Άνοιγμα σχολείων
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
«Θα βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα καθώς η σχολική χρονιά στο Δ. Ηρακλείου αρχίζει με δεκάδες προβλήματα»

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου με σχετική της ανακοίνωση, ενημερώνει για την αγανάκτηση των γονέων στο δήμο Ηρακλείου, όσον αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική στέγη σε διάφορα συγκροτήματα, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Επιπλέον, ενημερώνει για όλα όσα έγιναν στη συνεδρίαση του ΔΣ. Δ Ηρακλείου στις 04/09, καθώς και την στάση των γονέων σε αυτό.

Τέλος καλεί όλους τους γονείς να συσπειρώσουν τον αγώνα τους, και να παλέψουν για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση:

Ακριβώς μια εβδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων, τα συσσωρευμένα προβλήματα που σχετίζονται με τη σχολική στέγη στο δήμο Ηρακλείου αλλά και την διαρκή υποβάθμιση και αδιαφορία από μεριάς δημοτικής αρχής για τα ΚΔΑΠ και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς έχουν χτυπήσει κόκκινο!

Όλο το προηγούμενο διάστημα – πριν ακόμη κλείσουν τα σχολεία αλλά και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού- με συναντήσεις στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, παρεμβάσεις στους αρμόδιους αντιδημάρχους και στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από συναντήσεις με πολλούς συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, αναδείξαμε τα τεράστια και πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλά σχολικά κτήρια και συγκροτήματα αλλά και τα ΚΔΑΠ, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία. Μάλιστα από τις 24/8 έχουμε ζητήσει να συγκλιθεί άμεσα έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα χωρίς ποτέ να πάρουμε κάποια απάντηση.

Και φτάνουμε στο σήμερα (4-9-2023) όπου δεκάδες αγανακτισμένοι γονείς, εκπρόσωποι σωματείων και συλλόγων πλημμύρισαν την αίθουσα της Βικελαίας που πραγματοποιήθηκε η σημερινή τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ πριν τις εκλογές. Αρχικά οι γονείς των παιδιών που αποκλείστηκαν εντελώς άδικα από τα ΚΔΑΠ μαζί με το σωματείο εργαζομένων στα ΚΔΑΠ (ΠΑΣΕΚΔΑΠ) αλλά και γονείς που τα παιδιά τους δεν έγιναν δεκτά σε κάποιο βρεφονηπιακό σταθμό μαζί με εκπροσώπους σωματείων διεκδίκησαν και δικαίως ΟΛΑ τα βρέφη, νήπια και παιδιά που οι γονείς τους αιτούνται, να βρίσκουν θέση σε βρεφονηπιακό σταθμό, στα ΚΔΑΠ και ΚΑΠ ΜΕΑ δωρεάν, με ευθύνη του κράτους και του δήμου. Δυστυχώς μόνο λόγια παρηγοριάς απέσπασαν από τη δημοτική αρχή και την πλειοψηφία του ΔΣ….

Έπειτα τη σκυτάλη πήραν οι αγανακτισμένοι γονείς από το ταλαίπωρο 12ο δημοτικό σχολείο που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από το σεισμό του 2021 και τελικά ΔΕΝ θα είναι έτοιμο ως τις 11/9 παρά τις υποσχέσεις που έδινε όλο το καλοκαίρι στους γονείς η δημοτική αρχή! Έτσι η λύση που προτάθηκε ήταν για δυο εβδομάδες τα παιδιά των τάξεων Γ-Δ- Ε και ΣΤ να διαμοιραστούν σε όμορο σχολεία μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, προκαλώντας την οργή των γονιών που βλέπουν τον οικογενειακό τους προγραμματισμό να τινάζεται στον αέρα! Έφυγαν απογοητευμένοι και θυμωμένοι από το ΔΣ δίνοντας υπόσχεση για συνέχιση των κινητοποιήσεων τους μέχρι να μπουν τα παιδιά στο σχολείο τους και για εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων τους μέχρι αυτό να γίνει (ασφαλούς μεταφοράς των παιδιών στα όμορα σχολεία, λειτουργία ολοήμερου, πρωινής προσέλευσης, σχολικού νοσηλευτή, δραστηριοτήτων, κλπ).

Και τέλος παρέμβαση έκανε ο πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Βασιλειών με παρουσία εκπροσώπων του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων από το νηπιαγωγείο Βασιλειών ενώ παρούσα ήταν και η Διευθύντρια του δημοτικού σχολείου και σύσσωμο το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου. Πρόκειται για ένα πεπαλαιωμένο σχολείο, το οποίο λόγω της περιοχής που είναι αναπτυσσόμενη δέχεται κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερες αιτήσεις: σήμερα έχει 129 παιδιά και είναι δηλωμένο 6θεσιο, ενώ στην πραγματικότητα είναι 7θεσιο και έχει δύο τμήματα στην Α' τάξη. Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποτελείται από 17 άτομα και ακόμη και η αίθουσα δασκάλων έγινε χώρος για μάθημα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει σήμερα αίθουσα δασκάλων. Στον προαύλιο χώρο έχουν ήδη μπει 3 λυόμενες αίθουσες. Μετά από μεγάλο αγώνα των γονιών και των δασκάλων αγοράστηκε από το Δ. Ηρακλείου ένα οικόπεδο το 2015 ώστε να κτίσει σχολείο δίπλα στο παλιό, χωρίς ακόμη να υπάρχει καν μελέτη. Προκειμένου να στεγαστούν φέτος όλα τα τμήματα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αναστασάκης έχει δεσμευτεί από τις 20/7 ότι θα δοθούν 2 ή 3 container που θα μπουν στο νέο οικόπεδο προσωρινά. Παρόλες τις δεσμεύσεις όμως στην ουσία μέχρι σήμερα μόνο το τσιμέντο έχει πέσει…Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεσμεύτηκε ο αντιδήμαρχος και το ΔΣ ότι άμεσα «μόλις κοπούν τα κλαδιά από 2-3 δέντρα» θα ολοκληρωθεί η περίφραξη του χώρου, η μεταφορά, εγκατάσταση, ηλεκτροδότηση και υδροδότηση των container ώστε να είναι έτοιμα στις 11/9…οι γονείς κρατούν μικρό καλάθι και βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Το ΔΣ της Ένωσης Γονέων με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημήτρη Δουλουφάκη βρέθηκε από νωρίς στο πλευρό των γονιών των παιδιών που αποκλείστηκαν από το ΚΔΑΠ και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, δίπλα στους γονείς του 12ου και του σχολείου των Βασιλειών υποστηρίζοντας μέσα στο ΔΣ ανυποχώρητα τα δίκαια αιτήματα τους.

Χαιρετίζουμε αυτή την αγωνιστική στάση των γονιών και παροτρύνουμε όλους τους συλλόγους γονέων αλλά και γονείς,  με θάρρος και χωρίς φόβο να προσεγγίσουν την Ένωση μας και από κοινού να παλέψουμε για το ΔΙΚΑΙΩΜΑ όλων των παιδιών στην ολόπλευρη γνώση, μόρφωση, τη σωστή και αρμονική ανάπτυξη τους. Τους καλούμε να συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση του…

Θα βρισκόμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα καθώς η σχολική χρονιά στο Δ. Ηρακλείου αρχίζει με δεκάδες προβλήματα: σχολική στέγη, τεράστια κενά σε δασκάλους- καθηγητές, μειώσεις στην παράλληλη στήριξη…

Ένα είναι σίγουρο: τα προβλήματα αυτά θα μας βρουν ενωμένους στον αγώνα!

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Προσοχή! Γεμίζουν τα νοσοκομεία με μαθητές με διαταραχές συμπεριφοράς και επιθετικότητας

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

σχολεία
Άμεση αποκατάσταση των επικίνδυνων κτηριακών βλαβών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς!
Ανακοίνωση από τον ΣΕΠΕ Αμαρουσίου - «Ο Δήμος Κηφισιάς να αναλάβει τις ευθύνες του»
Άμεση αποκατάσταση των επικίνδυνων κτηριακών βλαβών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς!
ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση προς εκπαιδευτικούς σε διαδικτυακή δράση για τη Βιώσιμη Πολιτειότητα
Στόχος του Έργου είναι η δημιουργία Ακαδημίας Εκπαιδευτικών για την προώθηση πράσινων δεξιοτήτων και ειδικότερα την ανάπτυξη της Βιώσιμης...
ΙΕΠ: Πρόσκληση προς εκπαιδευτικούς σε διαδικτυακή δράση για τη Βιώσιμη Πολιτειότητα
myschool.jpg
Myschool: Κονδύλι 1 εκ.€ για αναβάθμιση εξοπλισμού και υπηρεσιών - Τι αλλάζει
Προβλέπεται προμήθεια εξοπλισμού-υπηρεσιών για την κάλυψη των αναγκών σε κύρια υποδομή και τη λειτουργία κέντρου δεδομένων ανάκτησης από καταστροφές...
Myschool: Κονδύλι 1 εκ.€ για αναβάθμιση εξοπλισμού και υπηρεσιών - Τι αλλάζει