ντουντούκα διαμαρτυρία
Στις 8:00 το πρωί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την αξιολόγηση σε δημοτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης

Αύριο, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, στις 8:00 το πρωί προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι εκπαιδευτικοί του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης «Ο Φίλιππος» για την ανατροπή της αξιολόγησης στο 1ο Δημοτ. Σχολέιο Αμπελοκήπων.

Το κάλεσμα του Ζ’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης «Ο Φίλιππος»

Συγκέντρωση για την αποτροπή της αξιολόγησης σε Δημοτ. Σχολείο της περιοχής μας, την Δευτέρα 11 Δεκέμβρη 8.00π.μ., στο 1ο Δημοτ. Σχολείο Αμπελοκήπων

Συνάδελφοι/ισσες, 

Μια νέα προσπάθεια επιβολής της ατομικής αξιολόγησης εκτυλίσσεται στα σχολεία της περιοχής και ειδικότερα στα Δημοτικά Σχολεία Αμπελοκήπων και Μενεμένης. Αντί να προχωρήσει η άμεση μονιμοποίηση των διορισμένων του 2020 και 2021  εκπαιδευτικών με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτική ιεραρχία κάνουν καθετί –ξεπερνώντας πολλές φορές και τα εκ του (απαράδεκτου) νομοθετικού πλαισίου προβλεπόμενα– για να επιβάλουν την αξιολόγηση και την πολιτική διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης. Παραπληροφορούν, εκβιάζουν και πιέζουν με κάθε τρόπο τους παλιότερους νεοδιόριστους για να αποδεχτούν την αξιολόγησή τους για να προχωρήσουν στη συνέχεια και εντός της χρονιάς στην ατομική αξιολόγηση των υπολοίπων νεοδιόριστων αλλά και όλων των εκπαιδευτικών.

Υπηρετώντας πιστά αυτή την πολιτική ο νέος επιθεωρητής της περιοχής Αμπελοκήπων-Μενεμένης αμφισβητεί (και περιγελά) τη δυνατότητα αντίστασης των εκπαιδευτικών, μέσω του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας, πότε φορώντας το προσωπείο του «καλού αξιολογητή» και πότε πιέζοντας τους νεοδιόριστους, πάντα δε ψευδόμενος ότι «παντού προχωρά η αξιολόγηση». Την ίδια στιγμή βέβαια και στην Σταυρούπολη γίνεται (εν κρυπτώ και πάλι) προσπάθεια ατομικής αξιολόγησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν/μία να επιβάλλει αυτή την πολιτική αμφισβήτησης του δικαιώματος των παιδιών μας στη μόρφωση, των εκπαιδευτικών στη δουλειά.

 Το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης καλεί:

όλους τους εκπαιδευτικούς να συνταχθούν με τις ομόφωνες θέσεις της Ομοσπονδίας για την αξιολόγηση και με “όπλα” την απεργία-αποχή και τις στάσεις εργασίας να πούμε όχι στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

τον νέο Σύμβουλο Εκπαίδευσης να αποποιηθεί τον ρόλο του επιθεωρητή και να συνταχθεί με τις ομόφωνες θέσεις  του τελευταίου Συνεδρίου της Δ.Ο.Ε. ενάντια στην αξιολόγηση, για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου με παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στη λειτουργία του

τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη 8.00π.μ., στο 1ο Δημοτ. Σχολέιο Αμπελοκήπων για να αποτρέψουμε και αυτή την προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης-διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ!

AΜΕΣΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΣΤΑ  2 ΧΡΟΝΙΑ  ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα