Εκπαιδευτικοί: «Δεν είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστές δέχονται πειθαρχική δίωξη»
Συμπαράσταση στους διωκόμενους εκπαιδευτικούς της  Γ. Καββαδία και Ν. Χατζηανδρέου της ΕΛΜΕ Πειραιά και στην Ελένη Παπασταύρου

Τη συμπαράστασή τους εκφράζουν οι εκπαιδευτικοί στους διωκόμενους συναδέλφους τους που δέχονται πειθαρχική δίωξη επειδή τόλμησαν να σταθούν απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης .

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ Γ. ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΚΑΙ Ν. ΧΑΤΖΗΑΝΔΡΕΟΥ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους διωκόμενους, από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης της Δ.Ε. Πειραιά, συναδέλφους Γ. Καββαδία και Ν. Χατζηανδρέου.

Ασφαλώς δεν είναι η πρώτη φορά που συνδικαλιστές δέχονται πειθαρχική δίωξη επειδή τόλμησαν να σταθούν απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης  και να διατυπώσουν δημόσια την άποψή τους. Στην περίπτωση όμως του Γ. Καββαδία είναι ίσως η πρώτη φορά που αυτό γίνεται απροσχημάτιστα. Ο συνάδελφος διώκεται επειδή, σύμφωνα με το επίσημο κατηγορητήριο, χρησιμοποίησε σε ανάρτησή του φράσεις όπως «ο Κ. Πιερρακάκης βάζει ταφόπλακα στον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης» ή «τα σχολεία παραμένουν απαξιωμένα με ελλείψεις»! Αναλόγως, για κριτική στις ενέργειες του πρώην Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ Α. Κόπτση διώκεται και ο συνάδελφος Ν. Χατζηανδρέου.

Η κεντρική διοίκηση και οι πρόθυμοι λειτουργοί της (άραγε είναι και αυτή η φράση αξιόποινη;) δοκιμάζουν τις αντοχές και τις ανοχές των εκπαιδευτικών και του κόσμου της εργασίας γενικότερα. Η απροσχημάτιστη ποινικοποίηση της διατύπωσης γνώμης μάς βάζει ως κοινωνία σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια, παραπέμποντας σε σκοτεινές εποχές που δεν θέλουμε – και δεν θα επιτρέψουμε – να ξαναζήσουμε.

Εάν ο κ. Πιερρακάκης πράγματι φέρνει κάτι καινούργιο στην Εκπαίδευση, όπως κατά κόρον διαφημίζεται από φίλια μέσα, καλείται να το αποδείξει (έστω ως προς αυτόν τον τομέα) και να εγκαλέσει τον υφιστάμενό του Δ.Ε. Πειραιά για απόπειρα φίμωσης εκπαιδευτικών. Διαφορετικά, είναι μέρος του προβλήματος.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΡ

Ο Πρόεδρος                                                                                          Η  Γ. Γραμματέας

Χρήστος Σουρουλής                                                                                Δέσποινα Νικολάου

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλείας Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ
ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας Π.Ε. Ηλείας καταδικάζουμε για ακόμα μία φορά την, καταφανώς πια, συνδικαλιστική δίωξη της εκπαιδευτικού Ελένης Παπασταύρου, η υπόθεση της οποίας συνεχίζεται αφού το πόρισμα της ΕΔΕ προτείνει την πειθαρχική δίωξή της και η ίδια καλείται σε γραπτή απολογία τις επόμενες μέρες.

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό διοικητικής αυθαιρεσίας, αυταρχισμού και τρομοκράτησης συναδέλφων που έρχεται να προστεθεί στα πάρα πολλά άλλα τέτοιου είδους που έχουν  καταγγελθεί και από άλλους εκπαιδευτικούς συλλόγους πανελλαδικά εις βάρος εκπαιδευτικών οι οποίοι τάσσονται με τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών τους οργάνων και με το συμφέρον του κλάδου.

Η εκπαιδευτικός δεν έκανε τίποτα άλλο από το να υπερασπιστεί στο Σύλλογο Διδασκόντων της τις ειλημμένες αποφάσεις του Συλλόγου της, οι οποίες εναρμονίζονταν με τις συλλογικές αποφάσεις του κλάδου, τόσο της ΔΟΕ όσο και του ΣΕΠΕ Ηρακλείου, ενάντια στη συστηματική και αυθαίρετη προσπάθεια της Διευθύντριας του σχολείου να τις ανατρέπει μονομερώς.

Η δίωξη της εκπαιδευτικού προχώρησε παρά την αντίθεση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δ. Θεοτοκόπουλος», τον ίδιο τον Σύλλογο Διδασκόντων του 14ου Δημοτικού Σχολείου που υπηρετεί και η ίδια, εργατικών σωματείων και φορέων αλλά και δεκάδων ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εκπαιδευτικός πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση των σχολείων, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Η δίωξή της γίνεται ακριβώς την περίοδο που συζητιέται και θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο Γεωργιάδη, το οποίο συμπληρώνοντας τον νόμο Χατζηδάκη εντείνει τις συνδικαλιστικές διώξεις και μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα το δικαίωμα στην περιφρούρηση της απεργίας και προβλέπει μέχρι και ποινή φυλάκισης!

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας απαράδεκτης προσπάθειας της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με σκοπό τη φίμωση, τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών για να μην απαντήσουν αγωνιστικά και οργανωμένα στην επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.  Για να μην  αμφισβητείται η πολιτική της παιδείας των πολλών ταχυτήτων και της ημιμάθειας, το σχολείο της «αξιολόγησης», της κατηγοριοποίησης και της ταξικής διαφοροποίησης, που διαμόρφωσαν οι αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!!

Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Πύργου & Αρχαίας Ολυμπίας Π.Ε. Ηλείας

Απαιτούμε να σταματήσει κάθε πειθαρχική δίωξη εις βάρος της συναδέλφου Ελένης Παπασταύρου!

Καλούμε τη ΔΟΕ να συνδράμει στη στήριξη της συναδέλφου με όλα τα μέσα!

Στηρίζουμε την κινητοποίηση την ημέρα κατάθεσης της απολογίας από τη συνάδελφο.

Για το Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

 

 

Αντωνία Μπρη

Δήμητρα Καραμεσίνη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο Πανεπιστημιακό Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό Ειδικής Αγωγής με ΜΟΝΟ 50Є εγγραφή (Αιτήσεις ως 4-12)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Πιστοποίηση Αγγλικών σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΝ.ΠΑΤΡΩΝ και Παν.Λευκωσίας μέσω alfavita.gr ΕΔΩ

Πιστοποίηση Υπολογιστών σε 2 ημέρες μόνο 95 ευρώ για προκηρύξεις ΑΣΕΠ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

kleista-sxoleia
Συγχωνεύσεις σχολείων: Ξεσηκωμός εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στη Θεσσαλονίκη
Με την κινητοποίησή τους, γονείς και εκπαιδευτικοί δήλωσαν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το μέλλον των παιδιών τους να θρυμματιστεί στη λογική του...
Συγχωνεύσεις σχολείων: Ξεσηκωμός εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων στη Θεσσαλονίκη