Κέρκυρα: Για την εισαγγελική παρέμβαση στα σχολεία – Διαμαρτυρία (03/02)
Παράσταση διαμαρτυρίας Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, 8:30, Λύκεια

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας με σχετική της ανακοίνωση καταγγέλλει τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες ζητούν στοιχεία από τους διευθυντές των σχολείων σχετικά με τις καταλήψεις, ενώ παράλληλα τους πιέζει «να συμμορφωθούν» με τέτοιου είδους ενέργειες.

Επιπλέον, αναφέρει ότι «η Εισαγγελία όμως προχώρησε ένα βήμα παραπάνω: Την Πέμπτη κλήθηκαν για κατάθεση στην Αστυνομία, οι Διευθυντές των σχολείων, τα οποία τελούσαν ή τελούν υπό κατάληψη».

Τέλος καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρα 8:30 στα Λύκεια, την ώρα που έχουν κληθεί κάποιοι Διευθυντές να δώσουν κατάθεση για τους μαθητές.

Η ανακοίνωση:

Αναφορικά με έγγραφα που διακινούνται από τις εισαγγελικές αρχές της χώρας,  συμπεριλαμβανομένων και αυτών της Κέρκυρας, μέσω των οποίων ζητούνται στοιχεία για τις καταλήψεις, κυρίως από τους διευθυντές των σχολείων,  το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας  δεν μπορεί παρά να καταδικάσει τέτοιου είδους ενέργειες, θεωρώντας ότι αποτελούν ένδειξη αυταρχισμού, που σκοπό έχουν τον εκφοβισμό και την  καταστολή των κινητοποιήσεων.

Η Εισαγγελία όμως προχώρησε ένα βήμα παραπάνω: Την Πέμπτη κλήθηκαν για κατάθεση στην Αστυνομία, οι Διευθυντές των σχολείων, τα οποία τελούσαν ή τελούν υπό κατάληψη!

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ είναι ξεκάθαρο, ότι πρόκειται για μια προσπάθεια τρομοκράτησης κι εκφοβισμού, τόσο των μαθητών, όσο και των εκπαιδευτικών που αντιστέκονται και δε θα το αφήσουμε να περάσει αναπάντητο!

 Δεν είδαμε τις κρατικές και εισαγγελικές αρχές να έχουν την ίδια ευαισθησία για να παρέμβουν όταν:

  • Είμαστε αρχές Φεβρουαρίου και το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμα καλύψει τα κενά σε εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες από την αρχή της χρονιάς!
  • Σε ένα μικρό σεισμό έπεσε το ταβάνι στο 1ο ΕΠΑΛ, όταν έπεφταν σοβάδες στα υπόλοιπα σχολεία, όταν πλημμύρισαν τα σχολεία του Ποταμού και το 2ο ΕΠΑΛ!
  • Το Γυμνάσιο Φαιάκων είχε πνιγεί στη σκόνη, με κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων, λόγω των έργων που γινόταν απέναντι!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας:

  • Στέκεται στο πλευρό των συναδέλφων μας διευθυντών, οι οποίοι έμμεσα ή άμεσα θεωρούνται υπόλογοι και εξωθούνται να καταργήσουν το ρόλο τους και την θέση τους μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα δίνοντας ονόματα μαθητών/μαθητριών τους στις εισαγγελικές αρχές και θα τους συνδράμει με κάθε πρόσφορο τρόπο!
  • Καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας, την ώρα που έχουν κληθεί για κατάθεση κάποιοι από τους συναδέλφους Διευθυντές, από τη μία για στήριξη και συμπαράσταση στους συναδέλφους κι από την άλλη, για να καταδικάσουμε τον αυταρχισμό και την προσπάθεια εκφοβισμού, μαθητών κι εκπαιδευτικών

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 8:30 π.μ. ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ!

  • Απαιτεί από την Εισαγγελία να παύσει κάθε διερεύνηση ευθυνών των Διευθυντών των σχολείων!

Καλούμε:

  • τους Συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων, τα 15μελή και το σύνολο των μαθητών, να δώσουν βροντερό «παρών» στην κινητοποίηση του Σαββάτου στην Αστυνομία, για να αποτρέψουμε την ποινικοποίηση των αγώνων!
  • τα σωματεία του νησιού να παραστούν στην κινητοποίηση της ΕΛΜΕ στις 3/2 και να καταδικάσουν τις απαράδεκτες ενέργειες του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κέρκυρας!.
  • Το Δημοτικό Συμβούλιο και το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρουν θέση απέναντι στην απαράδεκτη ενέργεια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.
  • την ΟΛΜΕ να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για να προστατέψει τους συναδέλφους και τους μαθητές μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 24/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα