σχολείο παιδιά
«Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα πρόληψης για τον σχολικό εκφοβισμό εδώ και τώρα»

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) με σχετική της ανακοίνωση τονίζει τον προβληματισμό της σχετικά με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

«Για εμάς τους γονείς πρωτεύων ζήτημα είναι η πρόληψη του φαινομένου και όχι απλά να μένουμε στην περιγραφή περιστατικών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, απέχουν από τις πραγματικές αιτίες  που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο μέσα και έξω από τα σχολεία. Μέτρα αντιμετώπισης δεν είναι ούτε οι ανώνυμες καταγγελίες,  ούτε η αύξηση των ποινών.

Οι χιλιάδες γονείς που συσπειρώνονται στους Συλλόγους Γονέων, μαζί με τις Ενώσεις, τις Ομοσπονδίες και την ΑΣΓΜΕ, σε συνεργασία με Συλλόγους Εκπαιδευτικών,  όλο αυτό το διάστημα έχουμε αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για να αναδείξουμε το κοινωνικό θέμα που μας προβληματίζει η  αντικειμενική ένταση του.

Για εμάς τους γονείς πρωτεύων ζήτημα είναι η πρόληψη του φαινομένου και όχι απλά να μένουμε στην περιγραφή περιστατικών.

Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται σύγχρονες μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες των παιδιών μας.

  • Διεκδικούμε σχολικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς με μόνιμη οργανική θέση σε κάθε σχολική μονάδα και όχι τις ανέξοδες υποσχέσεις του Υπουργείου για 1 σχολικό ψυχολόγο ανά 5 σχολικές μονάδες για λίγους μήνες.  Ακόμα και οι 4000  σχολικοί ψυχολόγοι που παρουσιάζει ο Υπουργός Παιδείας δεν φτάνουν ούτε για το 20% των σχολείων της χώρας και δεν έχουν καν μονιμότητα στις σχολικές μονάδες.
  • Διεκδικούμε ένα σχολείο σε μορφή και περιεχόμενο που θα ενισχύει ολόπλευρα την προσωπικότητα μαθητών.  Για αυτό διεκδικούμε ενίσχυση όλων των καλλιτεχνικών μαθημάτων (πχ θεατρική αγωγή, εικαστικά) σε όλη τη διάρκεια της σχολικής ζωής. Διεκδικούμε ενίσχυση της φυσικής αγωγής και του σχολικού αθλητισμού.
  • Διεκδικούμε πλήρη κάλυψη  όλων των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμο διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Διεκδικούμε πλήρη κάλυψη όλων των μαθητών που δικαιούνται παράλληλη στήριξη και σχολικό νοσηλευτή.
  • Διεκδικούμε την πλήρη κάλυψη των σχολικών μονάδων με σχολικούς φύλακες, ώστε τα σχολικά προαύλια να αξιοποιούνται και τα απογεύματα από μαθητές και Συλλόγους Γονέων για πολιτιστική και αθλητική δράση.
  • Διεκδικούμε τη δημιουργία Σχολών Γονέων, ώστε να ενισχύεται ο ρόλος μας ως γονείς στηρίζοντας τα παιδιά μας.
  • Διεκδικούμε προγράμματα πρόληψης κατά των εξαρτήσεων σε μαθητές,  γονείς και εκπαιδευτικούς με ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Πρόληψης.
  • Δεν ανεχόμαστε να βάζουμε κι άλλο το χέρι στην τσέπη για το υποχρηματοδοτούμενο και κακοσυντηρημένο σχολείο.

Οι Σύλλογοι Γονέων με τη δράση μας και τις διεκδικήσεις μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στέλνουμε το μήνυμα ότι "πραγματικός μάγκας είναι αυτός που αγωνίζεται για κάθε αδύναμο -  και όχι αυτός που χτυπά τον αδύναμο". Απέναντι στον ανταγωνισμό και την ατομική φυγή - αντιτάσσουμε τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ
Νέες στεγαστικές παροχές από τον Δήμο Αστυπάλαιας για εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους

Ο Δήμος Αστυπάλαιας ανακοίνωσε πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην ενίσχυση της παραμονής των εργαζομένων στο νησί...

Νέες στεγαστικές παροχές από τον Δήμο Αστυπάλαιας για εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους
xristougenniatiko trapezi
Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά
Παρά τις προσφορές και τις εκπτώσεις που ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους, οι ανατιμήσεις σε τρόφιμα όπως κρέας, γαλακτοκομικά και γλυκίσματα...
Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά
Νετανιάχου
Συνάντηση Νετανιάχου με Τραμπ μέσα στον Δεκέμβριο: "Προχωράμε στη δεύτερη φάση του σχεδίου για τη Γάζα"
Η ανακοίνωση αυτή αποτελεί μία ακόμη ένδειξη πως οι διπλωματικές ισορροπίες στη Μέση Ανατολή παραμένουν ιδιαίτερα εύθραυστες και σε εξέλιξη
Συνάντηση Νετανιάχου με Τραμπ μέσα στον Δεκέμβριο: "Προχωράμε στη δεύτερη φάση του σχεδίου για τη Γάζα"