σχολική τάξη, σχολείο, θρανία, καρέκλες, πίνακας, μαυροπίνακας
«Όλα αυτά είναι αναληθή και συκοφαντικά και αυτοί που το έγραψαν κρύβονται πίσω από μια ανώνυμη καταγγελία»

Το alfavita.gr έλαβε και δημοσιεύει την απάντηση της διευθύντριας του Ημερήσιου Γυμνασίου Άμφισσας σχετικά με την είδηση για έξωση του σχολείου.

«Ουδέποτε επεδίωξα την έξωση του Εσπερινού Γυμνασίου, πολλώ δε μάλλον  τη δυσχέρανση ενός τόσο ιδιαίτερου σχολείου. Αντίθετα θεωρώ ότι και για λόγους κοινωνικούς το σχολείο αυτό πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται και να λειτουργεί», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Αγαπητέ/η  κύριε/α

Σχετικά με το δημοσίευμα της 22ας Απριλίου που αναφέρεται στην έξωση του Εσπερινού Γυμνασίου που επιχειρείται με απόφαση της Διευθύντριας του Ημερήσιου Γυμνασίου Άμφισσας σας επισημαίνω τα εξής

  • Στο κτιριακό συγκρότημα συστεγάζονται τα δύο σχολεία εδώ και πολλά χρόνια και μοιράζονται στη μια του πτέρυγα κοινές αίθουσες διδασκαλίας και κοινούς χώρους ως γραφεία καθηγητών
  • Το Νοέμβριο του 23 έκανα πρόταση μιας και το κτίριο είναι πολύ μεγάλο­ (κάποτε εξυπηρετούσε 600 μαθητές, τώρα δυστυχώς με τη μείωση του μαθητικού δυναμικού που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια εξυπηρετεί 170 μαθητές του Ημερήσιου Γυμνασίου και 10 του Εσπερινού) να γίνει διακριτή χωροταξική κατανομή των δύο σχολείων έτσι ώστε να λειτουργούν αυτόνομα και να μην παρεμποδίζει το ένα τη λειτουργία του άλλου.
  • Επιπλέον να γίνει διαχωρισμός της γραμμής του καλοριφέρ ώστε να μην θερμαίνονται όλες οι αίθουσες πρωί και βράδυ μιας και από τις 8 αίθουσες που υπάρχουν στην πτέρυγα που χρησιμοποιούν και τα δύο σχολεία λειτουργούν τέσσερις το πρωί και τέσσερις το βράδυ. Έτσι θα υπάρχει οικονομία στη θέρμανση και θα εξοικονομηθούν πόροι για άλλες ανάγκες του σχολείου.
  • Τη μεταφορά του γραφείου του Διευθυντή από την πτέρυγα που χρησιμοποιεί αποκλειστικά  το ημερήσιο σχολείο στην πτέρυγα που είναι κοινή και στα δύο σχολεία και που κάνουν μάθημα οι μαθητές του Εσπερινού σχολείου.
  • Η πρόταση έγινε δεκτή από τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής, όπως είναι σύμφωνος και ο Διευθυντής Β/θμιας  Εκπαιδευσης.  Δεν υλοποιήθηκε όμως μέχρι τώρα γιατί ο Διευθυντής του Εσπερινού έκανε αίτηση ανάκλησης της απόφασης. Το θέμα ήρθε εκ  νέου προς συζήτηση τον Μάρτιο του 24 στη Σχολική Επιτροπή για να συζητηθεί το αίτημα ανάκλησης και τότε έγινε πάλι ομόφωνα δεκτή η πρότασή μου για διακριτή χωροταξική  κατανομή των δύο σχολείων.
  • Ως προς τις δαπάνες που θα χρειαστούν, όπως αναφέρεται στην καταγγελία,  οι αίθουσες είναι έτοιμες, εφόσον χρησιμοποιούνται ήδη, μικρές μόνο παρεμβάσεις χρειάζονται.  Και ως προς το θέμα της ταλαιπωρίας των μαθητών αυτό δεν ισχύει διότι οι μαθητές του εσπερινού σχολείου θα συνεχίσουν να κάνουν μάθημα στις ίδιες αίθουσες που κάνουν και τώρα.
  • Ουδέποτε επεδίωξα την έξωση του Εσπερινού Γυμνασίου, πολλώ δε μάλλον  τη δυσχέρανση ενός τόσο ιδιαίτερου σχολείου. Αντίθετα θεωρώ ότι και για λόγους κοινωνικούς το σχολείο αυτό πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται και να λειτουργεί.
  • Και βέβαια όλα αυτά δεν έγιναν με απόφαση της Διευθύντριας, όπως αναφέρεται στον τίτλο του δημοσιεύματος. Η πρότασή μου αφορούσε σε μερικές αλλαγές στη χωροταξική κατανομή ώστε να εξυπηρετούνται και τα δύο σχολεία. Συνεπώς όλα αυτά είναι αναληθή και συκοφαντικά και αυτοί που το έγραψαν κρύβονται πίσω από μια ανώνυμη καταγγελία. Γιατί άραγε;

Η Διευθύντρια του Ημερήσιου Γυμνασίου Άμφισσας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kavgas-sxoleio
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγά μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες
Περισσότερα πλάνα από το έδαφος δείχνουν τους δύο μαθητές λυκείου να εκτοξεύονται από τις σκάλες αλλά να συνεχίζουν να παλεύουν ακόμα και μετά την...
Συγκλονιστικό βίντεο από άγριο καυγά μαθητών – Εκτοξεύθηκαν από τις σκάλες