αιγάλεω
«Αλήθεια θα αναλάβει επιτέλους ευθύνη ο απερχόμενος Δήμαρχος για τη βλάβη που προκαλεί;»

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στο Αιγάλεω με σχετική της ανακοίνωση καταγγέλλει το δήμο για την αδιαφορία τους προς τα σχολικά κτήρια της περιοχής, αλλά και τις «προσωρινές λύσεις» που δίνει σε όσα βρίσκονται υπό κατάρρευση.

«Μεταστέγαση σε απογευματινή βάρδια αποφασίστηκε από τον Δήμαρχο Αιγάλεω και την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους μαθητές του 19ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, που την προηγούμενη εβδομάδα κατέρρευσε μέρος της οροφής σε σχολική αίθουσα (ενώ αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και ένα χρόνο πριν σε άλλη αίθουσα)», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

αιγάλεω

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σε ένα δήμο που τα σχολικά κτήρια βρίσκονται στην κυριολεξία υπό κατάρρευση, χωρίς έργα και αποκαταστάσεις, χωρίς ελέγχους, οργάνωση και πρόληψη, οι "λύσεις" που δίνονται πάντα στο "γόνατο" και εκ των υστέρων ως προσωρινές, από τους διοικούντες, είναι πάντα εις βάρος της σχολικής κοινότητας , της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της οικογενειακής ζωής μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Μεταστέγαση σε απογευματινή βάρδια αποφασίστηκε από τον Δήμαρχο Αιγάλεω και την Διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τους μαθητές του 19ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, που την προηγούμενη εβδομάδα κατέρρευσε μέρος της οροφής σε σχολική αίθουσα ( ενώ αντίστοιχο περιστατικό είχε συμβεί και ένα χρόνο πριν σε άλλη αίθουσα).

  • Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη για άλλη μια φορά η αναστάτωση και το αδιέξοδο στον οικογενειακό προγραμματισμό.
  • Χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ότι μιλάμε για μικρούς μαθητές δημοτικού, για εργαζόμενους γονείς για εκπαιδευτικούς που κι εκείνοι έχουν οικογένειες με ανάγκες.
  • Χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα, σε χρόνο αόριστο, όσο διαρκέσουν οι εργασίες.

Αλήθεια θα αναλάβει επιτέλους ευθύνη ο απερχόμενος Δήμαρχος για τη βλάβη που προκαλεί;

Ποιος και πως  θα διευθετήσει τις μύριες όσες δυσλειτουργίες που θα προκαλέσει η απογευματινή βάρδια;

Θα αποζημιώσει κάποιος και ποιος τους γονείς και τους μαθητές;

  • Όμως και αλλού οι εξαγγελθείσες εργασίες δεν γίνονται ενώ τα χρόνια περνούν και για 5η σχολική χρονιά οι μαθητές των Σεισμόπληκτων σχολείων μας βρίσκονται "άστεγοι" σε επίσης προσωρινές λύσεις που έχουν βαλτώσει.
  • Όμως εργασίες επίσης δεν έγιναν για την συστέγαση του 9ου υπό έξωση δημοτικού σχολείου με το 14ο δημοτικό, που ακόμη, έναν χρόνο σχεδόν μετά την απόφαση δημάρχου και πρωτοβάθμιας για συστέγαση δεν υπάρχει  χαρτί καταλληλότητας από καμία Επιτροπή.

Οι γονείς του Αιγάλεω απαιτούμε άμεσα να δοθούν αξιόπιστες και λογικές λύσεις, αυτές που θα εφαρμόζαμε όλοι αν "καιγόταν" το σπίτι μας. Αλήθεια ο Δήμαρχος δεν ενδιαφέρεται για κάτι καλύτερο; Αντί να πολλαπλασιάζει τα προβλήματα ας ασχοληθεί σοβαρά δίνοντας πραγματικές λύσεις.

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 1/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
Πρόκειται για αποζημίωση προς τα σχολικά συγκροτήματα όπου σημειώνονται οι επιθέσεις, ενώ το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά από καταδικαστική απόφαση...
Ιταλία: Μαθητές θα πληρώνουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ όταν επιτίθενται σε καθηγητές και σχολικό προσωπικό
πυρκαγιά πυροσβεστική
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Έχουν κινητοποιηθεί 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 12 οχήματα ενώ συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ
Μεγάλη φωτιά στα Χανιά- Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο