Thumbnail
ΑΣΕ: Είναι πραγματικά απίστευτο ότι σε μία ανακοίνωση 499 λέξεων η ΔΑΚΕ κατάφερε να κάνει 5 αναφορές στον διευθυντή εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας για να τον υπερασπιστεί επειδή "εφαρμόζει τον νόμο" απέναντι στους "εκ του ασφαλούς επαναστάτες" όπως βαφτίζει το σύνολο των ΕΛΜΕ της Αθήνας

Σκληρή επίθεση κατά της ΔΑΚΕ καθηγητών Α' Αθήνας κάνει η παράταξη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ) με ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η ΔΑΚΕ υπερασπίζεται το δικαίωμα των συνδικαλιστών της στην ανοιχτή απεργοσπασία, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των προέδρων της ΟΛΜΕ για απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

Αφορμή ήταν μια ανακοίνωση της ΔΑΚΕ σχετικά με όσα συμβαίνουν στην Διεύθυνση Α' Αθήνας.

«Ο κάθε συνδικαλιστής κρίνεται καθημερινά με τη στάση του και τη θέση που παίρνει απέναντι σε αυτή τη διαπάλη. Ο διευθυντής εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας επέλεξε πριν χρόνια από έμπειρος συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ να μετατραπεί στον πιο γνήσιο εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής στη διοίκηση. Δεν ξέρουμε εάν οι υπόλοιποι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ της Α΄ Αθήνας έχουν τέτοιου είδους φιλοδοξίες σίγουρα, όμως, ο κλάδος πρέπει να τους προσπεράσει προκειμένου να δώσουμε ενιαία τη μάχη απέναντι στην κυβερνητική πολιτική με όρους νίκης.», αναφέρει η ΑΣΕ

Όλη η ανακοίνωση της ΑΣΕ Α΄ Αθήνας

«ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ» Ή ΑΛΛΙΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Η ΔΑΚΕ καθηγητών Α΄ Αθήνας, εδώ και αρκετό καιρό, κάνει έναν αγώνα δρόμου για να αποδείξει ότι είναι ο πιο πιστός υπηρέτης της κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και του πιο αξιόπιστου εκφραστή της, του Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας.

Με την τελευταία ανακοίνωσης της όμως ξεπέρασε κάθε όριο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ υπερασπίζεται το δικαίωμα των συνδικαλιστών της στην ανοιχτή απεργοσπασία, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια την ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των προέδρων της ΟΛΜΕ για απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση. Αυτή η απόφαση, παρεμπιπτόντως, επαναεπιβεβαιώθηκε στην τελευταία γενική συνέλευση των προέδρων μετά την ομόφωνη εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου προς το σώμα για επαναπροκήρυξη σε περίπτωση που το δικαστήριο τη βγάλει παράνομη.

Από πότε η συμμετοχή στην απεργία είναι διοικητικό παράπτωμα και άρνηση εφαρμογής του νόμου; Εκτός εάν οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ παρακαλούν και προτρέχουν να βγει η απεργία παράνομη προκειμένου να δικαιολογήσουν την απαράδεκτη στάση τους. Οι συλλογικές αποφάσεις που έχουμε πάρει ως κλάδος επειδή ακριβώς δεν θεωρούν τους διευθυντές των σχολείων δειλά και άβουλα ανθρωπάκια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, άλλα ζωντανό κομμάτι της εκπαίδευσης, τους καλούν να συμμετέχουν στην απεργία αποχή. Μάλλον κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια.

Γιατί οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ που είναι διευθυντές στην Α’ Αθήνας άκουγαν επί ώρα τον ΔΔΕ της Α’ Αθήνας να τους απαξιώνει, να τους εκφοβίζει και να τους απειλεί στην πρόσφατη σύσκεψη και δεν βρέθηκε ούτε ένας από αυτούς, κατά τα άλλα έμπειροι συνδικαλιστές, να υψώσει το ανάστημά του για να υπερασπιστεί την ηθική υπόσταση τόσο των διευθυντών όσο και του κλάδου συνολικά; Και όλα αυτά μέρα και ώρα που η ΟΛΜΕ είχε καλέσει σε στάση εργασίας για τη συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Κάποιοι έφτασαν σε τέτοιο σημείο υποτέλειας που τον χειροκρότησαν κιόλας. Θέλει η ΔΑΚΕ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει.

Η ΔΑΚΕ καθηγητών Α΄ Αθήνας θεωρεί στοχοποίηση το γεγονός ότι το Δ.Σ. Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, απευθυνόμενο προς το μέλος του και Διευθυντή του 1ου ΕΠΑ.Λ. Γαλατσίου, τον ρώτησε εάν θα αξιολογήσει συναδέλφους ή θα ακολουθήσει την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Προέδρων των ΕΛΜΕ για απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση.

Η απάντησή του ήταν, αυτό που και με τη σημερινή της ανακοίνωση παραδέχεται και η ΔΑΚΕ καθηγητών Α΄ Αθήνας, ότι θα προχωρήσει στην αξιολόγηση. Το ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ τον κάλεσε επανειλημμένως να παραιτηθεί από μέλος του Δ.Σ. για διευκόλυνσή του. Αρνήθηκε.

Αλήθεια πώς φαντάζεται η ΔΑΚΕ καθηγητών ότι θα δώσουμε τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση; Θα πηγαίνει το ένα μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο δόκιμο συνάδελφο να τον εμψυχώνει, να τον στηρίξει να μη φοβάται και το άλλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου –διευθυντής θα κλείνει ραντεβού για να μπει στην τάξη του για να τον αξιολογήσει; Είναι ή δεν είναι υποχρέωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου να δίνουν ενιαία τη μάχη για την επιτυχία μίας αποφασισμένης απεργίας.

Είναι πραγματικά απίστευτο ότι σε μία ανακοίνωση 499 λέξεων η ΔΑΚΕ κατάφερε να κάνει 5 αναφορές στον διευθυντή εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας για να τον υπερασπιστεί επειδή "εφαρμόζει τον νόμο" απέναντι στους "εκ του ασφαλούς επαναστάτες" όπως βαφτίζει το σύνολο των ΕΛΜΕ της Αθήνας που παρεμπιπτόντως με πρόσφατη δημόσια ανακοίνωσή τους ζήτησαν της παρέμβαση της ΟΛΜΕ για φαινόμενα αυταρχισμού στην ΔΔΕ. Αλήθεια οι δεκάδες ΕΔΕ, οι αιφνιδιαστικές εντολές οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι ανεφάρμοστες, η παρατεταμένη καθυστέρηση καταβολής των μισθολογικών κλιμακίων των αναπληρωτών, οι αλλεπάλληλες κλήσεις για έγγραφες εξηγήσεις, η άρνηση να συναντηθεί με τις ΕΛΜΕ της περιοχής για τα εκρηκτικά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, πηγάζουν από την διάθεση του να εφαρμόσει τον νόμο; Η αλήθεια είναι ότι η ΔΑΚΕ επί της ουσίας καλεί τον ΔΔΕ να συνεχίσει αυτές τις πρακτικές.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους με τη μαζική συμμετοχή στις αποφάσεις του κλάδου και στη μεγάλη πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση σε φαινόμενα αυταρχισμού τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τη διοίκηση.

Ο κάθε συνδικαλιστής κρίνεται καθημερινά με τη στάση του και τη θέση που παίρνει απέναντι σε αυτή τη διαπάλη. Ο διευθυντής εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας επέλεξε πριν χρόνια από έμπειρος συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ να μετατραπεί στον πιο γνήσιο εκφραστή της κυβερνητικής πολιτικής στη διοίκηση. Δεν ξέρουμε εάν οι υπόλοιποι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ της Α΄ Αθήνας έχουν τέτοιου είδους φιλοδοξίες σίγουρα, όμως, ο κλάδος πρέπει να τους προσπεράσει προκειμένου να δώσουμε ενιαία τη μάχη απέναντι στην κυβερνητική πολιτική με όρους νίκης.

ΥΓ: Το να κατηγορεί η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας ασύστολα ψεύδη, άλλες δυνάμεις για «προπηλακισμούς και σε ορισμένες περιπτώσεις χειροδικία», σε οποιοδήποτε άλλο κλάδο θα προκαλούσε απλά το γέλιο. Στο δικό μας όμως κλάδο προκαλεί θλίψη και οργή γιατί ο καθένας έχει την δική του ιστορία...

Όλοι και όλες στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 28/02/24


 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γνωρίζετε τι σημαίνει «ωκύμορος» και «ωκυτόκια»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 15 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 15/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekdromi.jpg
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
Οι καταστάσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί είναι δύσκολες. Κανείς δεν τους καλύπτει, η ευθύνη είναι όλη δική τους.
«Επικίνδυνη αποστολή» οι σχολικές εκδρομές για τους καθηγητές που συνοδεύουν
panelladikes 2023
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
Πανελλήνιες - πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία από τον Όμιλο Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Οικονομία
ypaith3.jpg
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...
Τώρα κατάλαβαν ότι η φοίτηση στην υποχρεωτική εκπαίδευση είναι...υποχρεωτική και δεν μπορεί να μην εγγραφεί σε σχολείο μαθητής μέχρι το Γυμνάσιο...
Υπουργείο Παιδείας: Eπανεξετάζουν τις εξαγγελίες περί μη εγγραφής μαθητών στα σχολεία αν οι γονείς δεν υπογράψουν τα καταστατικά...