IKY-Εrasmus+: Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Π.Ε στην Πολωνία σχετικά με συνεργασίες σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών
Αιτήσεις έως και 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 24:00

Το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού για το Πρόγραμμα Erasmus+ για τους τομείς της Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, ανακοινώνει τη δυνατότητα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε Δραστηριότητα Συνεργασίας και Κατάρτισης με θέμα «Partnerships for Cooperation – Primary Schools from Rural Areas. How to plan an excellent project for primary schools located in rural or remote areas», για τον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης (SE).

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Δραστηριοτήτων Συνεργασίας και Κατάρτισης (Training and Cooperation Activities – TCAs). Οι Δραστηριότητες Συνεργασίας και Κατάρτισης διοργανώνονται από τις Εθνικές Μονάδες των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Erasmus+ και στόχος τους είναι η βελτίωση της ποιότητας στη συνολική εφαρμογή του προγράμματος συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην αύξηση του αντίκτυπου του προγράμματος σε συστημικό επίπεδο. Παρέχουν ένα βήμα για διάλογο πάνω σε θέματα ευρωπαϊκών και εθνικών προτεραιοτήτων που αποτελούν κοινό τόπο ενδιαφέροντος, συνεισφέροντας στην ανταλλαγή ιδεών, ορθών πρακτικών, καθώς και στην προώθηση της ποιότητας της εκπαίδευσης και των συστημάτων κατάρτισης των συμμετεχουσών χωρών.

Το Ίδρυμα για την Ανάπτυξη του Εκπαιδευτικού Συστήματος της Πολωνίας (PL01) διοργανώνει το ανωτέρω σεμινάριο το χρονικό διάστημα 24-28 Απριλίου 2024, στη Βαρσοβία της Πολωνίας.

Σε ποιον απευθύνεται

Η επίσκεψη μελέτης στοχεύει σε διευθυντές/ντριες και δασκάλους/ες Δημοτικών Σχολείων που ενδιαφέρονται για την υλοποίηση έργων στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, ειδικά στη Βασική Δράση 2, στοχεύοντας στη οριζόντια προτεραιότητα των πράσινων πρακτικών. Για τη συμμετοχή στο εν λόγω TCA απαιτείται η ικανότητα εργασίας στα αγγλικά ώστε να είναι ενεργή η συμμετοχή τους κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων.

Θεματικές και στόχοι του σεμιναρίου

Αυτό το TCA οργανώνεται στο πλαίσιο της οριζόντιας προτεραιότητας για πράσινες πρακτικές. Τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που υποβάλλουν αιτήσεις για το Erasmus+ παρουσιάζουν συχνά χαμηλή επίγνωση για τους ορθούς τρόπους προετοιμασίας συνεκτικών προτάσεων όσον αφορά τις αναλύσεις αναγκών των σχολικών τους μονάδων, τη διαμόρφωση στόχων, δράσεων, αποτελεσμάτων και επάρκειας στις προτεραιότητες του Erasmus+.

Ανταποκρινόμενοι σε αυτή την παρατήρηση, στόχος της εκδήλωσης είναι να υποστηρίξει εκπαιδευτικούς και διευθυντές/ντριες στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων στο πλαίσιο του σχεδιασμού εκπαιδευτικών έργων διεθνούς συνεργασίας στους παρακάτω τομείς:

  • ανάλυση αναγκών σχολικών μονάδων στο πλαίσιο του Erasmus+,

  • διατύπωση στόχων,

  • δημιουργία δραστηριοτήτων και βέλτιστων αποτελεσμάτων.

Οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε ομάδες προετοιμάζοντας προσχέδια σχεδίων Erasmus+ με βάση το ενδιαφέρον τους και τις ανάγκες που θέλουν να ικανοποιήσουν ως φορέας υλοποίησης. Οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν θέματα των έργων στον τομέα των πράσινων πρακτικών που είναι σημαντικά από την άποψη των ιδρυμάτων τους και των τοπικών κοινοτήτων. Κατά συνέπεια, ο στόχος είναι να αυξηθεί ο αριθμός των συνεργασιών καλής ποιότητας στον τομέα της σχολικής εκπαίδευσης.

Αναμενόμενα αποτελέσματα

Οι συμμετέχοντες θα διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σχετικά με τον σχεδιασμό σχεδίων Erasmus+. Οι συμμετέχοντες θα βρουν πιθανούς εταίρους για έργα και θα δημιουργήσουν προσχέδια έργων.

Πώς μπορείτε να υποβάλλετε αίτηση συμμετοχής για αξιολόγηση

Μπορείτε έως και 4 Μαρτίου 2024 και ώρα 24:00 να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά την αίτησή σας ακολουθώντας τη διεύθυνση: Events | SALTO (salto-et.net)

Αιτήσεις που υποβάλλονται πέραν της συγκεκριμένης ώρας και μέρας θεωρούνται εκπρόθεσμες, ανεξάρτητα αν η πλατφόρμα των αιτήσεων συνεχίζει να δέχεται αιτήσεις.

Αριθμός διαθέσιμων θέσεων για την Ελληνική Εθνική Μονάδα: Τρεις (3)

Εκτιμώμενο κόστος ταξιδιού: Θα καλυφθεί από το ΙΚΥ/ΕΜ σε ποσοστό 95% της επιλέξιμης δαπάνης.

Γλώσσα Εργασίας: Αγγλική

Ποιους Τομείς και ποιες δράσεις του προγράμματος Erasmus+ αφορά:

Αφορά τον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης (SE).

Οι συνολικές δαπάνες (έξοδα ταξιδιού) για τρεις (3) συμμετέχοντες καλύπτονται από την Ελληνική Εθνική Μονάδα-ΙΚΥ σε ποσοστό 95%, ενώ σε ποσοστό 5% οι δαπάνες θα καλυφθούν από ιδίους πόρους των συμμετεχόντων. Ο Εθνικός Οργανισμός για τα Ευρωπαϊκά προγράμματα στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης της Πολωνίας (PL01) θα καλύψει τα έξοδα της διαμονής, της διατροφής και το κόστος του σεμιναρίου για τις ημέρες 24-28 Απριλίου 2024.

Ενημέρωση αποτελέσματος αξιολόγησης αιτήσεων

Όλοι όσοι υποβάλλουν αίτηση θα ενημερωθούν με ηλεκτρονικό μήνυμα για το αποτέλεσμα της αξιολόγησής της, σε εύλογο χρόνο πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210- 3726427 (Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected].

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καταιγίδα, κεραυνος, βροχή
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη Θεσσαλία: «Σε 20 ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών»
«Καμπανάκι» από μετεωρολόγο Τσατραφύλλια για Λάρισα και Μαγνησία - Σε λιγότερο από 20 ώρες θα πέσει το νερό 3 μηνών
Προειδοποίηση Τσατραφύλλια για τη Θεσσαλία: «Σε 20 ώρες, θα πέσει νερό τριών μηνών»