θέατρο
ΠΕΣΥΘ: Παράσταση διαμαρτυρίας για οργανικές & διορισμούς 23/05, στις 14:00, στο ΥΠΑΙΘΑ

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων με σχετική του ανακοίνωση καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας για την μη ίδρυση οργανικών θέσεων αλλά και μόνιμων διορισμών, την Πέμπτη 23 Μαΐου και ώρα 14:00 έξω από το Υπουργείο Παιδείας.

«Η στάση του ΥΠΑΙΘΑ και της κυβέρνησης είναι ξεδιάντροπα αντιεκπαιδευτική, εχθρική για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες. Το μόνο έργο που έχει να παρουσιάσει είναι αυτό της ποινικοποίησης των αγώνων μας και των διώξεων όσων αντιδρούν στην αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η στάση του ΥΠΑΙΘΑ και της κυβέρνησης είναι ξεδιάντροπα αντιεκπαιδευτική, εχθρική για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες. Το μόνο έργο που έχει να παρουσιάσει είναι αυτό της ποινικοποίησης των αγώνων μας και των διώξεων όσων αντιδρούν στην αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων. Την ίδια στιγμή δεν έχει κάνει τα στοιχειώδη απέναντι στους χιλιάδες αναπληρωτές κ αναπληρώτριες αφού ούτε οι οριστικοί πίνακες του ΑΣΕΠ έχουν βγει, ούτε έχει προχωρήσει στην ανακοίνωση ίδρυσης νέων οργανικών θέσεων ώστε να προχωρήσουν σε μόνιμους διορισμούς!!

Την ώρα που ο ελληνικός λαός πληρώνει για την παρουσία της  φρεγάτας “ Ύδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα 500.000€ τη μέρα, καθιστώντας τη χώρα μας πολεμικό στόχο, η κυβέρνηση αρνείται να μονιμοποιήσει αναπληρωτές/ριες Θεατρικής Αγωγής που έχουν πάνω από 20 χρόνια προϋπηρεσίας και προσφοράς στα σχολεία όλης της χώρας! Επιλέγει να ανακυκλώνει το καθεστώς της εργασιακής ομηρίας και περιπλάνησης και να μην καλύπτει τις ανάγκες σχολείων και μαθητών/ριών με μόνιμους εκπαιδευτικούς γιατί έχει κόστος! Απαξιώνει την αισθητική αγωγή συνολικά από το εκπαιδευτικό σύστημα μη τυχόν και τα παιδιά αποκτήσουν αισθητικό κριτήριο και κατανοήσουν ότι το ωφέλιμο και αναγκαίο βρίσκεται πέρα και έξω από εργαστήρια δεξιοτήτων και ρηχές πληροφορίες. Μη τυχόν και -αξιοποιώντας τα εργαλεία της Τέχνης-, εκφράσουν τα αδιέξοδα  και τα συναισθήματά τους, που οι κυβερνήσεις διαχρονικά δημιουργούν σε παιδιά και εφήβους, και ανακαλύψουν/αποκαλύψουν ότι καμία πλατφόρμα κατά του σχολικού εκφοβισμού δε λύνει το πρόβλημα, και φέρουν τα πάνω κάτω!!

Ο ΠΕΣΥΘ καλεί τα μέλη του να ενισχύσουν τον αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας! Εντείνουμε τη δράση μας ώστε να πάρουμε απαντήσεις από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ σχετικά με την ίδρυση οργανικών θέσεων για τον κλάδο μας και για την ανάγκη μαζικών διορισμών τώρα! Να μην επιτρέψουμε να περάσει άλλη μια χρονιά με μηδενικούς διορισμούς!

Όλες και όλοι έξω από το ΥΠΑΙΘ την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 14.00 για να απαιτήσουμε απαντήσεις κ διορισμούς για όλες και όλους!

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21 Μαΐου για όλα τα ζητήματα του κλάδου μας, της ζωής μας!

Καλούμε όλους τους κοινούς κλάδους ειδικοτήτων σε κοινή δράση και συμμετοχή.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η λίστα με τις 16 παραλίες σε Αττική και Εύβοια που πρέπει να αποφύγετε

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ειρήνη Κουρούβανη
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που οδηγός παρασύρει την Παραολυμπιονίκη Ειρήνη Κουρούβανη
Ο 36χρονος συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση, σωματική βλάβη, στέρηση άδειας οδήγησης και για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος....
Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που οδηγός παρασύρει την Παραολυμπιονίκη Ειρήνη Κουρούβανη