σχολείο παιδιά
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα πρόληψης για τον σχολικό εκφοβισμό εδώ και τώρα»

Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) με σχετική της ανακοίνωση τονίζει τον προβληματισμό της σχετικά με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού.

«Για εμάς τους γονείς πρωτεύων ζήτημα είναι η πρόληψη του φαινομένου και όχι απλά να μένουμε στην περιγραφή περιστατικών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Παιδείας για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, απέχουν από τις πραγματικές αιτίες  που γεννούν και αναπαράγουν το φαινόμενο μέσα και έξω από τα σχολεία. Μέτρα αντιμετώπισης δεν είναι ούτε οι ανώνυμες καταγγελίες,  ούτε η αύξηση των ποινών.

Οι χιλιάδες γονείς που συσπειρώνονται στους Συλλόγους Γονέων, μαζί με τις Ενώσεις, τις Ομοσπονδίες και την ΑΣΓΜΕ, σε συνεργασία με Συλλόγους Εκπαιδευτικών,  όλο αυτό το διάστημα έχουμε αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για να αναδείξουμε το κοινωνικό θέμα που μας προβληματίζει η  αντικειμενική ένταση του.

Για εμάς τους γονείς πρωτεύων ζήτημα είναι η πρόληψη του φαινομένου και όχι απλά να μένουμε στην περιγραφή περιστατικών.

Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται σύγχρονες μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες των παιδιών μας.

  • Διεκδικούμε σχολικούς ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς με μόνιμη οργανική θέση σε κάθε σχολική μονάδα και όχι τις ανέξοδες υποσχέσεις του Υπουργείου για 1 σχολικό ψυχολόγο ανά 5 σχολικές μονάδες για λίγους μήνες.  Ακόμα και οι 4000  σχολικοί ψυχολόγοι που παρουσιάζει ο Υπουργός Παιδείας δεν φτάνουν ούτε για το 20% των σχολείων της χώρας και δεν έχουν καν μονιμότητα στις σχολικές μονάδες.
  • Διεκδικούμε ένα σχολείο σε μορφή και περιεχόμενο που θα ενισχύει ολόπλευρα την προσωπικότητα μαθητών.  Για αυτό διεκδικούμε ενίσχυση όλων των καλλιτεχνικών μαθημάτων (πχ θεατρική αγωγή, εικαστικά) σε όλη τη διάρκεια της σχολικής ζωής. Διεκδικούμε ενίσχυση της φυσικής αγωγής και του σχολικού αθλητισμού.
  • Διεκδικούμε πλήρη κάλυψη  όλων των εκπαιδευτικών κενών με μόνιμο διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό.
  • Διεκδικούμε πλήρη κάλυψη όλων των μαθητών που δικαιούνται παράλληλη στήριξη και σχολικό νοσηλευτή.
  • Διεκδικούμε την πλήρη κάλυψη των σχολικών μονάδων με σχολικούς φύλακες, ώστε τα σχολικά προαύλια να αξιοποιούνται και τα απογεύματα από μαθητές και Συλλόγους Γονέων για πολιτιστική και αθλητική δράση.
  • Διεκδικούμε τη δημιουργία Σχολών Γονέων, ώστε να ενισχύεται ο ρόλος μας ως γονείς στηρίζοντας τα παιδιά μας.
  • Διεκδικούμε προγράμματα πρόληψης κατά των εξαρτήσεων σε μαθητές,  γονείς και εκπαιδευτικούς με ενίσχυση του ρόλου των Κέντρων Πρόληψης.
  • Δεν ανεχόμαστε να βάζουμε κι άλλο το χέρι στην τσέπη για το υποχρηματοδοτούμενο και κακοσυντηρημένο σχολείο.

Οι Σύλλογοι Γονέων με τη δράση μας και τις διεκδικήσεις μας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές στέλνουμε το μήνυμα ότι "πραγματικός μάγκας είναι αυτός που αγωνίζεται για κάθε αδύναμο -  και όχι αυτός που χτυπά τον αδύναμο". Απέναντι στον ανταγωνισμό και την ατομική φυγή - αντιτάσσουμε τη συλλογική δράση και την αλληλεγγύη.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου

Fuel Pass: Πότε λήγει η προθεσμία – Πόσα χρήματα δικαιούστε

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes-exetaseis-taxi-neo-1440x564_c.jpg
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Οι 20.000 λιγότερες αιτήσεις ίσως να είναι η πιο ηχηρή προειδοποίηση που έχει λάβει η εκπαιδευτική πολιτική τα τελευταία χρόνια.
20.000 λιγότερες αιτήσεις στον ΑΣΕΠ για την εκπαίδευση: Ένα ηχηρό μήνυμα που δεν πρέπει να αγνοηθεί
Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η είσοδος του υπουργείου
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027
Η έκδοση συμπληρωματικής πρόσκλησης δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με το αν το υπουργείο επιδιώκει τη διεύρυνση της δεξαμενής υποψηφίων ή αν η...
Ξανανοίγει η διαδικασία για τη στελέχωση των Περιφερειακών Συμβουλίων - Κρίσεις διευθυντών το 2027
Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά στο επίκεντρο σήμερα – Οι τελευταίες οδηγίες και το δύσκολο στοίχημα των επιδόσεων
Πανελλαδικές 2026: Το alfavita.gr θα παρουσιάσει και σήμερα όπως κάθε μέρα πρώτο τα θέματα και τις απαντήσεις
Πανελλαδικές 2026: Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά στο επίκεντρο σήμερα – Οι τελευταίες οδηγίες και το δύσκολο στοίχημα των επιδόσεων
σεραγεβο
Η πιο οικονομική πόλη της Ευρώπης για ένα σύντομο ταξίδι το 2026
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες στρέφονται σε λιγότερο προβεβλημένες πόλεις που προσφέρουν αυθεντικές εμπειρίες και χαμηλότερο...
Η πιο οικονομική πόλη της Ευρώπης για ένα σύντομο ταξίδι το 2026