ΤΑΞΗ
Μία απάντηση στην διευθύντρια του Ημερήσιου Γυμνασίου Άμφισσας

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει μία απάντηση στην Διευθύντρια του Ημερήσιου Γυμνασίου Άμφισσας από τον Διευθυντή του Εσπερινού Γυμνασίου με Λ.Τ. Άμφισσας.

«Αν δεν προκύπτει δυσχέρανση της λειτουργίας του Εσπερινού Γυμνασίου με Λ.Τ. Άμφισσας και υποτίμηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε β΄ κατηγορίας, παρακαλούμε υποδείξτε μας:  ποιο άλλο σχολείο υφίσταται τέτοια μεταχείριση», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Στην απάντηση της Δ/ντριας του Ημερησίου Γυμνασίου Άμφισσας που αναρτήσατε, για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνον, είμαι υποχρεωμένος να ανταπαντήσω τα εξής:

1.            Τα σχολικά ζητήματα είμαι της άποψης ότι πρέπει να λύνονται με καλόπιστο διάλογο απ’ τους εμπλεκόμενους και τους αρμοδίους σε πνεύμα συνεργασίας, κατανόησης και αλληλεγγύης. Η δημοσιότητα μπορεί και να μην προσφέρει καλές υπηρεσίες.

2.            Σε δύο κτηριακά συγκροτήματα, συνδεόμενα με «γέφυρα» επάνω στην οποία είναι 2 γραφεία διευθυντών και ένα καθηγητών,  εδώ και δεκαετίες συστεγάζονται δύο σχολεία: το Ημερήσιο Γυμνάσιο Άμφισσας με επτά τμήματα και το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λ.Τ. με τρεις τάξεις και 2 τμήματα κατεύθυνσης. Όλα τα προηγούμενα χρόνια τα δύο σχολεία που λειτουργούν σε ωράρια που απέχουν μεταξύ τους 4 ώρες, συνεργάζονταν άψογα, αντιμετώπιζαν ό,τι προέκυπτε, χωρίς ποτέ να ενοχλήσουν, για μεταξύ τους ζήτημα, το Δήμο ή τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης. Χωρίς να τεθεί οποιοδήποτε ζήτημα, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, παράπονο εμπόδιο ή οτιδήποτε άλλο, έλαβα δίχως να έχω καν κληθεί και να εκπροσωπηθεί το θιγόμενο Εσπερινό Σχολείο, μια απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης που έκανε λόγο για «διακριτή χωροταξική κατανομή»!!! Το επαναλαμβάνει στην απάντησή της η κα Δ/ντρια «ώστε τα σχολεία να λειτουργούν αυτόνομα και να μην παρεμποδίζει το ένα τη λειτουργία του άλλου». Τα σχολεία ήδη λειτουργούν αυτόνομα και κανένα δεν παρεμποδίζει τη λειτουργία του άλλου. Άλλωστε δεν αναφέρει τίποτε συγκεκριμένο επ’ αυτού. Τι εμπόδιο εγείρει το ένα σε βάρος του άλλου; Το καλοριφέρ λειτούργησε τις κρύες μέρες του χειμώνα για περιορισμένες ώρες και ουδέποτε ετέθη μέχρι σήμερα θέμα καλοριφερ-οικονομίας (ύστερο εφεύρημα).

3.            Το γραφείο του Διευθυντή βρίσκεται την «γέφυρα» και όχι στην πτέρυγα που χρησιμοποιεί αποκλειστικά  το ημερήσιο σχολείο. Ως γνωστόν, κάθε σχολείο χρειάζεται ένα γραφείο διευθυντή όπου φυλάσσονται τα επίσημα βιβλία του σχολείου, οι ηλεκτρ. Υπολογιστές, σφραγίδες, γραπτά μαθητών και άλλα είδη. Υπάρχει δε εκεί εγκατεστημένο το rack και ο εξοπλισμός του συστήματος «ΣΥΖΕΥΞΙΣ» για τις σχολικές ανάγκες τηλεφωνίας και διαδικτύου. Χωρίς να εξηγεί ούτε στην απάντησή της η κα Δ/ντρια, ζητά την αποβολή του Δ/ντή του Εσπερινού από το Γραφείο του, και δεν επικαλείται κανέναν τυπικό έστω και όχι πειστικό λόγο. Υπάρχει και δεύτερος διευθυντής του ημερησίου που να χρειάζεται επειγόντως Γραφείο; Με δυνατότητα αυτοψίας αλλά και αποστολή σχετικών φωτογραφιών, ΔΕΝ υπάρχουν αίθουσες έτοιμες, όπως ισχυρίζεται, για μετεγκατάσταση της Διεύθυνσης του Εσπερινού Σχολείου, εκτός κι αν πρόθεση είναι να τοποθετηθεί στο «ανοιχτό» και προσβάσιμο σε οποιονδήποτε γραφείο των καθηγητών, αδιαφορώντας για την αναγκαία ασφάλεια.

4.            Απροειδοποίητα εχθές το Εσπερινό επισκέφθηκε ο Δ/ντής Εκπαίδευσης. Μίλησε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, άκουσε και διεπίστωσε ότι εδώ και 2 μήνες περίπου υπάρχει αποκλεισμός του Εσπερινού Σχολείου: από αίθουσα ΕΚΦΕ, αμφιθέατρο με δυνατότητα βιντεοπροβολής,  αίθουσα φύλαξης χαρτών και δυσχεραίνεται όντως καθημερινά η λειτουργία του Σχολείου, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και έγγραφα για πρόσβαση στους αναγκαίους αυτούς χώρους.

5.            Αυτές τις μέρες κληθήκαμε να παραλάβουμε από χώρο του Δήμου τα διδακτικά βιβλία των μαθητών της σχ. χρονιάς 2024-25. Ζητήσαμε να μας δοθεί χώρος για αποθήκευσή τους μέχρι την διανομή τους και πάλι δεχόμαστε σιωπηρή απόρριψη.

Από όλα τα παραπάνω, αν δεν προκύπτει δυσχέρανση της λειτουργίας του Εσπερινού Γυμνασίου με Λ.Τ. Άμφισσας και υποτίμηση μαθητών και εκπαιδευτικών σε β΄ κατηγορίας, παρακαλούμε υποδείξτε μας: Ποιο άλλο σχολείο υφίσταται τέτοια μεταχείριση.

Ο Διευθυντής του Εσπερινού Γυμνασίου με Λ.Τ. Άμφισσας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Δημοτικά Σχολεία: Αλλάζει το ωράριο αποχώρησης των μαθητών

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κωνσταντινούπολη
Κωνσταντινούπολη: Νέα προειδοποίηση – «Σεισμός μέχρι και 7,5 Ρίχτερ»
Νέα προειδοποίηση για μεγάλο σεισμό – «Εάν σπάσει η γραμμή του ρήγματος, θα σημειωθεί σεισμική δόνηση έως και 7,5 Ρίχτερ»
Κωνσταντινούπολη: Νέα προειδοποίηση – «Σεισμός μέχρι και 7,5 Ρίχτερ»
πυροσβεστική
Συζήτηση για την πυρασφάλεια των σχολείων ζητά η ΕΛΜΕ Πειραιά - Με αφορμή τη φωτιά σε Λύκειο του Κορυδαλλου
ΕΛΜΕ Πειραιά: «Η ανυπαρξία ουσιαστικής κρατικής μέριμνας και ευθύνης, ολοκληρωμένου σχεδίου για την συντήρηση και ασφάλεια των σχολικών κτιρίων, η...
Συζήτηση για την πυρασφάλεια των σχολείων ζητά η ΕΛΜΕ Πειραιά - Με αφορμή τη φωτιά σε Λύκειο του Κορυδαλλου
peripoliko astinomia perama
Χαλκίδα: Διάλογοι «καίνε» το κύκλωμα της ΔΟΥ - Το τεφτέρι, η πισίνα και τα ταξίδια στο Μαϊάμι
Αύριο η απολογία τους, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και έλαβαν οι εφοριακοί
Χαλκίδα: Διάλογοι «καίνε» το κύκλωμα της ΔΟΥ - Το τεφτέρι, η πισίνα και τα ταξίδια στο Μαϊάμι