Ανοιχτή επιστολή γονέων: «Η Κυβέρνηση κόβει 21.000.000€ από τα σχολικά γεύματα»
«Η σίτιση των παιδιών μας, όπως και η ασφάλεια & η υγεία τους δεν χωρά επίσης στον στενό κορσέ των δημοσιονομικών περιορισμών»

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής στέλνει ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας και εκφράζει την αγανάκτησή της για τις περικοπές στα σχολικά γεύματα, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση κόβει περίπου 21.000.000€ από αυτά».

«Πραγματικά είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι δεν λαμβάνονται υπόψη τα αιτήματα σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας για επέκταση του ωφέλιμου αυτού Προγράμματος, δεν ιδρώνει το αυτί των κυβερνώντων από τις εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση

Ως ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής εκφράζουμε την αγανάκτησή μας απέναντι στην κυβέρνηση και στα συναρμόδια Υπουργεία Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και Οικονομικών για την περικοπή του συνολικού προϋπολογισμού του Προγράμματος Σχολικά Γεύματα κατά περίπου 9%.

Ειδικότερα, δημοσιεύθηκε από τον ΟΠΕΚΑ η Διακήρυξη 1/2024 ανοικτού διαγωνισμού για την παροχή υπηρεσιών παρασκευής-συσκευασίας και διανομής ζεστών γευμάτων σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά τη σχολική χρονιά 2024-2025, 2025-2026 με δικαίωμα προαιρέσεως για τη σχολική χρονιά 2026-2027, συνολικού προϋπολογισμού  203.539.039,65 € πλέον Φ.Π.Α. ή 229.999.114,80 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 13%.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της αντίστοιχης διακήρυξης αρ. 06/2021 με την ίδια διάρκεια σύμβασης ήταν:  224.335.075,50 € πλέον Φ.Π.Α. ή 253.498.635,30 € συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 13%. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση κόβει περίπου 21.000.000 €!!

Πραγματικά είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι δεν λαμβάνονται υπόψη τα αιτήματα σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας για επέκταση του ωφέλιμου αυτού Προγράμματος, δεν ιδρώνει το αυτί των κυβερνώντων από τις εξαιρετικά δυσμενείς οικονομικές συνθήκες που βιώνουν τα λαϊκά νοικοκυριά, που επιδεινώνονται μέσα σε ένα καθεστώς καλπάζουσας ακρίβειας και πληθωρισμού στα είδη διατροφής.

Η σίτιση των παιδιών μας, όπως και η ασφάλεια & η υγεία τους, η επαφή τους με τον αθλητισμό και των πολιτισμό, δεν χωρά επίσης στον στενό κορσέ των δημοσιονομικών περιορισμών, έτσι όπως αυτοί καθορίζονται αφού αφαιρεθούν τα τεράστια κονδύλια που διατίθενται αφειδώς για τη συμμετοχή της χώρας μας σε πολέμους, για τη φοροαπαλλαγή των εφοπλιστών και των τραπεζιτών, για την χρηματοδότηση υποδομών «πράσινης» ανάπτυξης κλπ…

Καλούμε τις Ενώσεις Γονέων να οργανώσουμε από κοινού παρεμβάσεις για να ανατρέψουμε τους σχεδιασμούς αυτούς και να απαιτήσουμε αύξηση της χρηματοδότησης για το Πρόγραμμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα