Θεσσαλονίκη: «Λουκέτο» στο μοναδικό σχολείο για παιδιά με αυτισμό;
Καθώς το σχολείο για παιδιά με Αυτισμό είναι το μόνο σχολείο στην Θεσσαλονίκη για παιδιά με ανάλογες δεξιότητες-δυσκολίες, οι εκπαιδευτικοί απαιτούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα, να βρουν άμεσα κτίριο

Πληροφορίες για κλείσιμο του κτιρίου όπου στεγάζονται το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτισμού, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αυτισμού, αλλά και το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας αναστάτωσαν τις τελευταίες ημέρες τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς της Θεσσαλονίκης.

Αυτό καθώς τα σχολεία αυτά στεγάζονται σε ιδιωτικό χώρο όπου λειτουργούσε αλλά και συνεχίζει να λειτουργεί βιοτεχνία. Βρίσκεται ανάμεσα σε βιοτεχνίες, αποθήκες με εύφλεκτα υλικά και το κύριο μειονέκτημα του είναι ότι στερείται αυλής και τα παιδιά προαυλίζονται σε ένα μπαλκόνι.

Για το λόγο αυτόν, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη απέστειλε  έγγραφο προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αναφέροντας πως, εάν δεν βρεθεί άμεσα κτίριο για τη μεταστέγαση των εν λόγω σχολείων, θα προβεί σε αναστολή της λειτουργίας τους στο συγκεκριμένο κτίριο.

Καθώς το σχολείο για παιδιά με Αυτισμό είναι το μόνο σχολείο στην Θεσσαλονίκη για παιδιά με ανάλογες δεξιότητες-δυσκολίες, οι εκπαιδευτικοί απαιτούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα, να βρουν άμεσα κτίριο για να στεγαστούν

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γ' ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης «Ο Πλάτων»

Τις τελευταίες ημέρες, λίγο πριν ολοκληρωθεί το 2023, οι πληροφορίες για κλείσιμο του κτιρίου που βρίσκεται στα Κωνσταντινοπολίτικα (17ης Νοεμβρίου 83), όπου στεγάζονται το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτισμού, το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αυτισμού, αλλά και το 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας πληθαίνουν.

Τα σχολεία αυτά στεγάζονται σε ιδιωτικό χώρο όπου λειτουργούσε αλλά και συνεχίζει να λειτουργεί βιοτεχνία. Βρίσκεται ανάμεσα σε βιοτεχνίες, αποθήκες με εύφλεκτα υλικά και το κύριο μειονέκτημα του είναι ότι στερείται αυλής και τα παιδιά προαυλίζονται σε ένα μπαλκόνι. .

Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από μηχανικούς με εντολή εισαγγελέα αλλά και του Δήμου Πυλαίας. Κατόπιν αυτών θυροκολλήθηκε η έκθεση αυτοψίας και η απόφαση για επιβολή προστίμου λόγω παράνομης κατασκευής. Όλα αυτά και άλλα που δεν γνωρίζουμε επίσημα, οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη να στείλει έγγραφο προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αναφέροντας πως, εάν δεν βρεθεί άμεσα κτίριο για τη μεταστέγαση των εν λόγω σχολείων, θα προβεί σε αναστολή της λειτουργίας τους στο συγκεκριμένο κτίριο.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι/ες πόσο σοβαρό και δύσκολο είναι αυτό και φοβόμαστε πως, εάν δε βρεθεί άμεσα κτίριο, ή και να βρεθεί, εάν δεν είναι έτοιμο μέσα σε 15 ημέρες και μάλιστα ημέρες Εορτών και Διακοπών, μπορεί να μοιραστούν οι μαθητές σε σχολεία της περιοχής μας. Συμφωνούμε και κατανοούμε την αναγκαιότητα της άμεσης μεταστέγασης, αλλά είμαστε αντίθετοι στον διαμοιρασμό των μαθητών/τριων γιατί:

  • Το σχολείο για παιδιά με Αυτισμό είναι το μόνο σχολείο στην Θεσσαλονίκη για παιδιά με ανάλογες δεξιότητες-δυσκολίες και λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένους εσωτερικούς χώρους και με συνθήκες που ευνοούν την ολόπλευρη ανάπτυξη και εξέλιξη τους.

  • Τα άλλα Ειδικά Σχολεία της Διεύθυνσής μας έχουν ήδη πολλούς μαθητές/τριες και θα είναι πολύ δύσκολο να μας φιλοξενήσουν έστω και λίγο διάστημα.

  • Η αλλαγή σχολικού χώρου που είναι πολύ δύσκολη για όλα τα παιδιά, πολλώ δε μάλλον για τα παιδιά με αυτισμό που είναι ακόμα δυσκολότερη. Χρειάζεται προετοιμασία για να γίνει μια τέτοια αλλαγή και θα πρέπει να είναι μόνιμη και όχι παροδική και ουσιαστικά θα οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο του σχολείου.

Το προσωπικό του σχολείου κάνει προσπάθειες για την αναβάθμιση του με συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα, δράσεις και μεθόδους που βοηθούν τα εν λόγω παιδιά.

Απαιτούμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα, να βρουν άμεσα κτίριο για να στεγαστούν που τη δεδομένη στιγμή

είναι η καλύτερη δυνατή λύση για τα παιδιά.

Οποιαδήποτε άλλη λύση μας βρίσκει κάθετα αντίθετους!!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

λουκετο σε σολειο
Γονείς: Όχι στο κλείσμο του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης
Οι γονείς τη  Δευτέρα 22/4/2024, θα παραστούν έξω από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στις 4.00 μ.μ. ενώ ο Σύλλογος θα οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας και...
Γονείς: Όχι στο κλείσμο του 89ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης