Thumbnail
Κινητοποίηση στο Δημαρχείο: Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, ώρα 17:00

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Αθήνας με σχετική της ανακοίνωση, καλεί σε κινητοποίηση στο Δημαρχείο Αθηνών την Δευτέρα (20/11) και ώρα 17:00, ώστε να διαμαρτυρηθούν για τις κτιριακές υποδομές και τις σχολικές εγκαταστάσεις.

«Παιδιά στοιβαγμένα σε αίθουσες κλουβιά, ενώ ακόμα υπάρχουν μαθητές και μαθήτριες που κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερ. Νηπιαγωγεία που συστεγάζονται με δημοτικά και λύκεια. Η δε κατάσταση στα ειδικά σχολεία είναι ακόμα χειρότερη», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Όλη η ανακοίνωση:

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΗ 17:00, ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ (ΑΘΗΝΑΣ 63)

Δύο μήνες μετά την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς η δημοτική αρχή και η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για την εκρηκτική κατάσταση στην κτιριακή υποδομή των σχολείων, που παραμένουν χωρίς ελέγχους, συντηρήσεις, επισκευές.

Σοβάδες και πόρτες πέφτουν, κτίρια πλημμυρίζουν, καλώδια κρέμονται. Απουσιάζουν βασικές υποδομές, όπως εργαστήρια πληροφορικής, φυσικών επιστημών, εικαστικών και χώροι γυμναστικής, ενώ καμία μέριμνα δεν υπάρχει για την προσβασιμότητα και την ισότιμη εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες. Παιδιά στοιβαγμένα σε αίθουσες κλουβιά, ενώ ακόμα υπάρχουν μαθητές και μαθήτριες που κάνουν μάθημα μέσα σε κοντέινερ. Νηπιαγωγεία που συστεγάζονται με δημοτικά και λύκεια. Η δε κατάσταση στα ειδικά σχολεία είναι ακόμα χειρότερη.

Συνολικά, η συντήρηση των κτιρίων είναι ανύπαρκτη. Όπως ανύπαρκτο είναι και το προσωπικό των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου, αφού όλες οι εργασίες δίνονται σε εργολάβους με κόστη υπερτιμημένα και δουλειές πρόχειρες. Η χρηματοδότηση προς τα σχολεία είναι πενιχρή. Η δε κατάργηση των σχολικών επιτροπών θα χειροτερέψει την κατάσταση, καταδικάζοντας τα σχολεία σε αιματηρές περικοπές, αδυναμία πληρωμής ακόμη και των λογαριασμών τους.

Όλα τα παραπάνω εντάσσονται σε ένα συνολικό σχέδιο υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου και μετακύλησης του κόστους στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Άμεσα να διενεργηθεί εμπεριστατωμένος επιστημονικός αντισεισμικός και αντιπυρικός έλεγχος από αρμόδια κλιμάκια και χορήγηση αντίστοιχων πιστοποιητικών.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να σταματήσει το αίσχος των κοντέινερ και των συστεγάσεων. Ο Δήμος να απαιτήσει την ανέγερση σχολικών κτιρίων.
  • Να προχωρήσει τώρα η συντήρηση των σχολικών κτιρίων με τις ανάλογες παρεμβάσεις και επιδιορθώσεις. Δεν μπορούμε να περιμένουμε από τις διάφορες εργολαβίες.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολεία από το κράτος και τον Δήμο.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ

«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!»

«ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!»

αφισα

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

hoynta.jpg
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
57 χρόνια πριν τα σχολεία, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές
Μνήμες από την εκπαίδευση επί Χούντας: Το πειθαρχικό δίκαιο για τους εκπαιδευτικούς και το ποινολόγιο για τους μαθητές
dictionary-lexiko-xenes_glosses-foreign_lagnuage.jpg
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;
Επειδή σε λίγο, για να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας ή για να δούμε τηλεόραση, θα χρειαζόμαστε πτυχίο αγγλικής φιλολογίας, μήπως είναι πιο εύκολο να τα...
Πως λέμε στα ελληνικά: σέλφι, σπικάζ, ρίαλ εστέιτ ή μπίζνες πλαν;