καθαριότητα σχολείων, καθαρίστριες
«Δε γίνεται να βλέπουμε μέσα στα σχολεία μας τις εργαζόμενες καθαριότητας να καταρρέουν από την εξάντληση»

Η Ένωση Γονέων Χανίων με σχετική της ανακοίνωση γνωστοποιεί την κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία των Χανίων όσον αφορά την καθαριότητα και καταγγέλλει ότι η κατάσταση δεν μπορεί να λυθεί με δύο μόνο εργαζόμενες.

Επιπλέον, καλεί τους γονείς «να μη δεχτούν να βάλουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για την καθαριότητα των σχολείων, λειτουργικά έξοδα, εξοπλισμό κ.ά. Όλα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει μέσα από τα δημοτικά τέλη και την ασφυκτική φορολογία».

Η ανακοίνωση:

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων έχει γίνει αποδέκτης πολλών καταγγελιών για το ζήτημα της καθαριότητας, ιδιαίτερα σε όσα από τα σχολεία που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Τρίτση έγιναν εργασίες (Κουμπές, Αμπεριά, Αι Γιάννης, Ν. Χώρα). Βέβαια υπάρχουν και σχολεία (πχ Παχιανά), που ενώ εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, δεν έγινε η παραμικρή εργασία.

Πιο συγκεκριμένα η εικόνα που μας μεταφέρουν γονείς, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενες στην καθαριότητα είναι πως τα σχολεία παραδόθηκαν με την εικόνα εργοταξίων: μπάζα, σκουπίδια, θρανία και καρέκλες συγκεντρωμένα στο κέντρο των αιθουσών και τεράστιος όγκος σκόνης από τα βαψίματα, που φυσικά δεν μπορεί να καθαριστεί με απλά λάστιχα και κουβάδες. Σε κάθε σχολικό κτίριο έχουν τοποθετηθεί 2 εργαζόμενες καθαριότητας που είναι αντικειμενικά αδύνατον να μπορέσουν να ολοκληρώσουν το έργο τους μέχρι αύριο Παρασκευή, ενώ ήδη έχουν φτάσει σε όρια εξάντλησης.

Όπως ενημερωνόμαστε, ενώ ζητήθηκε η συνδρομή του Δήμου με συνεργεία καθαριότητας και αναγκαίο εξοπλισμό, η απάντηση ήταν αρνητική στις περισσότερες περιπτώσεις.

Ως εδώ!

Δε γίνεται να ανεχτούμε άλλη κοροϊδία!

Δε γίνεται να βλέπουμε μέσα στα σχολεία μας τις εργαζόμενες καθαριότητας να καταρρέουν από την εξάντληση!

Δε θα δεχτούμε να παρακολουθήσουμε το μπαλάκι των ευθυνών να πετάγεται μεταξύ των αρμόδιων και τελικά να καταλήγει στο αφήγημα της ατομικής ευθύνης.

  • Εδώ και τώρα ο Δήμος να προχωρήσει σε προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας πλήρους ωραρίου, ώστε τα σχολεία μας να ανοίξουν και να λειτουργήσουν με τους όρους υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται.
  • Είναι επιτακτική η ανάγκη επιτέλους για μόνιμες προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας με βάση τις πραγματικές ανάγκες σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου, ώστε να μη γινόμαστε κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές. 

Καλούμε τους γονείς και τους συλλόγους γονέων να μη δεχτούν να βάλουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους για την καθαριότητα των σχολείων, λειτουργικά έξοδα, εξοπλισμό κ.ά. Όλα αυτά τα έχουμε χρυσοπληρώσει μέσα από τα δημοτικά τέλη και την ασφυκτική φορολογία.

Τα λίγα χρήματα που συγκεντρώνονται στους συλλόγους από τις συνδρομές των γονιών, θα πρέπει να επιστρέφονται στα ίδια τα παιδιά μέσα από εκπαιδευτικές, πολιτιστικές, αθλητικές δραστηριότητες και όχι για να καλύπτουν τα κενά της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης, που αποτελούν διαχρονική πολιτική επιλογή όλων των αρμόδιων Κυβερνήσεων, Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι πολύ σοβαρό θεραπεύουν οι τηγανητές πατάτες;

ΕΛΜΕΠΑ: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής για εκπαιδευτικούς

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΟΣΥΠ
ΠΟΣΥΠ: Καταχρηστική η διάταξη που απαγορεύει σε δημόσιους υπάλληλους να προσληφθούν ως εντεταλμένοι διδάσκοντες
Η διάταξη αυτή αντιστρατεύεται θεμελιώδεις αρχές, όπως την ισότητα, την ισονομία και την δικαιοσύνη στην προοπτική πρόσβασης σε θέσεις διδακτικού...
ΠΟΣΥΠ: Καταχρηστική η διάταξη που απαγορεύει σε δημόσιους υπάλληλους να προσληφθούν ως εντεταλμένοι διδάσκοντες
pontiakos_ellinismos
Μορφωτικές πρωτοβουλίες και δράσεις για θέματα Ποντιακού Ελληνισμού
«Ένας τρόπος υπάρχει για να μπορούν οι νεότερες γενιές να συνδεθούν με τον Πόντο κι αυτός ο τρόπος είναι η γνώση. Η γνώση της ιστορίας και του...
Μορφωτικές πρωτοβουλίες και δράσεις για θέματα Ποντιακού Ελληνισμού