κινητοποίηση εκπαιδευτικών
Κινητοποίηση 28/9 στη ΔΔΕ στις 13.30 για τα Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης και την Ενισχυτική Διδασκαλία

Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου με σχετική της ανακοίνωση τονίζει για τα κενά που υπάρχουν σε ειδικό και βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία της Ζακύνθου, καθώς και στο γεγονός ότι δεν λειτουργούν ακόμα τα Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης (ΣΚΑΕ).

«Τα ΣΚΑΕ προσφέρουν δωρεάν στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ενισχυτική διδασκαλία στα μαθήματα που χρειάζονται επιπλέον ενίσχυση, μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου. Φέτος ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσα ΣΚΑΕ θα ιδρυθούν στο νησί», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Τέλος καλούν σε κινητοποίηση σήμερα (28/09) και ώρα 13:30 στη ΔΔΕ Ζακύνθου, ενόψει της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για τα κενά στα σχολεία.  

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Για άλλη μια χρονιά, το ΥΠΑΙΘ αποδεικνύει έμπρακτα την αδιαφορία του για τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών. Παρά τους πολιτικά θρασύτατους πανηγυρισμούς του Υπουργείου και προσωπικά της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ περί πλήρους λειτουργίας, η αλήθεια είναι ότι μόνο στη Ζάκυνθο λείπουν αυτή τη στιγμή πάνω από 40 εκπαιδευτικοί και Ειδικό Εκπαιδευτικό και Βοηθητικό Προσωπικό από τα σχολεία της Β’ θμιας του νησιού! Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η αδιαφορία του Υπουργείου για την ψυχοκοινωνική φροντίδα των μαθητών, ανάγκη μείζονος σημασίας, καθώς η διαπιστωμένη και ομολογημένη πλέον ανάγκη για ψυχολόγους σε όλα τα σχολεία δεν ικανοποιείται.

Το χτύπημα σε βάρος των μαθητών, ιδιαίτερα των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ολοκληρώνεται καθώς ακόμα δεν λειτουργούν τα ΣΚΑΕ (Ενισχυτική Διδασκαλία για τα Γυμνάσια και Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για τα Λύκεια), ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν μετακίνηση των μαθητών προς και από αυτά! Τα ΣΚΑΕ προσφέρουν δωρεάν στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου ενισχυτική διδασκαλία στα μαθήματα που χρειάζονται επιπλέον ενίσχυση, μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου. Φέτος ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πόσα ΣΚΑΕ θα ιδρυθούν στο νησί. Χαρακτηριστικό είναι ότι πέρσι λειτούργησε μόλις ένα ΣΚΑΕ (στο 2ο Γυμνάσιο), τη στιγμή που το σχολικό έτος 2021-2022 λειτουργούσαν δύο (στο 2ο Γυμνάσιο και στο Γυμνάσιο Λιθακιάς) και το 2020-2021 τρία (στο 2ο Γυμνάσιο, στο Γυμνάσιο Λιθακιάς και στο Γυμνάσιο – ΛΤ Βολιμών).

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ απαιτεί:

  • Άμεση επαναλειτουργία όλων των ΣΚΑΕ που λειτούργησαν το 2020-2021, αύξηση του αριθμού τους, ώστε να εξυπηρετείται το σύνολο των μαθητών και ίδρυση ΣΚΑΕ σε κάθε Γυμνάσιο και Λύκειο του νησιού, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία των μαθητών.
  • Δωρεάν και με κρατική ευθύνη μετάβαση των μαθητών προς και από τα ΣΚΑΕ
  • Στελέχωση των ΣΚΑΕ με μόνιμο προσωπικό και για όλα τα μαθήματα – Λειτουργία τους από την πρώτη μέρα έναρξης της λειτουργίας των σχολείων
  • Άμεση διεύρυνση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και στα Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) ώστε να ενισχυθούν οι μαθητές που έχουν ανάγκη.

Για το λόγο αυτό και στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για τα κενά στα Σχολεία, το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους, τους μαθητές και τους γονείς σε κινητοποίηση την Πέμπτη 28/9 και ώρα 13.30 στη ΔΔΕ Ζακύνθου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2024: Το ΦΕΚ για 82 μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 και ώρα 08:00 και λήγει τη Δευτέρα...
ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2024: Το ΦΕΚ για 82 μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο
Ταξίδι με τη χρονομηχανή
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ιστορία που έφτιαξε ένας 12χρονος Έλληνας μαθητής με εικόνες ΑΙ
Το ταξίδι με τη χρονομηχανή - Μια ιστορία από τον 12χρονο μαθητή Θάνο Γερονάτσιο με εικονογράφηση ΑΙ
Τεχνητή Νοημοσύνη: Η ιστορία που έφτιαξε ένας 12χρονος Έλληνας μαθητής με εικόνες ΑΙ