αναπηρια
Οι δράσεις θα παρουσιαστούν ως καλές πρακτικές σε εκδήλωση δικτύου σχολείων υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Στο πλαίσιο της ημέρας ατόμων με αναπηρία πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις στο Γυμνάσιο Μούδρου “Αργύριος Μοσχίδης” με τη συμμετοχή όλων των τάξεων:

Πρώτον, ομάδα μαθητών/τριών του Γυμνασίου Μούδρου παρουσίασε στους/στις μαθητές/μαθήτριες του ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου  στην ελληνική νοηματική γλώσσα το τραγούδι  «Να αγαπάς» σε διαδικτυακή σύνδεση μεταξύ των δύο σχολείων. Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες του ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου νοημάτισαν  δέκα λέξεις  με σκοπό την εκμάθηση τους από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου Μούδρου. 

Δεύτερον, έγινε παρουσίαση του ελληνικού αλφάβητου της νοηματικής γλώσσας και προσπάθεια απόδοσης των ονομάτων των μαθητών/τριών στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Παράλληλα, προβλήθηκε βίντεο σχετικά με τα προβλήματα επικοινωνίας των κωφών.

Τρίτον, έγινε παρουσίαση του ελληνικού αλφαβήτου Braille και απόδοση λέξεων στην γραφή Braille.

Τέταρτον, πραγματοποιήθηκε προβολή  και συζήτηση της βραβευμένης ταινίας μικρού μήκους «Ο αδερφός μου»  που αφορά σε άτομα με κινητική αναπηρία.

αναπηρια

Όλες οι παραπάνω δράσεις υλοποιήθηκαν από τους/τις εκπαιδευτικούς: κ. Ελένη Αβραάμ, φιλόλογο Ειδικής Αγωγής και κ.Δημήτριο Φωκά, μαθηματικό του σχολείου.

Οι δράσεις θα παρουσιαστούν ως καλές πρακτικές σε εκδήλωση δικτύου σχολείων υπό την εποπτεία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023.

Επίσης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του σχολείου στο δίκτυο συνδεδεμένων σχολείων UNESCO ASPnet ο μαθηματικός Ειδικής Αγωγής του σχολείου, κ. Ιωάννης Μεταξάς, πραγματοποίησε ενημερωτική παρουσίαση στην Γ΄ τάξη του σχολείου με θέμα: Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία-17 στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης".

αναπηρια

Ως σχολείο-μέλος του Δικτύου συνδεδεμένων σχολείων της UNESCO ASPnet το Γυμνάσιο Μούδρου δίνει έμφαση στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του σχολικού πληθυσμού γύρω από θέματα ιδιαίτερης ανθρωπιστικής σημασίας, με σκοπό την καλλιέργεια δεξιοτήτων, όπως ο σεβασμός και η ενσυναίσθηση.

Ο κ. Μεταξάς παρουσίασε στην τάξη την έννοια της αναπηρίας, παραδείγματα καλής και κακής συμπεριφοράς, καθώς και παραδείγματα ανθρώπων που διακρίνονται παρά τις αντιξοότητες στη ζωή τους.

αναπηρια

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 20/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα