στην Μασσαχουσέτη, το 1912, στην εποχή της επισφαλούς εργασίας, παραμένει πιο επίκαιρο...
Bread and roses (Για την Πρωτομαγιά 2026)
Πρωτομαγιά 2026
Πρωτομαγιά: Πώς θα πληρωθούν όσοι δουλέψουν – Τι ισχύει με σούπερ μάρκετ, τράπεζες
Για ποιους είναι αργία η Πρωτομαγιά 2026, ποια καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά
Πρωτομαγιά: Πώς θα πληρωθούν όσοι δουλέψουν – Τι ισχύει με σούπερ μάρκετ, τράπεζες
ντανταδες
Νταντάδες της Γειτονιάς: Ανοίγει στις 13:00 η πλατφόρμα για όλη τη χώρα
Eπιμελητές και επιμελήτριες από όλη τη χώρα μπορούν από σήμερα να εγγράφονται στο Μητρώο του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονίας»
Νταντάδες της Γειτονιάς: Ανοίγει στις 13:00 η πλατφόρμα για όλη τη χώρα